Search

Lahjapaketin koristelu luonnon antimilla

Paketointi-idea koivunlehdistä
Lahjojen paketointi on homma, joka (jostain syystä) lankeaa meille varsin usein kotopuolessa käydessä. Toisinaan pientä päänvaivaa aiheuttaa tykötarpeiden vähyys. Kun käytettävissä on vain lahjapaperia, teippiä ja liimaa, on mielikuvitukselle annettava siivet. Onneksi näin kesällä luonto tarjoaa erinomaisia koristeita paketointiin. Erilaiset kukat, lehdet ja havut tekevät paketista kuin paketista uniikin taideteoksen. Ja mikä parasta - täysin ilmaiseksi!

Toteutimme tuoreista lehdistä pari erilaista lahjapakettia. Toiseen lahjapakettiin kirjailimme koivunlehdistä numeron 50. Ei liene vaikea arvata, että lahjan saaja täytti pyöreitä. Lehdet saa pysymään lahjapaketin päällä perinteisellä yleisliimalla (esim. Erikeeper). Lehtikoristeet kannattaa kuitenkin liimata paketin päälle vasta sinä päivänä, kun lahja on tarkoitus antaa saajalleen. Näin lehdet eivät pääse kuivumaan. 

Lahjapaketin koristelu koivunlehdillä

Lahjapaketointi

Toinen tekemämme lahjapaketti syntyi alppiruusun lehdestä. Taiteilimme siitä veikeän eläinhahmon pikkumiehen lahjapaketin päälle. Lisäsimme muutaman yksityiskohdan mustalla tussilla ja se oli siinä. Jonkinlainen mönkiäinen se taitaa olla. Aika sympaattinen paketti, eikö vain? 

Jos lahjapakettien koristelu lehdillä ei innosta, voi ideoita hyödyntää myös korttiaskarteluissa. Luonnon tarjoamia koristeita löytyy jokaisen lähimaastosta, asuipa sitten kaupungissa tai maaseudulla. 

lehtipaketti2

lehtipaketti1

Oletko sinä hyödyntänyt luonnon antimia paketoinnissa, korttiaskarteluissa tai muissa töissä?

18 kommenttia

 1. Ihana mönkijä :D. Eihän tota raski edes avata..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo ihan veikeä mönkiäinen. Paketin avattuaan tuon voi napata paperin päältä muistoksi ja myöhemmin tehdä niitä vaikka itse lisää :)

   Poista
 2. Käpyjä on joskus tullut käytettyä ja kukkasia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävyt ovat kyllä erityisesti joulupaketeissa kauniita. Ja voi niistä tehdä vaikka mitä muutakin :)

   Poista
 3. Kivoja. Varsinkin tuo "ötökkä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ei oikein itsekään oltu selvillä, mikä ötökkä tai mönkiäinen se on. Jokainen saa itse päättää, mikä eläin se siinä tallustelee :)

   Poista
 4. Kaunis paketti tuo numero 50.
  Olen käyttänyt kasveja sabluunoina korttiaskarteluissa.
  Kivaa torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä tuli ihan kaunis paketti. Ja koivunlehdistä tuli extrana myös ihana tuoksu :)

   Poista
 5. Voi kuinka hauska ja ihana idea! :) Tuo mönkiäinen on söpö. <3
  Pienenä tein vaahteranlehdistä isänpäiväkortin koristelun. Tai oikeastaan siintä tuli taulu. Laitoin lehdet kartongille ja päällystin kontaktimuovilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaahteranlehdet ovat niin kauniita. Syksyllä olisi tarkoitus niitä taas jollain tapaa hyödyntää. Mitähän kivaa sitä keksisi :)

   Poista
 6. Kiitos Ma-Te. Pikkumies ainakin riemastui paketista kovasti. Ja onhan tuo mönkiäinen veikeä tapaus :)

  VastaaPoista
 7. Ihania paketteja! Meillä lapset kerää hurjan tehokkaasti kiviä, keppejä, lehtiä yms. omiin teoksiinsa :)

  VastaaPoista
 8. Ihanan luovaa! :) vitsi kun oisin nähnyt tän muutama tunti sitten! Just paketoin lahjan ja hyvin ois voinut käydä koristeet hakemassa siihen ulkoa... :)

  VastaaPoista
 9. Hienot! Täällähän tuo mies täyttää pian 50v, joten olisi oivallinen lahjapaketti hänelle. Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 10. Lehtiötökka valtavan viehättävä ja viis kymppinen kuin laakeroitu päivänsankari. Siitä tulikin mieleen, että oikeita laakerinlehtiäkin voisi hyödyntä. Kiitos taas vinkeistä

  VastaaPoista