Search

Itse tehdyt laventeli-jalkakylpypommit

itse tehty laventeli-jalkakylpypommi
Sadepäivinä on hyvin aikaa valmistaa itse tehtyjä hemmottelulahjoja ystäville. Tällä kertaa innostuimme tekemään jalkakylpypommeja, joissa on hyödynnetty kotipihasta poimittuja ja kuivatettuja laventelin kukkia. Kuivatut kukat kelluvat kauniisti kylpyveden pinnalla. Näissä itse tehdyissä jalkakylpypommeissa laventelin tarkoitus on rentouttaa mieltä ja jalkoja.

Laventelin käyttäminen kylpyvedessä ei ole uusi juttu, sillä jo roomalaisilla oli muinoin tapana kylpeä laventelivedessä. Tiesitkö muuten, että laventelin tieteellinen sukunimi lavandula tulee sanasta lavare. Suomeksi se tarkoittaa pestä tai kylpeä. Laventelilla ja kylpemisellä on siis selvä yhteys.

Itse tehtyjen jalkakylpypommien valmistus on helppoa. Osa aineksista, kuten ruokaöljy ja ruokasooda löytyy valmiiksi keittiön ruokakomerosta. Niiden lisäksi tarvitset eteeristä laventeli-öljyä, sitruunahappoa sekä kuivattuja laventelin kukkia. Mikäli kotipihastasi ei löydy laventelia, voi kuivattuja laventelin kukkia myös ostaa esim. Limepopin verkkokaupasta. Jalkakylpypommien teko-ohjeen sekä vinkit laventelin kukkien kuivattamiseen löydät alta.

diy jalkakylpypommi

Laventelin kukkien kuivatus


laventeli-kylpypommi

Laventelin kukkien kuivattaminen on helppoa. Kerää laventelit hieman nuppuisina. Paras ajankohta on aamulla, jolloin kasvin nestejännitys on parhaimmillaan. Napsaise varsi poikki, kokoa niistä pieni kimppu ja ripusta kuivumaan ilmavaan, lämpimään ja varjoisaan paikkaan. Kun laventelit ovat kuivuneet, riivi kukat nipusta pois.

laventelin kuivatus

Laventeli-jalkakylpypommien valmistusohje


Tarvitset:

3 dl ruokasoodaa 
2 rkl oliiviöljyä 
jääpala- tai suklaamuotteja  (silikoni- tai metallimuotteja)


Mittaa kulhoon 3 dl ruokasoodaa, 1 dl sitruunahappoa ja noin 1-2 ruokalusikallista kuivattuja laventelinkukkia oman mieltymyksesi mukaan. Sekoita kuivat aineet keskenään.

Mittaa lasiin oliiviöljy ja lisää joukkoon 20 tippaa eteeristä öljyä. Kaada öljyseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita välittömästi. 

Nypi ainekset puhtaalla kuivalla kädellä tasaiseksi massaksi. Varmista, että massa on kiinteää ja melko kuivahkoa. Mikäli massa ei ole tarpeeksi kiinteää, suihkauta varovasti suihkepullolla seokseen vähän vettä. Huomioi, että massa ei saa kuitenkaan olla liian märkää. 

Annostele seos lusikalla muotteihin ja painele sitä niin, että seos on tiiviisti muotissa. Anna massan kuivahtaa muoteissa ja irrota vuorokauden kuluttua. 

Säilytä kylpypommeja kannellisessa purkissa mahdollisimman kuivassa paikassa.


laventeli jalkakylpy

laventeli jalkakylpypommin valmistusohje

Oletko kokeillut jalkakylpypommien tekemistä? Entä millaista tekemistä sinä olet keksinyt sadepäiville?

p.s. muista kurkistaa myös rentouttavan ja virkistävän jalkakylpysuolan ohje. Löydät ne täältä!

*Yhteistyössä Limepop

28 kommenttia

  1. Enpä ole tuollaisia jalkakylpypommeja testannutkaan koskaan. Kuulostaa varsin simppeliltä, uskaltaisikohan sitä testata.
    Tänään minulla on ollut ompelupäivä. Saisi kyllä nyt tulla ne kesäiset päivät takaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopas se. Kyllä aurinkoa täälläkin kaivataan kovasti. Onneksi sadepäivät voi hyödyntää esim. juuri tällaisia hemmottelujuttuja tekemällä :) Jalkakylpypommit ovat mukavan erilaisia ja helppoja tehdä.

      Poista
  2. Ollapa teidän ystäväpiirissä; niin ihania tuliaisia/lahjoja aina valmistatte!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Kristiina. Toivottavasti ystävätkin tykkäävät näistä :) Moni kun ei toivo lahjaksi tavaraa, niin nämä itse tehdyt jutut ovat kivoja silloin viedä. Mukavaa viikonloppua sinulle :)

      Poista
  3. Voi kuinka kauniin näköisiä jalkakylpypommeja <3 Laventeli sopiikin täydellisesti jalkakylpyihin. Kiitos ohjeesta, tämä täytyy ottaa talteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laventelin tuoksu on ihana. Toki se voi tuoksuylihergille olla liikaa, mutta me pidämme sen tuoksusta. Vaatekaapissakin poistaa tunkkaisuutta mukavasti.

      Poista
  4. Voi teitä!!!! Niin ihanat :)). Teiän pitäs pitää OIKEESTI joku tapahtuma, jossa tehtäs muutama resepti! Ootteko miettinyt tai ehkä pitänyt??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin laittaa harkintaan, jos joskus pitäisi jonkin pienen kurssin ja tutustuttaisi näiden ja monien muidenkin juttujen tekemiseen :)

      Poista
  5. Ihana lahjaidea ja kesävieminen vaikka mökille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on :) Näitä kun tulee useampi kerralla, niin saa monta viemistä kesän kyläreissuille :)

      Poista
  6. Minä rakastan laventelia. Minulta sitä löytyy muun muassa, sekä suihkugeelistä, että vartalovoiteesta. Tiesittekö, että laventelin tuoksu alentaa ja tasaa verenpainetta? Jalkakylpypommit on uusi juttu, vaikka teenkin itselleni tasaisesti jalkojen hemmotteluhoitoja ihan kotioloissa. Voisin melkein harkita näiden tekemistä itselleni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo olikin ihan uutta tietoa, että laventelin tuoksu alentaa verenpainetta. Toisaalta se on loogista, kun ajattelee että tuoksulla on stressiä alentava vaikutus. Eikös sitä usein verenpaineetkin ole koholla, jos kova stressaamaan. Ei toki aina, mutta jonkinlaista yhteyttä asioilla lienee. Hyviä puolia laventelissa siis on paljon :) Kiitos, kun valaisit asiassa meitä lisää :) Mukavaa viikonloppua teidän perheelle.

      Poista
  7. Hauska idea! Tänä vuonna ostin terassille ensimmäisen kerran laventeleja, ihana tuoksu! Jalkakylpy ei olisi huono ajatus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin huumaavan ihana tuoksu :) Ja kuinka kaunis laventeli on muutenkin katsella. Jollain tavalla kannattaa laventelit hyödyntää. Parasta on, että sen kesäinen tuoksu on helposti säilöttävissä :)

      Poista
  8. Hauskoja pommeja. Mullekin uutta tietoa, että laventelin tuoksu alentaa verenpainetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillekin se oli uusi tieto. Teiltä lukijoilta oppii aina myös uutta. Se on hienoa!

      Poista
  9. Jotenkin niin hassu nimi toi kylpypommi :D. Suorastaan räjäyttää lian pois :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on :) Kyllä sille itsekin naureskeltiin, mutta ei taida kuvaavampaa nimeä löytyä tilalle :) Tuo sihisee ja poreilee, kun laittaa kylpyveteen :)

      Poista
  10. Mielettömiä ja kiva lahjaidea myös. Meillä on amme ja kylpypommeja ostellaan ajoittain, mutta ne ovat itse asiassa aika tyyriitä. Tämä mieletön vaihtoehto. :) Kivaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta, että kaupassa nuo kylpypommit maksavat aikas lailla. Välillä voi tosiaan vaihtelu virkistää ja kokeilla näiden tekemistä itsekin :) Mukavaa sunnuntaita Tiialle :)

      Poista
  11. Kiitos ihastuttvasta vinkistä! Näitä teen lahjaksi :)

    VastaaPoista
  12. Tässäpä seuraava lahjavinkki ystäville ja hemmottelutuote itselle. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että pidit ideasta ja koet sen toteuttamisen arvoisena ideana. Hemmottelulahjat on aina kivoja. Niistä ei voi olla pitämättä :)

      Poista
  13. Näitä tarvii kyllä joku kerta kokeilla, ihana idea!

    VastaaPoista
  14. Ompa huippuja ideoita! Tämä tuli testiin ja kamomillasta silmälappuset myöskin. Aika paljon kohosi muoteistaan ja hiljaa suhisi nämä pommit. Kuuluuko niiden tehdä niin? :) Kiitos ohjeesta ja inspiraatiosta! Mukavaa joulua! -Jenna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Jenna ja kiitos. Kuulostaa, että massasta on tullut hivenen liian kosteaa, jos se on kuplinut. Sinällään se ei haittaa, vaikka tuleekin muotista ulos. Se on lähinnä vain lopputuloksen ulkomuotoon vaikuttava. Eli kylpypommot toimii kyllä normaalisti vedessä.

      Poista