Search

Lahjaidea baby showereille: Sushi-annos vaipoista


Vaippakakkuohje Baby Shower -juhliin Kaikki Paketissa

Kevät on ollut poikkeuksellinen. Kahdet baby shower -juhlat lyhyen aikavälin sisällä. Juhlien myötä kaupan vaippahylly on tullut tutuksi, sillä molemmissa pirskeissä olemme onnitelleet tulevaa äitiä erilaisilla vaippakakkuluomuksilla. Vaippakranssin esittelimme täällä blogissa jo aiemmin. Vaippakranssiohjeen löydät, kun klikkaat tästä! Nyt vuorossa on vaipoista rakennettu sushi-annos. Ei liene epäselvää, mikä on tämän perheen suosikkiherkku.

Vaippakakkuohje Baby Shower -juhliin Kaikki Paketissa

Tarvikkeet vaippakakkuun: • Vaippoja
 • Mustaa huopaa
 • Punaista huopaa tai kartonkia
 • Keltaista huopaa tai kartonkia
 • Vihreää ja punaista kangasta tai silkkipaperia
 • Paperipillejä
 • Mustaa maalia
 • Kuminauhoja
 • Sushirullan sisälle lahjaksi esim. talkkipullo ja kosteuspyyherasia
 • Jämäkkä pahvialusta, jonka päälle annos kootaan
 • Mustaa lahjapaperia

Vaippakakun ohje: 1. Leikkaa mustasta huovasta vaipan levyiset kaistaleet. Pituus riipuu vaippojen määrästä, joten sitä kannattaa olla reilusti, ja vasta lopuksi leikata ylimääräiset pois. 
 2. Kierrä vaipat rullalle ja kiedo ympärille kuminauha.
 3. Tee sushirullan keskelle tulevat "täytteet". Kiedo kangasta tai silkkipaperia pienten lahjojen (esim. talkkipullo, kosteuspyyhepakkaus) ympärille. Paperi ja kangas pysyvät kiinni lahjan ympärillä kuminauhalla.
 4. Muodosta vaipoista sushirulla niin, että kankaalla/paperilla päällystetty lahja jää rullan keskelle. Kiedo rullan ympärille musta huopapala ja leikkaa ylimääräinen osuus pois, jonka jälkeen voit liimata sen saumakohdista kiinni. Vedä rullan ympärille muutama kuminauha liiman kuivumisen ajaksi, jotta sauma pysyy kunnolla kiinni ja sushi säilyttää muotonsa. Valmista vielä paperipilleistä syömäpuikot. Me kiinnitimme kaksi paperipilliä toisiinsa ja maalasimme mustaksi.


 1. Leikkaa mustasta huovasta kaksi ohutta soiroa. pituutta kannattaa jälleen olla reilusti, jotta se riittää vaippojen ympäri. 
 2. Rullaa kaksi vaippaa ja kiedo ne kuminauhalla yhteen kuvan osoittamalla tavalla.
 3. Asettele huopapalat vaippojen päälle.
 4. Kiedo musta huopasuikale poikittain sushin ympärille. Leikkaa ylimääräinen huopa pois ja liimaa sauma yhteen sushin pohjapuolelle.

Tee lopuksi vielä aluslautanen, jonka päälle voit koota sushi-annoksen. Parhaiten se onnistuu, kun päällystät ison pahvipalan mustalla lahjapaperilla. Kokoa annos alustan päälle ja kääri kokonaisuus sellofaanin sisään. Annokseen voit lisätä muutakin rekvisiittaa, kuten soijakipon ja inkivääriä.

Sushi-annos vaippakakku Kaikki Paketissa

14 kommenttia

 1. Huippu! :D tämä pitää muistaa, kun seuraavan kerran läheinen odottaa vauvaa. Settiin kans sopis jotku mini-makit pyöräytettynä vauvasukista tai -vanttuista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti mini-makit olisivat mahtava lisä tähän. Eipä tullut meillä tehdessä mieleen :)

   Poista
 2. Niin hauska ♥ Ihan alan tässä toivomaan että pääsisinpä pian jollekin tällaisen askartelemaan :) Kivaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nämä ovat kyllä mukavia viemisiä, ja näiden tekeminen on myös inspiroivaa. Saa tehdä jotain erilaista, mutta samalla sellaista, joka tulee varmasti käyttöön.

   Poista
 3. Aivan mahtava vastine 'iänikuiselle' vaippakakulle! :)

  VastaaPoista
 4. Ihan mieletön! Juuri olin vauvajuhlissa ja tää olisi sopinut tulevalle äidille tosi hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinkki vain korvan taakse seuraavia vauvajuhlia odottamaan :)

   Poista
 5. Ei teiltä nuo ideat ihan heti lopu :) Paketti sai varmasti ansaittua huomiota juhlissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se sai huomiota :) Välillä ovat ideat hukassa, mutta onneksi niitä uusiakin putkahtelee tasaisin väliajoin mieleen.

   Poista
 6. Eikä ihan mahtava ohje! meillä oli viime syksynä ystävän vauvajuhlat. Ystävä on kotoisin Japanista. Voi miten harmi ettei tälläinen tullut vastaan sillon. Kivan vaippakakun sai kyllä, sellaisen perinteisemmän.

  VastaaPoista