Search

Postikortteja tuntemattomille ja 44 muuta faktaa meistä

kollaasi

Nyt tutustutaan ihmisiin tämän blogin takana eli meihin. Saimme taannoin haasteen Maison Mimizan -blogin Jaanalta. Jokaisen haastetun täytyy kertoa itsestään 11 asiaa, vastata 11 kysymykseen ja lopuksi vielä keksiä 11 uutta kysymystä 11 muulle onnekkaalle bloggaajalle. Noh, me hieman sovellamme haastetta, sillä muuten postauksesta tulisi pitkä kuin nälkävuosi. Tai no sitä se on ilman soveltamistakin, koska meitä on kaksi. Kerromme tässä siis 11 asiaa meistä molemmista ja vastaamme Jaanan 11 kysymykseen. Emme tällä kertaa kuitenkaan laita haastetta eteenpäin.


11 asiaa minusta (Jani):


1. Minulla on ainakin kaksi outoa tapaa. Ensimmäinen niistä on, että syön jäätelötuutin aina alhaalta ylöspäin. Minulla on myös pakkomielle television mainoskatkotunnarin alkaessa sanoa ääneen jatkuu väärinpäin eli uuktaj. Älä kysy miksi, ihmettelen näitä tapoja itsekin!

2.  Rakastan merta. Kaiken kiireen ja hektisyyden keskellä paras tapa rentoutua on kävellä rannalla ja katsella aavaa merta. Kesäöinä meren kohina, se on musiikkia korvilleni.

3. Koen päiväni onnistuneen silloin, kun saan ihmiset hymyilemään. On tärkeää välittää ja näyttää se.

4. Olen parempi ideoimaan kuin toteuttamaan. Ideoita ja inspiraatiota riittää, mutta kädentaidoiltani en ole yhtä hyvä kuin Aleksi.

5. Tavoitteenani on kiertää elämän aikana kaikki Euroopan pääkaupungit. Toki haluaisin koluta kaikki maailman kolkat, mutta se ei liene yhtä realistista kuin Euroopan pääkaupungit.

6. Rakastan erilaisia purkkeja, niin vanhoja kuin uusiakin. Jos näen jossain kauniin purkin, kyllä se taitaa löytää hyvin pian tiensä kotiimme. En tiedä onko se kuinka hyvä asia, että koti pursuaa purkkeja.

7. Olen lapsuudesta asti paketoinut perheemme kaikki lahjat. Jossain vaiheessa huomasin, että lahjojen paketoinnissa voi käyttää myös rohkeasti mielikuvitusta. Sillä tiellä ollaan edelleen.

8. Väsyneenä hermostun helposti, jos asiat eivät mene kuten olin ajatellut. Sitä piirrettä harmittelen eniten itsessäni.

9. Minulla on pakkomielle siivota keittiötä koko ajan, jopa tehdessäni ruokaa. Ruuan jälkeen on mukavampi levähtää, kun keittiössä ei ole kaaos.

10. Olen saanut kunnian työskennellä kahdesti Linnan juhlissa, sekä Halosen viimeiseisellä että Niinistön ensimmäisellä juhlavastaanotolla. Ikimuistoisia kokemuksia!

11. Jos minun pitäisi valita yksi biisi, jota jaksan kuunnella ilman kyllästymistä, se on ehdottomasti Alexandra Burken The Silence. Se on kaunis, se puhuttelee ja siinä on tunnetta:
11 asiaa minusta (Aleksi):

1. Rakastan yleensä kaikkia karkkeja, joista muut eivät pidä. Esimerkiksi suosikkejani ovat kohvehtirasioiden ananas- ja karpalotäytteiset konvehdit sekä marmeladit. Vihreät kuulat, nams!

2. Olen iltavirkku, aamuherätykset ovat jotain aivan kamalaa. Voisin nukkua puoleen päivään asti helposti. Iltaisin saan paljon paremmin asiat hoidettua. Esimerkiksi siivous sujuu keskellä yötä paljon joutuisammin.

3. Lähettelen postikortteja tuntemattomille ihmisille! Ja postilaatikosta tupsahtelee myös kortteja minulle ventovierailta. Postcrossaus on hauska tapa saada uutta tietoa eri paikoista ja  kulttuureista.

4. Minusta on ihana kokeilla uusia ruokareseptejä ja haastaa itseäni. Kokkailu on kiva tapa tuoda arkeen vähän luksusta! Silti lempiruokani on äidin makaronimössö.

5. Harry Potter on minun heikkouteni. Olen lukenut kaikki kirjat moneen kertaan sekä suomeksi että englanniksi. Olen myös jonottanut maaliskuun pakkasyönä 14 tuntia uusimman Potter-kirjan julkistamista.

6. En suutu juuri koskaan, se on sekä hyvä että huono puoli minussa, sillä aina suuttumisen peittäminen ei ole hyvästä, vaan olisi hyvä päästä kaikki aika ajoin ulos.

7. Pelkään uida järvessä, koska hauki voi haukata varpaan pois :D

8. Käsillä tekeminen on tapani rentoutua. Neulominen, virkkaaminen, ompelu, kaikki käy. Siinä mieli lepää.

9. Minulla on kymmenen ihanaa sisarusta/puolisisarusta.

10. Laulan koko ajan, joka paikassa ja tilanteesta riippumatta. Minun tarvitsee kuulla vain yksi sana ja suustani tulvahtaa biisi, jossa sana esiintyy. Ja ei, en osaa laulaa :D Joten kovin kaunista kuultavaa se ei ole. Harvoin kukaan kuitenkaan valittaa, usein se toimii hyvänä aloituksena pienelle yhteislaululle, varsinkin töissä. Ain laulaen töitä teen!

11. Seuraan joka päivä Salatut elämät tv-sarjaa. Suosikkihahmoni on, kukas muukaan kuin, Ulla Taalasmaa!


kollaasi2

11 vastausta:


1. Minkä värinen on lempipaitasi?

Jani: Niinkin pirteän värinen kuin musta.

Aleksi: Tämän hetken lempparipaita on valkoinen, sopivaa vastapainoa Janin mustalle ;)

2. Mikä olisi ensimmäinen asia minkä tekisit, jos voittaisit Lotossa jättipotin?

Jani: Ostaisin ison omakotitalon meren läheisyydestä.

Aleksi: Ensimmäinen asia olisi varmaankin pullo kallista samppanjaa ja opintolainan takaisinmaksu.

3. Mitä teet ensimmäiseksi tultuasi työpäivän jälkeen kotiin?

Jani: Puran kauppakassit, istahdan sohvalle ja luen päivän postit. Tässä vaiheessa päivää olen yleensä väsynein ja tarvitsen hetken aikaa hengähtää. Iltaa kohden piristyn uudelleen.

Aleksi: Iltatöitä tekevänä yleensä astun valmiiseen ruokapöytään, kun tulen kotiin.

4. Appivanhempasi/vanhempasi soittavat, että tulevat yllätysvisiitille 10 min päästä. Mitä teet puhelun ja heidän saapumisen välisen ajan?

Jani: Yleensä vähintään suklaata löytyy kaappien kätköistä, joten tarjottavista en pahemmin ota paineita. Sen sijaan seuraavat 10 minuuttia kuluvat kotia puunatessa. Minua harmittaa, jos koti on kovin sotkuinen vieraiden tullessa kylään.

Aleksi: Kyllä se menisi siivotessa ja turhien sotkujen piilottamiseen kaappeihin ja sängyn alle.

5. Mikä on lempielokuvasi?

Jani: Elokuvat, jotka aidosti koskettavat. En osaa yhtä nostaa ylitse muiden, niitä on monia.

Aleksi: Disneyn klassikot ovat kyllä aika korkealla. Jos niistä yhden valitsisin, niin se olisi Kaunotar ja Hirviö. Pidän toki muistakin kuin lasten elokuvista, esimerkiksi The Notebook saa joka kerta kyyneleet silmiin.

6. Jos sinun täytyisi valita itsellesi uusi etunimi, mikä se olisi?

Jani: Joakim

Aleksi: Tykkään kyllä omasta nimestäni, mutta sanotaan vaikka Daniel.

7. Jos saisit asua missä vain, missä asuisit?

Jani: Tähän on helppo vastata. Ehdottomasti New Yorkissa! 

Aleksi: New York voisi hetkellisesti olla huippu, mutta kyllä koti-Suomi vie pidemmän korren. Ihana merenrantatontti esimerkiksi Porvoosta voisi olla aikas ihana! Kunhan luonto on lähellä.

8. Mikä oli lempiaineesi koulussa?

Jani: Psykologia. Lukioaikana haaveammattini oli psykiatri, mutta monivuotinen kouluttautuminen ammattiin ei houkutellut. En ole katunut päätöstä.

Aleksi: Matematiikka. Rakastan ratkoa pitkiä ja monimutkaisia yhtälöitä. Myös biologia oli ja on edelleen lähellä sydäntä.

9. Mikä sinusta tulee "isona"?

Jani: Toiveenani olisi tehdä jotain sellaista, jossa voin olla luova. Haluan pitää langat käsissäni ja tehdä asiat omalla tavallani. Mitä se olisi, sitä en tiedä.

Aleksi: Toivottavasti jonainain päivänä olisin perheenisä. Siinä on toinen "unelma-ammattini".

10. Mikä on merkittävin saavutuksesi elämässä, jokin muu kuin lapset?

Jani: Aikoinaan pudotin painoa yli 30 kiloa vajaassa vuodessa. Saavutuksena pidän sitä, että ainakaan vielä se ei ole tullut takaisin.

Aleksi: Se kun pääsin vihdoin ja viimein luokanopettajakoulutukseen sisään. Unelma toteutui!

11. Mitä mukavaa haluaisit tänä vuonna tapahtuvan?

Jani: Toivon, että loppuvuosi täyttyisi hyvistä uutisista niin omalla kuin läheistenikin kohdalla.

Aleksi: Toivoisin lämmintä ja aurinkoista kesää! 

9 kommenttia

 1. Hienoa, että jaksoitte osallistua. Oli mahtavaa lukea teistä vähän enemmän. Minäkin fanitan New Yorkia, olen toistaiseksi vain kerran käynyt siellä, mutta ikuinen ikävä sinne koko ajan.

  VastaaPoista
 2. Hauskahan tähän oli osallistua, kiitos vaan haasteesta :) New York on ihana. Viime kesänä tippa tuli linssiin, kun piti reilun viikon loman jälkeen lähteä sieltä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olin 10 päivää ja paljon jäi vielä näkemättä ja kokematta. Jalat olivat tosin sitä mieltä, että enempää ei olisi jaksanut.

   Poista
  2. Olin muuten aikaisemmin harkinnut tuota postcrossaamista, mutta se jäi. Nyt tämän kirjoituksen innoittamana rekisteröidyin ja huomenna tiputan ensimmäisen kortin postilaatikon kautta maailmalle.

   Poista
  3. Jee! Ihana kuulla että päätit ryhtyä myös postcrossaajaksi! Se on aivan huippua :)

   Poista
 3. Ihanat ja aidot pakkailijat 💜

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus! :) Olipas mukava tutustua teihin tämän kautta paremmin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mukavaa, että jaksoit lukea, vaikka tekstiä olikin paljon :)

   Poista