Search

Tee klassikkokirjasta suojakuoret lukulaitteelle

Kaikki Paketissa kirjan kansista valmistettu suojakuori lukulaitteelle

Tänään juhlitaan Kalevalan päivää, joka on myös suomalaisen kulttuurin päivä. Teemaan sopivasti päätimme julkaista postauksen Kindle-lukulaitteen suojakuorista, jotka on valmistettu kierrätetyistä kirjankansista. Mainittakoon myös, että suojakuorien materiaalina ei ole käytetty ihan mitä tahansa opusta: teos on Zacharias Topeliuksen Skrifter! Tätä ohjetta voi soveltuu myös muihin lukulaitteisiin ja pienille tableteille.

Kaikki Paketissa kirjan kansista valmistettu suojakuori lukulaitteelle

Näitä tarvitset

 • kirjankannet, joista sivut irroitettu
 • kangasta
 • paksua, jämäkkää pahvia (esim pahvilaatikosta leikattu)
 • kuminauhaa
 • tekstiililiimaa
 • sakset ja askarteluveitsi

WP_20150201_14_14_54_Pro


Näin onnistut


1. Liimaa kirjankansien sisäpuolelle, selän kohdalle leveä kaistale haluamaasi kangasta. Taittele ylä ja alareuna ennen liimausta, jotta niistä tulee siistit.

2. Leikkaa pahvista kaksi palaa, jotka ovat aavistuksen verran pienempiä kuin kirjankansi.

3. Leikkaa kankaasta kaksi palaa, jotka ovat reilusti isompia kuin pahvin palat, noin 4cm joka reunasta.

4. Liimaa kangaspalat pahviin ja taittele ylijääneet osat siististi pahvin taustalle, ja liimaa myös ne  kiinni.

5. Odota, että liima on kuivunut. Sen jälkeen on kuminauhojen vuoro. Aseta laitteesi pahvin päälle ja asettele kuminauha laitteen kulmista, jolloin näet, mistä nauhan tulisi mennä läpi. Lävistä askarteluveitsellä kuminauhalle viillot siten, että ne muodostavat kiinnikkelenksut laitteelle. 

6. Aloita kuminauhan pujottaminen pahvin taustapuolelta. Tuo nauha etupuolelle ja etene kulma kerrallaan siten, että kulmiin jää kiinnikelenksu etupuolelle. Tarkista nauhan tiukkuus aina välillä, sillä se ei saa jäädä liian tiukaksi eikä myöskään liian löysäksi, jotta laitteesi pysyy tukevasti kiinni. Kun lenksut on tehty, solmi kuminauha pahvin taustalla kiinni aloituspäähän.

7. Kuvassa näkyy myös kansien pitkällä reunalla ylimääräinen kuminauha, joka on kansien lukitusnauha. Pujota myös se jo paikoilleen reunan keskimmäisiä viiltoja hyödyntäen ja mittaa nauha sopivan pituiseksi, jotta saat kirjankannet pysymään kiinni kun et lue kirjaa. Solmi nauhan päät yhteen siten, että solmukohta jää pahvin ja kannen väliin. Muista nostaa ulkopuolelle jäävä nauha pois välistä ennen kuin liimaat pahvit kanteen.

8. Liimaa kankaalla päällystetyt pahvit kansien sisäpuolelle tekstiililiimalla. Aseta painot pahvien päälle, jotta liimauksesta tulee pitävä. Liiman kuivuttua voit asettaa laitteesi paikoilleen ja uniikit suojakannet ovat valmiit!

Kaikki Paketissa kirjan kansista valmistettu suojakuori lukulaitteelle

Jostain syystä Kindle ei ole Suomessa lyönyt itseään yhtä hyvin läpi kuin muualla maailmassa. Tabletit ovat jonkin verran syöneet sen markkinaa, mutta laitteella on silti omat etunsa. Miksi me olemme hankkineet Kindlen? Painavin syy on e-mustenäyttö, joka ei rasita silmiä kuten perinteinen näyttö. Laite on pieni ja kulkee helposti mukana. Kirjallisuutta on hyvin saatavilla erityisesti englanniksi. Lukukokemus on kuin oikeaa kirjaa lukisi ilman paperisten sivujen kääntelyä. 

Kindlen suojakuori

Ainakin osa pääkaupunkiseudun kirjastoista tarjoaa lainattavaksi lukulaitetta asiakkailleen. Muualla Suomessa asuvien kannattaa kysellä, onko omassa kirjastossa vastaavaa Kindlen lainauspalvelua tarjoalla. Se on hyvä tapa tutustua laitteeseen esimerkiksi ennen ostopäätöksen tekoa.

Kindlen suojakuori

Lukutoukille suosittelemme myös verkossa toimivaa Goodreads-yhteisöä, josta voi lukea käyttäjien kirjoittamia kirjasuosituksia. Palvelu toimii samalla sähköisenä lukupäiväkirjana, jossa muut voivat nähdä lukemasi kirjat. Goodreads-sivustolla on myös kansainvälisiä kirjailijoita, jotka käyttävät palvelua tavoittaakseen lukijansa paremmin. Olitpa sitten perinteisen tai sähköisen kirjan ystävä, tämä sivusto on käymisen arvoinen (klik)!

Kindlen suojakuori

6 kommenttia

 1. Hienot kuoret! Ja mikä kangas sisäpuolella <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kangas oli heräteostos messuilta. Sopi hyvin tähän kirja-teemaan.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Selina. Tähän toteutukseen olemme kyllä todella tyytyväisiä itsekin :)

   Poista
 3. Todella kekseliäs idea, kiitos. Tulenpa vierailemaan täällä toistekin. Mun virkkaamiani koreja voisi myös käyttää joissain tapauksissa lahjapussukkoina, ehkä ;-) terkuin Riitta

  VastaaPoista