Search

Vaippataidetta seinälle


Kaikki Paketissa vaippakranssi vaippakakku babys howereille

Tämä vuosi on todellinen vauvavuosi. Useat ystävistämme saavat keväällä perheenlisäystä ja asian tiimoilta erilaisia juhlia riittää. Saimme kunniatehtänä järjestää tulevalle äidille baby shower -juhlat eli vauvakutsut. Amerikasta Suomeen rantautunut juhla on ikimuistoinen tapa juhlistaa äidiksi tuloa. Juhla on tapana järjestää esikoistaan odottavalle äidille muutama kuukausi ennen laskettua aikaa. Vastuu juhlajärjestelyistä ja -kutsusta on usein ystävillä ja sukulaisilla.

Baby Shower -juhlaan kuuluu yleensä äidin hemmottelua, yhdessäoloa ja mukavaa ohjelmaa. Tulevaa pienokaista ja äitiä ilahdutetaan usein myös lahjoilla. Erilaiset vaippakakut ovat jo vuosia olleet todellinen lahjahitti erityisesti Amerikassa. Idea on yksinkertainen: kakku, joka on tehty vaipoista. Vain mielikuvitus on rajana, millaisen lopputuloksen haluaa luoda.

Me halusimme tehdä jotakin muuta kuin perinteisen vaippakakun. Niinpä toteutimme värikkään vaippakranssin, jonka keskellä roikkuvat Aleksin neulomat suloiset villasukat. Kranssin koristelussa käytimme kahta eri väriä, sillä tähän perheeseen on tulossa kaksoset, tyttö ja poika.

Kaikki Paketissa vaippakranssi vaippakakku baby showereille

Mitä tarvitset?

 • vaippoja
 • kuminauhoja
 • ison palan tukevaa kartonkia (kehikon tekemiseksi)
 • värillistä lahjapaperia tai paperia
 • teippiä
 • kuumaliimaa
 • satiininauhaa
 • vauvan villasukat

Miten onnistut?1. Kierrä vaipat rullalle ja vedä kuminauha niiden ympärille. Leikkaa värillisestä paperista sopivan kokoisia soiroja ja kierrä ne vaipan ympärille. Kiinnitä soiro teipillä niin, että se pysyy tukevasti vaipan ympärillä.
2. Tee tukevasta pahvista haluamasi kokoinen valkoinen ympyrä, jonka keskiosa on auki. Tämä ympyrä toimii kranssin kehikkona. Maalaa pahvi valkoiseksti tai liimaa siihen valkoista paperia, jotta kehikko peittyy mahdollisimman hyvin vaippojen alle.
3. Laita kuumaliimaa vaipan ympärille kierrettyyn paperiin.
4. Kiinnitä vaippakäärö kehikkoon. Toista, kunnes kaikki vaipat on liimattu.

Kaikki Paketissa vaippakranssi vaippakakku baby showereille

Piristä kranssin keskustaa esimerkiksi pienillä villasukilla. Saat ne helposti roikkumaan kehikosta satiinauhalla. Kranssin yläosaan kannattaa tehdä satiininauhasta myös ripustuslenkki, jotta komeuden saa seinälle roikkumaan.

Kaikki Paketissa vaippakranssi vaippakakku baby showereille

Myönnetään, että vauvakutsujen pitäminen ja vaippakakkujen tekeminen eivät ole meidän erikoisalaa. Juhlat sujuivat kuitenkin mukavasti ja vaippakranssista tuli ihan veikeä. Lopputulokseen voi olla tyytyväinen.

Tämän postauksen jälkeen onkin hyvä käynnistää kierrätyshelmikuu. Meiltä on muutamaan otteeseen toivottu kierrätyshenkisiä paketointiratkaisuja ja niitä on luvassa koko helmikuun ajan. Aiheesta enemmän ensi viikolla.

Leppoisaa helmikuuta!

14 kommenttia

 1. Hauskasti ideoitu! Koristaa hienosti vauvan huonetta! Ja hätätapauksessa... riko kranssi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Todellakin kranssi voi pelastaa pahan hetken iskiessä ;)

   Poista
 2. :D Aivan ihanan mieletön idea! Tuleva äiti on varmasti haltioissaan! Ja Joululaisen ehdotus miten toimia hätätilanteessa on varsin nerokas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tuleva äiti kyllä tykkäsi itsekin lahjastaan :) Ja totesi samaa että hätätilanteen iskiessä on apu lähellä ;)

   Poista
 3. ihana ja söpöt sukat allu:) mami

  VastaaPoista
 4. Täytyy vielä täälläkin ihastella. Upea kranssi, voi että! Eihän noita raaski edes käyttää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi! Eiköhän tarpeeksi ison "hädän" iskiessä vaippa kuin vaippa käy ;)

   Poista
 5. Tulin vastavierailulle blogiinne ja ihastuin! :) Mielenkiintoinen blogi teillä, mahtava idea tämäkin! :)

  VastaaPoista
 6. Vau, kuinka hieno tuliainen ja tarpeellinen, jos raaskii purkaa :)

  VastaaPoista