Search

Armas aika tuo uusia makuja joulupöytään

Armas aika - Intohimona joulu Kaikki Paketissa

Ensin syödään, sitten syödään lisää. Välillä köllötellään ja sulatellaan, kunnes herkutteluhimo iskee jälleen. Joulu on eräänlainen poikkeustila, jolloin voi hyvällä omalla tunnolla syödä mitä haluaa. Ja paljon. Perinteisten ruokien lisäksi myös uudet maut ovat tervetulleita joulupöytään. Loppuvuoden herkullisin kirjauutuus, Armas aika - Intohimona joulu, tarjoaa niin tuttuja kuin lukuisia uusiakin makuelämyksiä joulupöytään. Ideoiden ja vinkkien takaa löytyy joulufiilistelyä rakastava parivaljakko Antti Kauppinen ja Paavo Halonen. Heille aattoa on koko marraskuu.

Meillä on vuosittain tapana järjestää muutamalle ystävälle jouluhenkinen illallinen. Tarkoitus on tarjota jouluun soveltuvia uusia makuyhdistelmiä. Tänä vuonna vältymme sopivien reseptien metsästykseltä, sillä Schildts & Söderströmsin kustantama Armas aika -kirja tarjoaa täydelliset ideat illalliselle. Tässä on jopa valinnan vaikeus, sillä kirja on pullollaan toteuttamiskelpoisia ruokaohjeita.

Kirjasta löytyy kaikki tarvittava. Pienet huikopalat jouluvalmisteluihin, herkulliset keitot, puurot, salaatit, kala-, liha- ja kasvisruoat. Eikä unohdeta joulun makoisampaa puolta. Esimerkiksi itse tehtyjä kettukarkkeja on pakko testata! Entä miltä kuulostaisivat glögipäärynät tai joulusima? Ei hassumpia ideoita pikkujouluihinkaan. Useimmat resepteistä soveltuvat myös vegaaneille, mistä moni on varmasti kiitollinen.

Perinneruokien ohella juhlamenyytä voi täydentää eksoottisemmalla twistillä. Juhlapöytään voi loihtia esimerkiksi papaijasalaattia Thaimaasta, pähkinäsatsiveja Georgiasta, tryffelikermakastiketta Toscanasta ja hedelmäcouscousia Marokosta. Meitä kutkuttaisi kokeilla myös Lähi-idän hunajakakkua, jonka kanssa kyytipojaksi voisi tehdä chili-kaakaota.

Entä mitä tehdä joulun ylijäämäruuille? Kirjan loppuosa on pyhitetty rääppiäisille. Vettyneestä rosollista voi esimerkiksi tehdä maukkaita röstejä ja lopusta joulupuurosta Ahvenanmaan pannukakun.

Kirjan herkullisista ruokaohjeista kertonee sekin, että laulaja ja lauluntekijä Aino Vennan Natas e manteiga -biisi on saanut inspiraationsa kirjan Pastel de nata -reseptistä. Reetta Aallon toteuttamalla musiikkivideolla vilahtavat myös kirjan tekijät.




Armas aika on paljon muutakin kuin herkullisia reseptejä. Se on täynnä rustiikkisen kauniita valokuvia, tarinoita reseptien takaa, ideoita kattauksiin ja kukka-asetelmiin. Löytyypä joukosta myös muutamia helppoja koristeluniksejäkin.

Kirja on niille, jotka pitävät perinteistä ja uskovat, että ne on tehty uudistettaviksi. Ideoiden lisäksi lukijalle tarjotaan aimo annos joulutunnelmaa.

Kirjan tekstit ovat Antti Kauppisen käsialaa, kauneudesta vastaa Paavo Halonen ja upeat kuvat on ottanut Ulla Kokki. Kustantaja on Schildts & Söderströms.

*Yhteistyössä  Schildts & Söderströms. Kirja saatu arvostelukappaleeksi

8 kommenttia

  1. Kauniin näköinen kirja ja sisältö vaikuttaa enemmän kuin houkuttelevalta! Taitaa tulla retki kirjakauppaan... Kiitos vinkkauksesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me tykästyimme tähän kirjaan kovasti. Mukavaa vaihtelua saa joulupöytään.

      Poista
  2. Kuulostaapa kiinnostavalta kirjalta <3
    Mukavaa sunnuntaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan ihastuttava kirja. Pelkkiä tarinoita lukiessa iski joulufiilis.

      Poista
  3. Rustiikkisen kauniit kuvat, on juuri minun juttu ja ihanalta tuo kansikin jo näyttää. Kivaa tulevaa viikkoa <3

    VastaaPoista
  4. Tuo kirja on varmasti hyvä :) Tuosta taisinkin saada hyvän idean jouluun :) Mukavaa sunnuntai iltaa :)

    VastaaPoista
  5. No voi vitsI! Just tänään aattelin, että ois kiva saada uusia joulu reseptejä, kun ollaan kerrankin joulu kotona. Haluaisin tehdä jotain kivaa ja uutta, mutta kohtuudella. Tuo kirja on varmaan upee! Ihanaa viikon alkua teille <3

    VastaaPoista