Search

Päivänkakkara-pääsiäismunat

päivänkakkara-pääsiäismunat

Pääsiäinen on kevään ja värien juhlaa. Nyt jos koskaan kannattaa nauttia pääsiäisen trendiväristä eli keltaisesta. Se piristää ja keventää kenen tahansa mieltä näinä aikoina. Keltainen on vahvasti mukana myös tämänvuotisissa pääsiäiskoristeissamme. Niistä ensimmäisenä esittelemme ihastuttavat päivänkakkara-pääsiäismunat.

Pääsiäismunien maalaaminen on mukavaa hommaa, eikä siihen touhuun ole kyllästynyt edes aikuisiällä. Pääsiäismunien ympärille on myös kiva miettiä vuosittain uudenlaisia ideoita. Nyt innostuimme tekemään pääsiäismunista päivänkakkaroita. Pirteät päivänkakkara-pääsiäismunat näyttävät erityisen kivoilta tyhjään kananmunakennoon aseteltuina. Tokihan nämä voi laittaa koristeiksi myös pääsiäisruohon joukkoon, mutta kastelun ajaksi ne kannattaa ottaa ruohosta pois.

päiväkakkarapääsiäismunat

Päivänkakkara-pääsiäismunat - näin onnistut

päivänkakkaramunat-ohje

Päivänkakkara-pääsiäismunat syntyvät hetkessä vain muutamasta materiaalista. 

Toteutukseen tarvitset:

kananmunia
keltaista maalia
siveltimen
sakset
valkoista silkki- tai kopiopaperia
kaksipuolista teippiä tai liimaa

Aloita maalaamalla kananmunat keltaisella maalilla, esimerkiksi akryylimaalilla. Maalaa ensin munan ylä- tai alaosa. Anna kuivua ja jatka sitten maalaamalla toinen puoli. Mikäli sävy jäi liian hailakaksi, sutaise päälle toinen kerros maalia.

Leikkaa valkoisesta paperista päivänkakkaralle terälehtirivistö (kuva yllä). Kiinnitä terälehtirivistö kananmunan ympärille kaksipuoleisella teipillä tai liimalla. Lisää lopuksi kananmunan ympärille vielä toinen rivistö terälehtiä.

pääsiäisenmunien-koristelu

Näistä tulikin varsin pirteät pääsiäismunat. Keltaisella on kyllä mieltä kohottava vaikutus. Jokos pääsiäismunien koristeluhommat on siellä aloitettu? Entä mistä väristä sinä ammennat voimaa vaikeina hetkinä?

Valoa ja iloa päivääsi!

20 kommenttia

 1. Oi miten ihania päivänkakkaroita♥ Hauska idea! Leppoisaa viikonloppua sinne teille♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde! Sellainen hurlumhei-viikko takana, että nyt vasta ennätän kommentoida. Iloista viikonloppua sinulle!

   Poista
 2. Tulipas kyllä aivan ihanat, vitsit miten kiva idea taas kerran <3 Minun voimavärini taitaa olla raikas turkoosi.
  Kaunista viikonloppua murut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkoosista pidän itsekin, mutta Aleksi ei ole sille kovin paljoa lämmennyt, kun olen kodin sisustukseen yrittänyt väriä ujuttaa :D Makunsa on meillä jokaisella :D

   Poista
 3. Kyllä on ihanat <3
  Minun voimavärini on vihreä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreä on myös kevään ja kesän väri. Kaunis ja elinvoimainen :)

   Poista
 4. Ihastuttavat päivänkakkara munaset <3 Noilla saa ihanaa pirteyttä pöytään :)Aurinkoista sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväistä aurinkoa ja väriä on nyt todellakin kaivannut, joten näissä sitä on tarjolla :) Muilta osin ei olla vielä pääsiäisjuttuja tehty. Mutta hyvin ehtii vielä :) Iloa viikonloppuun!

   Poista
 5. Niin söpöt ♥ Mä en ole laittanut pääsiäistä vielä ollenkaan, mutta ehkä ehdin vielä :)
  Iloa sunnuntaihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin ehtii. Meilläkin tämä oli alkusoittoa ja nyt pitäisi kylvää ruoho kasvamaan. Pitäisi just ja just ehtiä pääsiäiseksi :) Kivaa viikonloppua!

   Poista
 6. Onpa ihanat <3 Juurikin laittaisin pääsiäisruohon sekaan. Mukavaa alkanutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelimme nämä laittaa pääsiäisruohon joukkoon jahka se kasvaa. Jäi hieman viime tippaan siementen kylväminen, mutta ehkäpä ennättää just ja just kasvaa pääsiäiseksi. Iloa ja valoa Liisalle viikonloppuun!

   Poista
 7. Onpas hauska idea! :) Tämmöisiä piristysjuttuja tässä kaipaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että piristi päivääsi. Pieniä arjen iloja toivoo varmasti jokainen nyt elämäänsä. Tsemppiä ja valoa pipo-otus viikonloppuun ja ihanaa pääsiäisen odotusta :)

   Poista
 8. Ihania pääsiäispäivänkakkaroita <3 Keltainen väri on piristävä. Laitoin ruokapöydälle keltaisen liinan ja tuntuu, että se oikein valaisee tilaa. Minua viehättää tällä hetkellä myös vihreä sen eri sävyissä. Odotan malttamattomana keväistä luonnon heräämistä, sitä kun ensimmäiset kevään vihreä punkevat esiin lehtien silmuista ja maasta. Pääsiäiskoristeet ovat vielä laatikossa. Hyvää alkanutta huhtikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja. Keltainen liina on varmasti todellinen väripilkku teillä ruokapöydässä. Ihana väri kerrassaan. Kuten myös vihreä. Sekin henkii uuden alkua ja elinvoimaisuutta. Pian luonto alkaa tarjoilla vihreän sävyjä. Sitä oikein odotamme. Hyvää huhtikuuta sinnekin!

   Poista
 9. Kyllä keltainen on voimaannuttava kevään väri. Ihana sellainen :) Kivaa viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
 10. Tämä onkin hyvä idis nyt, kun ei tule lähdettyä kukkakaupoille pyörimään. Kukkia saa silti. 🌼

  VastaaPoista