Search

Säihkyvä skumppapullo - näin koristelet lahjapullon kultahileellä

numerot-kultahileellä-skumppapulloon

Tänään vuorossa nopea lahjapullon tuunausvinkki. Välillä kutsu syntymäpäiville, tupaantuliaisiin tai kylävierailulle tulee niin lyhyellä varoitusajalla, että muistamisen miettimiselle ei jää liiammin aikaa. Tällöin pullollinen juhlajuomaa on helppo ja nopea ratkaisu muistamiseksi.

Olimme itse tämänkaltaisen tilanteen edessä taannoin, kun saimme kutsun sukulaisen viisikymppisille. Kaiken kiireen keskellä lahjahankinta jäi harmittavan viime tippaan. Niinpä menimme helpoimman kautta ja ostimme päivänsankarille pullollisen skumppaa ja lahjakortin keittiötarvikeliikkeeseen.

Pullo kuohuvaa tai hyvää viiniä on helppo valinta myös siinä mielessä, että lahjan voi ojentaa sellaisenaan paketoimatta. Jos juomalahjaan haluaa henkilökohtaisen lisän, voi pulloa personoida esimerkiksi koristelemalla kultahileellä kylkeen tekstin, kuvion tai numeron. Koska tapauksessamme päivänsankari täytti pyöreitä, kimalteli pullossa numero 50. Varsin säihkyvä tapa onnitella juhlakalua.

numeroiden-tekeminen-pulloon

Pullon koristelu kultahileellä


Tarvitset:
yleisliimaa
kultahilettä
ohutkärkisen tussin

 • Poista etiketti pullon etupuolelta ja tarvittaessa myös takaa. Helpoimmin irti lähtevät tarraetiketit. Muunlaisten etikettien poisto onnistuu parhaiten liottamalla pulloa yön yli saippuavedessä. Jos etiketti on edelleen tiukassa, kokeile hangata pintaa ruokaöljystä ja ruokasoodasta tehdyllä tahnalla. Olemme itse saaneet tällä kikalla hankalimmatkin etiketit irtoamaan. Koska juhlapullosta puuttuu etiketti, muista kertoa vastaanottajalle, mikä juoma on kyseessä.
 • Huolehdi, että pullon pinta on kuiva ja puhdas. Levitä pöydälle suojaksi sanomalehti ja aseta pullo sen päälle kyljelleen.
 • Muodosta yleisliimalla pullon kylkeen haluamasi kuvio tai numero. Voit piirtää ohuella tussilla kuvion ääriviivat pulloon ennen liiman levitystä. Ripottele liimakuvion päälle kultahilettä. Nosta pullo pystyasentoon ja varista ylimääräiset hileet pois. Anna kuivua muutama tunti. 

Tällainen lahjatuunaus näin sunnuntain kunniaksi. Onko sinulla tiedossa keväällä juhlia, joissa ideaa voisi kenties kokeilla tai soveltaa? Pullon ohella samalla tekniikalla voi koristella myös muitakin asioita.

6 kommenttia

 1. Pullosta tuli oikein hieno! Mukavaa sunnuntai-iltaa💗

  VastaaPoista
 2. Todella kiva ja henkilökohtainenkin koristeluidea! Kaunis lopputulos.
  Ihanaa iltaa teille <3

  VastaaPoista
 3. Kiva idea koristella pullo. Kaunis lopputulos!

  VastaaPoista
 4. Hieno idea! Täytyy pitää mielessä.
  Mukavaa viikkoa teille!

  VastaaPoista
 5. Kyllä teillä noita ihania ideoita riittää. Tykkään tästä yksinkertaisesta ideasta. Mukavaa keskiviikkoa :)

  VastaaPoista