Search

Uutuuskirja pullollaan nahkapaperi-ideoita

Askartele_ja_ompele_nahkapaperista
Kirja saatu arvostelukappaleena. Postaus sisältää kaupallisia mainoslinkkejä.


Nahkapaperi on noussut todelliseksi hitiksi viime vuosina käsityöihmisten keskuudessa. SnapPap eli suomeksi nahkapaperi on konepesun kestävää, nahalta näyttävää paperia, joka soveltuu erinomaisesti ompe­luun ja askarteluun. Mekin innostuimme ostamaan muutaman rullan nahkapaperia, mutta ideat materiaalin hyödyntämiseen ovat olleet vähissä. Jos olet samassa tilanteessa kuin me, suosittelemme tutustumaan Simon Hönnebeckin kirjoittamaan Askartele ja ompele nahkapaperista -kirjaan (Mäkelä). Se tarjoaa laajan kattauksen ideoita nahkapaperitöihin.


Harvoin törmäämme kirjaan, jonka joka ikinen sivu innostaa tarttumaan tuumasta toimeen. Saksalaisen SnapPap-nahkapaperin isä Simon Hönnebeck esittelee kirjassaan runsaasti ideoita, joilla nahkapaperi muuntuu erilaisiksi käyttöesineiksi. Kirjan opeilla nahkapaperista voi esimerkiksi tehdä lehtitelineen, pöytätabletteja, lampunvarjostimen tai amppelin. Jokaisen työn kohdalla kerrotaan tarvittavat välineet, materiaalit ja onko kyseessä helppo vai haastavampi toteutus. Yksikään töistä ei kuitenkaan ole niin haastava, etteikö siitä ensikertalainenkin selviäisi.

Kaikkiin projekteihin on kuvalliset vaihe vaiheelta -ohjeet sekä oikeassa koossa olevat kaavat. Oli mukava huomata, että kirja sisältää paljon myös töitä, joissa ei tarvita ompelukonetta. Nahkapaperin monipuolisuudesta kertoo sekin, että sitä voi muokata lukemattomin eri tavoin. Sille voi maalata, kirjoittaa ja leimata. Nahkapaperia voi myös värjätä.

Mitä nahkapaperi on?


Jos nahkapaperi on sinulle uusi juttu, saatat miettiä, mitä nahkaperi on? Kirja antaa tähänkin vastauksen. Nahkapaperi on erikoislaatuinen paperi, joka on sekoitus selluloosaa ja lateksia. Se muistuttaa nahkaa ja siinä yhdistyvät paperin ja kankaan parhaat ominaisuudet. Nahkapaperia on helppo työstää ja sen voi huoletta pestä pesukoneessa. Nahkapaperi on erinomainen valinta, jos haluaa välttää eläinperäisten tuotteiden käyttöä, sillä se on täysin vegaaninen. Niinpä siistä käytetään myös nimitystä vegaaninahka. Nahkapaperi ei rasita luontoa, eikä se ole terveydelle haitallinen.

Nahkapaperin pesu - miten nahkapaperi pestään?


Nahkapaperi kestää konepesun aina 60 asteen lämpötilaan asti. Sille suositellaan pesua tavallisella jauhemaisella tai nestemäisellä pesuaineella ilman huuhteluainetta. Pesussa nahkapaperi ei kutistu juuri lainkaan. Nahkapaperi on myös siitä mainio materiaali, ettei se päästä väriä. Niinpä sen sen voi pestä muun pyykin joukossa.

Onko nahkapaperi sinulle uusi tuttavuus vai kuulutko niihin, jotka ovat materiaalista jo työstäneet yhtä sun toista? Mielellämme kuulisimme, mitä kivaa olet nahkapaperista tehnyt. Sinua saattaa kiinnostaa, että olemmeko me jo saaneet nahkapaperista jotain tehdyksi. Kyllä vain. Siitä kerromme lisää aivan lähipäivinä. Joka tapauksessa suosittelemme tutustumaan Simon Hönnebeckin Askartele ja ompele nahkapaperista -kirjaan, sillä se avaa inspiraatio-oven nahkapaperin monipuoliseen maailmaan.

Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan ja verkossa kirjaa myy mm. Adlibris*

*Kirja saatu arvostelukappaleena. Mainoslinkki.

12 kommenttia

 1. Nahkapaperista en ole ennen kuullutkaan. Kuulostaa mielenkiintoiselta materiaalilta. Odotan postausta siitä mitä olette siitä keksineet tehdä.
  Mukavaa kevättä ja alkukesää teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kevättä Kristiina sinnekin. Sateista on, mutta ehkä se aurinkokin taas pian näyttäytyy. Ja tosiaan, tuo nahkapaperi on todella kiinnostava materiaali. Sitä ei oikein vielä itsekään ole käsittänyt, kuinka monipuolinen materiaali se itse asiassa on. Tämä kirja avasi silmät nahkapaperin hyödyntämiseen kunnolla.

   Poista
 2. Mielenkiintoista, jään innolla odottamaan mitä te olette taikoneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenissa täällä lisää asiaa meidän tekeleestämme. Koukkuun jäimme nahkapaperiin. Huikean monikäyttöinen materiaali.

   Poista
 3. Olen kuullut kyllä nahkapaperista, mutta itse en ole siitä vielä mitään tehnyt. Nyt kyllä kävi kiinnostamaan, että mitä te olette nahkapaperista tehneet.
  Ihanaa iltaa teille kahdelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna saadaan blogiin kuvat ensimmäisestä nahkapaperitoteutuksesta. Seuraavat jutut ovat jo työn alla, joten niistä lisää myöhemmin :) Tosi ihana juttu tämä nahkapaperi ja kirjasta sai monen monta mahtavaa ideaa, joita pitää kesälomalla kokeilla :)

   Poista
 4. Hauskaa että askarteluun tulee uusia ulottuvuuksia ja varsinkin rasittamatta ympäristöä, peukut sille! Itse en vielä ole vegenahkaa muotoillut mutta eiköhän sitä kerkiä työn puolesta jossain välissä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tulet jossain vaiheessa tähän törmäämään. Todella hienoa, että tällaisia innovaatioita kehitetään. Kestävät valinnat ovat tärkeitä myös askartelussa ja käsitöissä.

   Poista
 5. Hypistelin ihanaa vihreää nahkapaperia käsityömessuilla Jyväskylässä,mutta en kuitenkaan ostanut kun ei ollut selkeää visiota mitä tehdä.Nyt alkoi kyllä kiinnostaa tämä projekti uudestaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me bongattiin Kässäfestarit-tapahtumassa mustaa, kiiltävää nahkapaperia, joka pesun jälkeen näytti niin aidolta nahalta, että oksat pois. Pitihän sitäkin ostaa. Vielä ei siitä ole mitään tehty, mutta kovasti jo aivot raksuttaa, mitä kivaa siitä voisi valmistaa.

   Poista
 6. Hyvin mahdollista, että olet käyttänyt työssäsi juurikin nahkapaperia. Kuulostaa ainakin siltä. Nahkapaperi on todella kestävää, eikä tosiaan repeä helpolla. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
 7. En olekkaan tuollaisesta nahkapaperista kuullut, mutta jännältä kuulostaa ja hauskalta näyttää:) Pitääkin tutustua tuohon kirjaan paremmin:) Mukavaa viikonloppua sinne teille <3

  VastaaPoista