Search

Säilytyspussi nahkapaperista

nahkapaperi-ompelu

Vuosien varrella meille on siunaantunut melkoinen määrä erilaisia lahjapapereita. Pitkulaiset rullat ovat tuottaneet harmaita hiuksia erityisesti säilytyksen kannalta. Kun sopivaa säilytysratkaisua ei ole löytynyt, lahjapaperit ovat olleet hujan hajan pitkin kotia. Lahjapaperikaaos alkoi käydä siinä määrin hermojen päälle, että päädyimme tekemään lahjapaperirullille tukevan säilytyspussin nahkapaperista.

Alkujaan tarkoituksemme oli tehdä säilytyspussi voimapaperista. Päädyimme kuitenkin nahkapaperiin, koska se on voimapaperia tukevampi ja kestävämpi materiaali. Nahkapaperi on yksi viime vuosien kekseliäimmistä innovaatioista. Se on nimensä mukaisesti paperia, joka näyttää ja tuntuu nahalta. Materiaali soveltuu sekä ompeluun että askarteluun ja kestää myös konepesun. Mainio, ekologinen materiaali.

säilytyspussi-nahkapaperista

DIY-kori-nahkapaperista

diy-säkki-nahkapaperista

Nahkapaperista ommeltu säilytyspussi oli yllättävän helppo tehdä. Idean ja mallin nappasimme Sinellin sivuilta. Toteutukseen käytimme kahta eri väristä nahkapaperia. Valkoisesta nahkapaperista teimme pussin yläosan, ruskeasta alaosan.

Säilytyspussista tuli kokonsa puolesta täydellinen lahjapapereiden säilytykseen. Pussi on halkaisijaltaan 45 cm ja korkeutta sillä on hieman vajaa 80 cm. Halutessaan pussiin voi tehdä myös kahvan, mutta me jätimme sen omasta toteutuksestamme pois.

Nahkapaperin ohella toteutukseen tarvitaan ompelukone, terävät sakset ja lankaa. Myös pienet klipsit helpottavat työskentelyä. Koska Sinellin sivuilta löytyy selkeä ja kuvallinen nahkapaperipussin ompeluohje, emme ala tekovaiheita tässä sen kummemmin esittelemään. Sinellin ohjeen löydät täältä! Materiaalit säilytyspussiin ostimme samaisesta askartelukaupasta.

säilytyspussi-lahjapapereille

kori-nahkapaperista

Ensimmäinen nahkapaperityö onnistui yli odotusten. Lahjapaperit ovat siistissä järjestyksessä tyylikkäässä pussissa. Säilytyspussi kestää nostelua, katseita ja on sopivan tukeva pitämään paperirullat pystyssä.

Tästä on hyvä jatkaa seuraavien nahkapaperiprojektien parissa. Ideoita seuraaviin nahkapaperitöihin on mielessä jo useita. Kiitos mahtavan Ompele ja askartele nahkapaperista -uutuuskirjan, josta bongasimme monta toteuttamiskelpoista ideaa nahkapaperin hyödyntämiseen.

LUE LISÄÄ KIRJASTA: Ompele ja askartele nahkapaperista

Mitä pidät tästä nahkapaperista tehdystä säilytyspussista? Aiheuttaako lahjapaperirullien säilytys myös teillä päänvaivaa? Kuinka olet asian ratkaissut?

Mukavaa toukokuun viimeistä viikkoa!

10 kommenttia

 1. Oiva säilytyspussukka lahjapapereille! Noiden paperien säilyttäminen ei olekaan ihan yksinkertaista. Meillä ne on kerätty vaatekaapin yhdelle hyllylle isoon muovilaatikkoon.
  Mukavaa sunnuntaita teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjapaperi on siitä kurja säilytettävä, että se on hieman hankalan muotoinen. Tai oikeastaan pituus se suurin ongelma. Tässä pussukassa ne säilyvät hyvin järjestyksessä ja pystyssä :)

   Poista
 2. Hyvältä näyttää! Oletteko jo kokeilleet nahkapaperin pesemistä? Kuulostaa hyvältä, että kestää konepesun. Antaa aika paljon lisä käyttömahdollisuuksia materiaalille.

  Mukavaa päivää teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riikka. Me ei olla vielä pesukoneeseen laitettu nahkapaperia, mutta jossain vaiheessa varmasti sekin hetki tulee. Törmäsimme eräällä messulla sellaista nahkapaperia, joka vasta pesun jälkeen muuttui kunnolla nahan näköiseksi. Nahkapapereitakin siis on vähän erilaisia, riippuen valmistajasta.

   Poista
 3. Menee ehdottomasti ostoslistalle tuo nahkapaperi. Mielenkiintoinen uusi materiaali.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mekin innostuimme tästä. Seuraava projekti taitaa olla amppeli :)

   Poista
 4. Minulla lahjapaperit on piilossa keittiön yläkaapissa, jonka onnistuin romuista siivoamaan alkuvuodesta :)
  Teidän säilytyspussi on täydellinen! Ihan mahtavan hieno toteutus <3
  Kivaa iltaa teille ja ihanaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellisessä kodissa meilläkin oli paperit piilossa yläkaapissa ja jokunen oli sängyn allakin. No nyt kaikki rullat ovat samassa paikkaa ja siistissä järjestyksessä. Kivaa viikkoa Outi <3

   Poista
 5. Kiitos vinkistä! Täytyykin heti katsoa, jospa nahkapaperia saisi tilattua, meillä kun ei ole Sinelliä. Tuollaiselle pussille kun olisi täälläkin käyttöä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verkosta saa varmasti tilattua monesta paikkaa. Eli varmasti löytyy, vaikka kivijalkaputiikkia ei olisikaan vieressä :)

   Poista