Search

Urtekram Green Matcha ja kasvipohjaiset pakkaukset

urtekram-deodorantti-green-matcha
* Postaus sisältää tuotenäytteitä ja arviot niistä


Edullista luomukosmetiikkaa valmistava Urtekram on tuonut markkinoille jälleen uusia tuotteita, joiden pakkauksetkin ovat entistä vastuullisemmat. Tällä kertaa luvassa on ihoa, hiuksia ja hampaita helliviä uutuuksia. Pr-toimisto ilahdutti meitä muutamalla uutuuslinjaston tuotteella ja alkukokemukset ovat lupaavia. Urtekramin tuotteita olemme käyttäneet jo vuosia, sillä niiden hinta-laatusuhde on erinomainen. Pettyä ei tarvinnut nytkään.

Jos vuosi sitten villiinnyimme Urtakramin laventeli-sarjasta, ilonkiljahduksia aiheutti myös uusi Green Matcha -sarja. Se sisältää vihreää luomulaatuista matchaa sekä mikroleväuutetta. Matchassa on runsaasti antioksidantteja, jotka suojaavat ihoa ja hiuksia ympäristön haittavaikutuksilta sekä hidastavat ihon ikääntymistä. Lisäksi matcha tunnetaan energisoivista ja aineenvaihduntaa edistävistä vaikutuksistaan.

Japanilaisesta teeseremoniasta inspiraationsa saanut uutuussarja käsittää muun muassa raikkaan vartalovoiteen, shampoon, hiusnaamion, käsienpesunesteen ja deodorantin, joka nousi omaksi lemppariksemme kaikista. Lisäksi Green Matcha -sarjaan kuuluu selluliittia hoitavia tuotteita.

Deodorantin ohella haluamme antaa kehuja myös shampoolle. Se on ehkä yksi parhaista luomukosmetiikan syväpesevistä shampoista. Tykästyimme kovasti. Sen sijaan Green Matcha Hair Treatment -tehohoito jakoikin jo enemmän mielipiteitä. Tuote kyllä toimii moitteetta ja tekee hiuksista silkkisen pehmeät, mutta tehohoidon koostumus vaatii pientä totuttelua. Koostumus on sen verran "tahmaista", että olemme joutuneet laimentamaan sitä hieman vedellä, jotta se levittyisi hyvin hiuksiin. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö tuote olisi hyvä. Urtekramin Green Matcha Hair Treatment -tehohoito on kerännyt kehuja nimittäin myös maailmalla. Se muun muassa voitti Saksan Vivaness-messuilla parhaan uuden hiustuotteen palkinnon alkuvuodesta.

Urtekram-green-matcha

Kasvipohjaiset pakkaukset


Muovi ja siihen liittyvät ongelmat puhuttavat jatkuvasti. Syyttäviltä sormilta ei ole välttynyt kosmetiikkateollisuuskaan, sillä valtaosa kosmetiikkatuotteista myydään muoviputeleissa. Onneksi muutoksen tuulia on aistittavissa. Myös Urtekram ottaa askeleita oikeaa suuntaan, kun se siirtyy käyttämään uusiutuvasta, vastuullisesti hankitusta sokeriruo’osta valmistettuja pakkauksia.

Green Matcha on ensimmäinen Urtekramin tuotesarja, jossa uutta pakkausinnovaatiota hyödynnetään. Hiljalleen myös muiden Urtekramin valmistamien tuotteiden muovituubit ja -pullot tullaan valmistamaan sokeriruo’osta öljyn sijaan. Jokaiseen pakkaukseen tulee myös merkintä, kuinka paljon pakkauksen materiaalista on kasvipohjaista. Pumpuissa ja korkeissa joudutaan vielä tovi odottelemaan vastaavaa muutosta lähinnä laadullisista syistä.

Urtekramin pakkauksissa käytetty sokeriruoko saadaan Brasiliasta, jossa se on vastuullisesti tuotettua. Brasilia on maailman suurin sokeriruo’on tuottaja, ja viljelmät, joista Urtekramin pakkauksissa käytetty materiaali saadaan, sijaitsevat kaukana Amazonin sademetsistä. Kasvipohjainen pakkaus on parempi valinta ympäristölle. Pakkaus ei kuitenkaan ole biohajoava, joten kierrätys tapahtuu edelleen normaalin muovijätteen mukaisesti.


Urtekram-hammastahna-suuvesi

Luonnollista suunhoitoa


Green Matcha -tuotteiden ja uutuuspakkausten lisäksi Urtekramin kevät sisältää myös uutuustuotteita suunhoitoon. Markkinoille on tuotu uusi Bio9-suunhoitosarja, joka hoitaa suuta ja ikeniä hellävaraisesti luonnollisin ainesosin. Tuotteet eivät sisällä alkoholia, fluoria tai säilöntäaineita.

Sarja sisältää herkille hampaille sopivan suuveden ja hammastahnan, sekä luonnollisesti valkaisevan hammastahnan. Meille tämä oli ensimmäinen kerta, kun testasimme luonnollisia suunhoitotuotteita. Hammastahnan ja suuveden ruskeaa väriä ei kannata pelästyä. Omassa käytössä Urtekramin hammastahna ja suuvesi osoittautuivat yhtä tehokkaiksi kuin perinteiset kauppojen suunhoitotuotteet. Pesun jälkeen suuhun jäi raikas maku ja hampaista tuli kirkkaan puhtaat.

Suunhoitosarjan tuotteiden teho perustuu seuraaviin asioihin:

  • Probioottinen pajunkuoren fermentti ylläpitää suun terveellisiä mikrobeja.
  • Luonnonmukainen aloe vera ja hyaluronihappo ravitsevat ikeniä.
  • Mirha ja magnoliakuoriuute taistelevat kariesta aiheuttavia bakteereja vastaan.
  • Apatiitti vahvistaa hammaskiillettä.
  • Luonnonliitu poistaa hellävaraisesti plakkia ja hammaskiveä palauttaen hampaiden luonnollisen värin.
  • Ksylitoli taistelee kariesta vastaan ja tuo tuotteeseen makeutta.
  • Luonnonmukainen mintunlehtiuute ja lakritsi (Glycyrrhizia Glabra) tuovat tuotteeseen makua ja raikkautta.
  • Luomumentoli raikastaa hengityksen.
  • Sekoitus pipar-, viher- ja rantaniittyminttua antaa tuotteelle raikkaan ja miellyttävän maun.

Valmistajan sivuilla tuotteista kerrotaan seuraavaa


URTEKRAM STRONG MINT SENSITIVE SUUVESI


Strong Mint Sensitive -suuvettä käytetään hampaiden pesun jälkeen raikastamaan hengitystä ja taistelemaan ientulehdusta, plakkia ja kariesta vastaan. Tuote ei sisällä alkoholia, saippuoivia ainesosia, säilöntäaineita tai fluoria, vaan aidosti hampaiden ja ienten hyvinvointia tukevia, tarkoin valittuja luonnollisia raaka-aineita. Suuvesi on 100 % biohajoavaa ja se sopii päivittäiseen käyttöön tai raikastamaan aina tarvittaessa.



URTEKRAM STRONG MINT SENSITIVE HAMMASTAHNA


Strong Mint Sensitive -hammastahna sopii erityisesti herkille hampaille, jotka kaipaavat hellävaraista, päivittäiseen käyttöön sopivaa tuotetta. Raikkaan mintun makuinen hammastahna ylläpitää suun hyvinvointia tukien hyviä mikrobeja ja ehkäisten karieksen ja plakin muodostumista. Hamapiden herkistymistä ja ientulehdusta vastaan taisteleva hammastahna ei sisällä alkoholia, saippuoivia ainesosia, säilöntäaineita tai fluoria.

urtekram-uutuudet



Urtekramin tuotteita voi ostaa muun muassa Hyvinvoinnin tavaratalosta*

Tällaisia uusia tuulia tällä kertaa luomukosmetiikan rintamalta. Mites, voisitko kuvitella käyttäväsi luomukosmetiikkahammastahnaa tai -suuvettä? Entä oletko kokeillut Urtekramin tuotteita ylipäätään?

*Mainoslinkki. Kuvissa näkyvät tuotteet tuotenäytteitä.

8 kommenttia

  1. Enpä ole koskaan kokeillut ja merkkikin on niin outo. Voisin kuvitella käyttäväni luomukosmetiikkaa, mutta uskon, että käyttöön olisi kuitenkin melkoinen kynnys. Olen melkoisen merkkiuskollinen. Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin luomu- ja luonnonkosmetiikkaan siirtyminen on tapahtunut pienin askelin. Kun kokemukset ovat olleet rohkaisevia, on siirtymä ollut helppoa. Pääasia on toki käyttää sellaisia tuotteita, jotka ovat itselle parhaiten sopivia :)

      Poista
  2. Itse en ole tähän merkkiin tutustunut mutta kuulosti oikein hyvältä! Hyvin voisin kuvitella itsekkin käyttäväni! Leppoisaa sunnuntai-iltaa❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika monesta kaupasta näitä nykyisin saa, joten kantsii olla silmät tarkkana, kun näet ja ostaa muutama testiin. Kivaa viikkoa :)

      Poista
  3. Kiitos vinkkauksesta. Täytyykin tutustua tarkemmin, erityisesti tuohon shampooseen. Hyvä luonnonkosmetiikka shampoo kun on hakusessa.
    Mukavaa alkanutta viikkoa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ollut tosi hyvä. Kyseessä on syväpesevä shampoo, joten se kantsii huomioida. Urtekramin laventalishampoo oli myös tosi hyvä. Sitä testasimme keväällä.

      Poista
  4. Mielenkiintoinen postaus uusista jutuista!
    Itse olen kokeillut aiemmin Urtekramin shampoota ja tykännyt kovasti! nyt olen ostanut Prisman ekohyllystä jotein Gertruide (vai mikähän se mummo olikaan) shamppoota ja tykännyt siitäkin.
    Ainoa mitä jäin noissa miettimään, oli tuo että hammastahnassa ei ole fluoria?
    Takaraivoon on hammaslääkärissä iskostettu että tahnassa pitää olla se 1450ppm fluoria. ;)

    ihanaa kevättä teille! <3

    VastaaPoista
  5. Olipa mukava lukea näistä uutuuksista. Urtekram on kyllä merkkinä mieluisa. Kiinnostava tämä uusi ekologisempi pakkausmateriaali! Kannattamisen arvoinen asia ehdottomasti.
    Iloista viikonlopun jatkoa teille! :)

    VastaaPoista