Search

DIY kultaraidat kukkaruukkuun

diy-kukkaruukku

Vaikka säätila on viime viikkoina heitellyt plussan ja pakkasen välillä, ajatukset ovat vahvasti jo keväässä. Huonekasvit ovat sinnitelleet pimeän talvikauden, ja näin kevään korvalla ne suorastaan
huutavat piristysruisketta. Talvilevon aika on ohi, joten iskimme kädet multaan ja annoimme huonekasveille puhtia uuteen kasvukauteen. Helmi-maaliskuu on paras aika tehdä huonekasvien mullanvaihto. Kotimme kasveille se oli todella tervetullut hoitotoimenpide. Mullanvaihdon tarpeesta nimittäin kielivät juuria täynnä olevat ruukut ja pari kitukasvuista yksilöä.

Mullanvaihdon yhteydessä päädyimme tuunaamaan myös huonekasvien ruukut uuteen uskoon. Projekti tosin jäi hieman vaiheeseen, kun tykötarpeet loppuivat kesken. Muutama ruukku sentään sai pintaremontin kylkeensä. Tuunauksen lopputuloksena syntyi kultaisilla raidoilla koristeltu kukkaruukku.

ruukun-koristelu-kultateipillä

kukkaruukun-tuunaus

Koska kodistamme löytyy pieniä kultapilkkuja sieltä täältä, tuntui luontevalta tuoda ripaus kullan kimallusta myös ruukkuihin. Valkoinen ruukku, kultaiset raidat ja vihreä huonekasvi muodostavat yhdessä toimivan värikokonaisuuden. Kultaisia yksityiskohtia on helppo tuunata ruukkuihin monella tapaa. Me menimme sieltä, mistä aita on matalin ja käytimme hommaan kultaisella pinnalla varustettua koristeteippiä. Kiepautus teippiä ruukun ympärille ja homma on siinä. Ei paljon simppelimpää voisi olla.

Toteutimme ruukkuun kaksi eri kokoista raitaa, kapean raidan ruukun yläosaan ja leveän alaosaan. Raitojen tekeminen onnistuu myös kultaisesta kontakimuovista tai spraymaalilla, mutta teippi on vaihtoehdoista helpoin. Meillä väriksi valikoitui kulta, mutta vaihtoehtoja on lukuisia muitakin.

kukkaruukun-koristelu

kukkaruunu-tuunaus

kultareunainen-ruukku

Mullat on nyt vaihdettu ja viikonlopun to do -listalle kuuluu loppujen ruukkujen tuunaaminen. Jos kultaraitoihin kyllästyy, ne on helppo myöhemmin poistaa.

Jokos siellä odotellaan kevättä? Entä kuuluuko mullanvaihto kevätrituaaleihisi? Mitä mieltä olet tämänkertaisesta tuunauksestamme?

Kultaista viikonloppua!

7 kommenttia

 1. Tulipa tavallisesta ruukusta nyt todella hieno, loistava tuunaus. Täällä jo kovasti odotetaan sitä "kunnon" kevättä. Aurinko jo kivasti lämmittääkin. Minulla ei ole yhtään viherkasvia, koska en osaa pitää niitä elossa :)
  Ihanaa viikonloppua murut <3

  VastaaPoista
 2. Eikö tullutkin! Joskus se yksinkertaisinkin tuunaus on iso ja hyvä muutos :) Me tykätään tosi paljon! Meillä kanssa vasta harjoitellaan näiden viherkasvien kanssa. Alun joukkokuihtumisen jälkeen nyt alkaa löytyä tasapaino :D Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
 3. Upeat tuunaukset <3 ja kevättä odotellaan kovasti.Osaan kukista olen vaihtanut mullat,mutta vielä on mullitettavaa :D
  Suloista sunnuntaita <3

  VastaaPoista
 4. Wautsi, niin hieno ja tyylikäs tuunaus! Jännä miten pienillä jutuilla joskus saa ison muutoksen aikaan:) Leppoisaa sunnuntaita😊❤

  VastaaPoista
 5. On näppärä idea ja helppo toteuttaa. Sopii hyvin teillä sisustukseen. Meillä on paljon valkoisia kohokuviollisia suojaruukkuja Ikeasta, niin niihin ei tarranauhaa saa kiinni. Ehkä jotain koristelua niihin kuvioihin.

  VastaaPoista
 6. Tyylikäs lopputulos. Kevättä odotellaan täälläkin. Neljä ruukkukasvia täällä on. Keväthoitoja eivät ole saaneet vielä.

  VastaaPoista