Search

DIY Scrabble-kirjainmagneetit

scrable-magneetti

Magneettien keräily oli meille vielä muutama vuosi sitten harrastus. Magneetteja tuli ostettua ulkomaan reissuilta matkamuistoksi ja usein myös ystävät muistivat meitä magneettituliaisin. Jääkaapin ovi veti puoleensa aina vain uusia magneetteja niin, että lopulta oven pinta peittyi niistä täysin. Kun vuosi sitten muutimme uuteen kotiin, magneetein päällystetty jääkaapin ovi ei enää miellyttänyt silmää. Tuntui kuin keittiössä olisi ollut ovi rihkamakauppaan.

Siivosimme magneetit pois ja lahjoitimme eteenpäin ystävällemme. Tässäkin tapauksessa toisen romu oli toisen aarre. Aluksi olimme tilanteeseen tyytyväisiä, mutta myöhemmin vieroitusoireet iskivät ja jääkaapin oven tyhjä pinta alkoi tuntua sieluttomalta. Niinhän siinä kävi, että muutama uusi magneetti eksyi parin päivän kuluttua oveen. Basaarimatkalle emme magneettien vuoksi lähteneet, vaan päädyimme tekemään magneetit itse.

diy-magneetti

Tilasimme vuosi sitten eBaysta puisia Scrabble-kirjaimia lähinnä korttiaskarteluihin. Puupalasia tuli niin iso pussillinen, että korttihommien ohella niitä on pystynyt hyödyntämään myös erinäisissä diy-toteutuksissa. Viimeisimpänä jääkaapin oveen tehdyissä magneeteissa.

Koska puupaloissa ei valmiiksi ollut magneettipintaa, ostimme askarteluliikkeestä magneettipaperia, josta leikkasimme sopivan kokoiset palat puupalojen takaosaan. Magneettipaperin kiinnitimme puupintaan yleisliimalla. Sen enempää magneettien tekeminen ei vaatinut.

Parasta näissä kirjainmagneeteissa on, että kukin voi luoda niistä sellaisen tekstin oveensa kuin haluaa. Me halusimme mukaan ripauksen huumoria, niinpä magneeteista syntyi teksti Food before dudes.

Magneettipaperia myydään hyvin varustelluissa tavarataloissa ja askarteluliikkeissä. Mikäli vierailemassasi liikkeessä ei sellaista ole saatavilla, hommaan soveltuu myös magneettitarra. Esimerkiksi Tokmannilla myydään magneettitarraa, joka on valmiiksi pilkottu sentin kokoisiksi paloiksi.

magneetti-askartelu

Itse tehdyt magneetit saivat seurakseen myös muutaman kaupasta ostetun magneetin. Nyt jääkaapin ovi miellyttää silmää ja magneetteja on just sopivasti. Aiempaa magneettiröykkiötä emme enää kaipaa. Jääkaapin ovi on täydellinen nyt.

Mitäs pidät näistä Scrabble-henkisistä magneeteista? Oletko sinä magneettien keräilijä vai kartatko ne kaukaa?

19 kommenttia

 1. Tosi kivannäköisiä magneettikirjaimia olette tehneet. Oman jääkaapin ovessa on läheisten kuvia; hääkuvia, vauvakuvia, poisnukkunut rakkaani kuva.. Eipä siihen enää juuri muuta mahdu =) Paitsi tietty magneettiavaaja Dubaista, kun tuli käytyä Burj Khalifassa =)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiset magneetit, joissa raikkaimpien kuvia, ovatkin tosi ihania :) Taisi olla melkoinen kokemus tuo Burj Khalifa. Meikäkäinen kun kärsii korkeanpaikan kammosta, niin voisi olla monena, että uskaltaisinko mennä.

   Poista
 2. Hauskat magneetit :)
  Meillä on välillä jääkaapin ovessa meidän omista kuvista tehtyjä magneetteja ja välillä keräämme ne pois. Kausittaista :)
  Ne on käteviä, kun Wellu ottaa niitä myös merelle mukaan. Laivan torpan seinät ovat muovipäällysteistä metallia, joten hytin seinää koristaa sitten työtörnin ajan meidän omat kuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole tullut ajatelleeksikaan, että kaapin oveen tosiaan voisi laittaa rakkaiden kuvia. Ja kuinka kiva, että ne saa ottaa mukaansa vaikka kesäksi mökille tai veneelle.

   Poista
 3. Kyllä tuohon jääkaapinoveen on noita magneetteja kerääntynyt 😂😂 Joskus olen tehnyt niitä keramiikastakin ja ovat jatkaneet matkaa eteenpäin. Kiva tuo teidän idea. Täytyypä pitää mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos yhtään merkit pitävät paikkansa, niin taitaa tuo meidän jääkaapin ovi jossain vaiheessa taas pursuta magneeteista :D Jotenkin näin on päässyt tapahtumaan monien muidenkin asioiden kanssa :D

   Poista
 4. Onhan noita magneetteja kertynyt meidänkin jääkaapin oveen, pidän ovessa niiden avulla myös valokuvia.
  Tosi kiva idea teiltä taas. Magneettipaperi onkin ihan uusi tuttavuus, mutta tuota nauhaa olen töihin tilanut kun tehtiin hamahelmi-magneetteja isänpäivälahjoiksi pari vuotta sitten.
  Ihanaa iltaa teille murut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Magneetit on kivoja lahjoja lasten kanssa tehtäviksi. Ja magneettipaperi sekä magneettitarra molemmat tosi helppoja käyttää.

   Poista
 5. Onpa ihanan näköisiä ja huomattavasti siistimpi kuin meidän matkamuisto magneeteulla kuorrutettu ovi. Pitääkin harkita noiden tekemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivojahan ne matkamuistotkin ovat aina, mutta meillä niitä kertyi tosiaan niin valtavasti oveen, että oli jotenkin tosi levottoman näköinen. Nyttemmin ollaa siirrytty keräämään matkoilta joulukoristeita kuuseen :D

   Poista
 6. Nämä näyttää tosi kivoilta 😊👌 Meidän jääkaapin ovessa on yksittäisiä magneetteja. Ilman niitä näyttäisi tosi tyhjältä 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että jos ovessa ei mitään, niin kovin tyhjän oloinen on :D

   Poista
 7. Oi, miten kiva idea ja tyylikkäät magneetit. Ja, noillahan voi todellakin kirjoittaa vaikka viestin toiselle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa. Noilla voi tosiaan kirjoittaa viestin toiselle tai muistilapun itselleen :)

   Poista
 8. Onpa tosiaan kiva idea!!
  Aurinkoisia kevätpäiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavia maaliskuun päiviä sinnekin Susanna ja kiitos kivasta kommentista :)

   Poista
 9. Kivat aakkoset! Meillä lähinnä nuoriso kirjoittaa kaikenlaisia lappusia ja muutama sarjakuva saa naurattaa ovessa. Tavumagneetteja on tullut jostain ja niistä saa myös väännettyä jos jonkinlaisia vitsejä. Magneetteja on muutama tarkkaan valittu, ei paljoutta.

  VastaaPoista
 10. Jotenkin olen huomannut, että 10 vuodessa olen pyörtänyt periaatteeni magneetittomasta jääkaapista.. ensin tuli lasten koulukuvia, sitten kummilasten, sitten kaikenlaista matkamuistoa ja tuliaista.. :D
  Kirjaimia varmaan seuraavaksi!
  Nuo ovat kyllä tyylikkäitä, olisivat myös hauska lahja askarrella. :) Magneettipaperi on uusi tuttavuus, kiitos vinkistä!
  Iloista maaliskuuta sinne! <3

  VastaaPoista
 11. Kivan näköiset magneetit.Magneettipaperista ei minulla ollutkaan tietoa. Meillä on ovessa vain pari kivaa tekstillä varustettua magneettilaattaa. Jääkaapin sivulla on sitten magneettilätkiä ja sivu toimii vähän kuin muistitauluna. Mukavaa viikkoa.

  VastaaPoista