Search

Vuosia kestävät ruusut — kokemuksia Fleurs de Paris -ruusuista

vuosia-kestävä-ruusu

Ruusut kaunistavat aina kotia, mutta valitettavasti niidenkin loiste on rajallista. Hetken kukittuaan jäljelle jää kuihtuneet terälehdet. Loppuvuodesta eksyimme verkossa Fleurs de Paris -nimiseen kukkaputiikkiin, jonka valikoima käsittää laajan määrän erilaisia kestoruusuja. Kauniisiin laatikoihin aseteltujen aitojen ruusujen luvataan kestävän jopa vuosia. Jotenkin siinä ruusuhuumassa pääsi käymään niin, että luottokortti lauloi ja viikon kuluttua posti kiikutti meille laatikollisen valkoisia ruusuja.

Nyt muutama kuukausi myöhemmin ruusut kukkivat yhtä kauniina kuin saapuessaan. Ruusujen keston salaisuus piilee niiden käsittelyssä. Kun kukat ovat kauneimmillaan, ne säilötään erityisellä menetelmällä. Näin ne säilyttävät luonnollisuutensa ja pysyvät kauniina useita vuosia.

Ruusuja myyvä Fleurs de Paris ei nimestään huolimatta ole ranskalainen, vaan saksalainen. Tyyli ja kauniiden kukkaboksien yksityiskohdat ovat kuitenkin kuin suoraan Pariisista. Yrityksellä on useita kivijalkaliikkeitä Europassa, mutta Suomesta niitä ei valitettavasti löydy. Sen sijaan verkkokaupan kautta tilaaminen Suomeen onnistuu mainiosti.

fleurs-de-paris-ruusut-kokemuksia

fleur-de-paris-ruusut

Ruusuja myydään viidessä eri koossa ja värejäkin on tarjolla yli 25. Hinnat pyörivät 50 eurosta ylöspäin riippuen, minkä kokoisen kukka-asetelman ostaa. Hintaa tosiaan on enemmän kuin kukkakaupan kimpulla, mutta koska kukat kestävät vuosia, ne maksavat itsensä kyllä takaisin. Asetelmia myydään pyöreässä ja neliön mallisessa laatikossa. Laatikotkin ovat todella tyylikkäät ja sulautuvat hyvin osaksi sisustusta.

Aivan uusi juttu aidot kestoruusut eivät ole, sillä niitä on näkynyt jo muutaman vuoden ajan sisustuslehtien sivuilla ja blogeissa. Uskallamme suositella kestoruusuja muillekin, sillä ainakin itsellämme on hyviä kokemuksia Fleurs de Paris -ruusuista. Mielenkiintoista nähdä, kuinka monta vuotta valkoiset ruusut ihastuttavat meitä loistollaan.

ikiruusu

Fleurs de Paris -ruusujen hoito


Entä pitääkö ruusuja jotenkin hoitaa? Ruusut ovat onneksi helppohoitoiset. Jotta ruusut kestäisivät mahdollisimman pitkään, muutama asia on hyvä huomioida:

Ruusuja ei saa kastella, sillä muutoin niiden kestävyys on rajallinen.

Ruusujen koskettelua tulisi välttää, sillä ihon pinnalta saattaa siirtyä kukkiin kosteutta, joka voi aiheuttaa ruusujen muodon ja värin menetyksen.

Suora auringonvalo saattaa tehdä ruusuille hallaa. Ihanteellinen säilytyspaikka asetelmalle on huoneenlämmössä varjossa.

Pöly poistetaan parhaiten kuivalla ilmalla tai pehmeällä harjalla.


kestävä-ruusu

Voit varmasti uskoa, että kyllä näitä ruusuja on ihasteltu koko rahan edestä. Asetelma on ajattoman tyylikäs ja piristää mieltä päivästä toiseen. Edelleen on vaikea uskoa, että ruusut säilyttävät loistonsa vielä vuosia eteenpäin. Mutta niin ne ovat kukkineet jo kaksi kuukautta, että uskottava se on. Tällainen kukka-asetelma on muuten aivan loistava lahjaidea myös!

Löytyykö sinulta vastaavia kestoruusuja vai kuuletko näistä ensi kertaa? Jos löytyy, millaisia kokemuksia sinulla on?

15 kommenttia

 1. Tämä on tosi kaunis kukkakokonaisuus. Ihana kun saa ihailla pitkään :)

  VastaaPoista
 2. Oi miten ihania ruusuja <3.. aivan uusi tuttavuus minulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Tätä ruusuhankintaa ei olla kaduttu hetkeäkään. Ihmetelty vain, että miten voikin ruusut kestää niin pitkään.

   Poista
 3. Kauniita ovat. Ja ensimmäisen kerran nyt niihin törmäsin. Mukavaa helmikuun jatkoa.

  VastaaPoista
 4. Todella kauniita 😍 En ole ennen kuullutkaan näistä. Kiitos taas hyvästä vinkistä 🤗

  VastaaPoista
 5. On kauniita!Miten nämä voivat kestää,jos ovat oikeita?Onko jotain ainetta tuossa alaosassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kukkia ottanut tuolta rasiasta pois, jotta eivät vahingoittuisi. En kuitenkaan usko, että siellä on mitään nestemäistä ainetta. Tosin en kyllä osaa vastata siihenkään, että miten ihmeessä nuo voivat säilyä niin pitkään. Verkkosivujen mukaan ne käsitellään jotenkin spesiaalisti, joka mahdollistaa pitkän kukinnan.

   Poista
 6. On ihania ja minulta löytyy myös näitä kestoruusuja. Tilasin ne kyllä suomalaisesta nettikaupasta. Tykkään todella paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas mukava kuulla, että myös kotimaisia versioita on saatavilla. Niistä meillä ei ollutkaan tietoa. Pitääpä googletella ja tutustua niihinkin.

   Poista
 7. Ihan uusi juttu ainakin minulle. Voisi olla allergiselle hyvä tuliainen...ilmeisesti eivät tuoksu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Onneli. Nämä ruusut eivät juurikaan tuoksu. Ehkä sellainen pieni vieno tuoksu tulee, kun oikein kunnolla nuuhkaisee. Ei kuitenkaan mitenkään häiritsevä, joten uskoisin, että olisi hyvä tuliainen myös allergiselle.

   Poista
 8. Kauniita ruusuja on aina ilo katsella. Toivottavasti kukkivat lupausten mukaisesti vuosia vielä :)

  VastaaPoista