Search

Tuoksuva lahja miehelle - Dior Homme Sport EdT

dior-miesten-tuoksu
Kaupallinen yhteistyö: Dior

Miehille ostettavat lahjat aiheuttavat monille päänvaivaa. Vinkkejä miesväen lahjoihin kysellään meiltäkin tasaisin väliajoin. Viimeksi kuukausi takaperin, kun eräs lukijamme kaipasi suosituksia miesten tuoksuista. Blogiyhteistyön merkeissä esittelemme nyt oman lempituoksumme, joka hurmasi meidät ensi kerran vuosi sitten laivan parfymeriassa. Kyseessä on sporttisen raikas, mutta samalla mausteisen miehekäs Dior Homme Sport EdT.

Tuoksu on saanut hyvät arvostelut kaikkialla maailmassa, eikä ihme. Jo ensinuuhkaisulla Dior Homme Sport lumoaa raikkaudellaan. Latvatuoksusta voi erottaa kirpeän greipin, veriappelsiinin ja hapokkaan sitruunan. Pehmeämmän lisän tuo häivähdys päärynää. Kokonaisuus tekee hajuvedestä virkistävän ja energisen.

Hajuveden sydäntuoksusta voi aistia muskotin, kurjenpolven ja roseepippurin, kun taas syvemmän juurituoksun takaa löytyvät santelipuu ja vetiver-ruoho. Ihana kombo! Dior Homme Sport on siinäkin mielessä poikkeuksellinen, että se soveltuu raikkauden ja mausteisuuden ansiosta niin kesä- kuin talviaikana käytettäväksi. Tässä  hajuvedessä viileys ja lämpö ovat täydellisessä tasapainossa.

Ensimmäinen versio Dior Homme Sport -tuoksusta tuli markkinoille vuonna 2008. Sen jälkeen tuoksu on kokenut pieniä päivityksiä, joista viimeisin on vuoden takaa. Aiemmin emme juuri ole sport-tuoksuista innostuneet, mutta Dior tekee tässä poikkeuksen. Se on nimestään huolimatta enemmän elegantti kuin sporttinen. 

dior-homme-sport-hajuvesi

Tuoksun ostaminen lahjaksi


Tuoksujen ostaminen lahjaksi voi tuntua haasteelliselta, koska mieltymykset ovat yksilöllisiä. Koska hajuvesi on hyvin henkilökohtainen lahja, se kannattaa ostaa henkilölle, jonka tuntee hyvin. Ostopäätöstä helpottaa, jos tiedät lahjansaajan tuoksumieltymykset. Selvitä siis, millaisista tuoksuista lahjansaaja pitää ja valitse tuoksu sen mukaan.

Tarjolla on runsaasti vaihtoehtoja niin määrätietoisille kulkijoille kuin pukumiehillekin. Halusitpa sitten maskuliinisen, urheilullisen tai aistillisen tuoksun, sopiva vaihtoehto löytyy varmasti.

dior-miesten-hajuvesi

Tuoksunuotit - mitä ne ovat?


Postauksen alussa puhuimme hajuveden ainesosien yhteydessä tuoksunuoteista. Koska kaikille hajuvesisanasto ei ole tuttu, avaamme hieman käsitteitä.

Hyvä hajuvesi muistuttaa täydellisesti sävellettyä sinfoniaa. Se koostuu erilaisista tuoksunuoteista, joista muodostuu hajuveden tunnistettavat piirteet. Nuotit voidaan jakaa kolmeen pääryhmään; latva- sydän- ja juurituoksuihin. Näitä kutsutaan myös ylä-, ala- sekä keskinuoteiksi.

Hajuveden haihtuessa iholta tuoksun eri osat tulevat esiin kolmessa vaiheessa. Ensimmäinen aistittavissa oleva nuotti on latvatuoksu. Sen muodostavat keveimmät ja nopeimmin haihtuvat ainesosat. Usein ostopäätös tehdään juurikin latvatuoksun perusteella, sillä se antaa tuoksusta ensivaikutelman. Latvatuoksun ainesosat voi aistia muutaman minuutin ajan, jonka jälkeen estradin valtaa sydäntuoksu. Se kehittyy noin 10–15 minuuttia hajuveden suihkuttamisen jälkeen.

Sydäntuoksun haihduttua aistitaan vielä juurituoksu, joka kestää iholla tuntikausia. Juurituoksun tehtävä on toimia ankkurina, joka kiinnittää hajusteen paremmin ihoon. Juurituoksut ovat yleensä varsin raskaita, puumaisia ja yksinään varsin voimakkaita käytettäväksi. Muiden nuottien joukossa niiden tuoksu kuitenkin pehmenee.

dior-homme-sport

Olemme varsin maltillisia tuoksujen käyttäjiä. Juhla- ja muissa spessutilatenteissa pieni suihkaisu omaa lempituoksua kuitenkin on paikallaan. Voimme kertoa tässä yhteydessä myös pienen salaisuuden. Dior Homme Sport tulee olemaan oma häätuoksumme, kun puolentoista vuoden kuluttua astelemme avioon. Se hetki jos mikä on spesiaalin tuoksunsa ansainnut.

Dior Homme Sport -tuoksua myydään mm. Kicks-liikkeissä ja laivojen parfymerioissa.

Löytyykö sinulta tuoksu, joka on pyhitetty erityislaatuisiin hetkiin ja tilanteisiin?

Jouluntuoksuista loppuviikkoa!

*Kuvien tuoksu saatu pr-näytteenä. 

4 kommenttia

 1. Kesällä tykkään Escadan tuoksuista. Tämä Diorin sport tuoksu sopii myös minun miehelleni, niin ihanan raikas, mutta miehinen tuoksu samalla kertaa.
  Tuoksuvaa iltaa teille <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä, täytyykin käydä tuoksuttamassa!

  VastaaPoista
 3. Mä olen yleensä jättänyt suosiolla nämä sport tuoksut nuuhkimatta, mutta täytyypä tätä tuoksaista lahjaostoksilla. Jotain pientä vaihtelua ainaisiin samoihin lahjoihin, kun olisi kiva saada :)

  VastaaPoista
 4. Nyt sattuikin tuttu tuoksu😊Hyvää itsenäisyyspäivää🇫🇮💙

  VastaaPoista