Search

Tyylikkäät lahjarasiat kierrätysmateriaaleista

diy-rasia

Joulun osalta lahjat alkavat olla paketissa ja muutkin valmistelut loppusuoralla. Tänä vuonna kierrätys ja ekologisuus ovat olleet vallitsevia teemoja töissämme. Suurimman osan lahjoista olemme tehneet omin käsin ja paketoinneissa hyödyntäneet kierrätysmateriaaleja mahdollisimman paljon. Viimeisimpänä syntyivät kierrätysmateriaaleista tehdyt lahjarasiat.

Vuoden aikana olemme hamstranneet erilaisia pahvirasioita, joista syntyi pienellä koristelulla kauniita luomuksia pikkumuistamisille. Tuunattuun lahjarasiaan voi kätkeä esimerkiksi piparkakkuja, konvehteja, koristeita, solmukkeen tai vaikkapa pienen käsityön. Rasioiden kannet päällystimme marmorikuvioisella kontaktimuovilla ja ympärille kiedoimme satiininauhaa. Nauhakin on kierrätettyä, sillä keräsimme viime jouluna saaduista lahjoista koristeet ja nauhat talteen myöhempää käyttöä varten. Rasioista tuli niin kauniit, että lahjansaaja voi halutessaan pitää niitä esillä pöydällä tai lipaston päällä.

koristeltu-lahjarasia

Ohjetta emme tähän sen erityisemmin laita, sillä rasioiden koristelu vaatii ainoastaan ripauksen mielikuvitusta. Lahjarasiat voi päällystää kontaktimuovin sijaan myös lahjapaperilla, kartongilla, kankaalla tai vaikkapa koristeteipeillä. Riippuen materiaalista, kiinnittämiseen voi käyttää askarteluliimaa, kuumaliimaa tai kaksipuolista teippiä.

itse-tehty-lahjarasia

Mitäs pidät näistä rasioista? Onko sinulla tapana säilöä purkkeja ja rasioita lahjapaketointia silmällä pitäen?

Tämän joulun askartelut ovat nyt paketissa ja siirrymme nauttimaan joulusta oman perhepiirimme parissa. Hyvät joulut tulemme toivottamaan tänne vielä aivan aaton kynnyksellä.

Tunnelmallisia ja satumaisia jouluhetkiä sinulle!

5 kommenttia

 1. Käsi täällä pystyssä, kerään talteen (hamsteri kun olen) materiaalia uudelleen käyttöä varten, ei vain joulupaketteihin. Rasioistanne upein on tuo mustaruusukkeinen siinä on jotain ylellistä <3

  VastaaPoista
 2. Oih, upeita rasioita! :) Ja teidän vinkki teipittömästä paketoinnista on nyt testattu, paluuta vanhaan ei enää ole... ;)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanat rasiat. Minä säästän rasioita (ei varmaan tullut yllätyksenä) ja usein sama rasia kiertää useammalla lahjan saajalla perheessä. Kerran sain jopa itse tekemäni rasian takaisin :D
  Ihanaa joulun odotusta teille <3

  VastaaPoista
 4. Kauniita paketteja. Kyllä kauniin paketin on mukava antaa ja saada!

  VastaaPoista
 5. Oi miten upeita paketteja😍 Minä taidan olla vähän sellainen hamsteri kun kaikkea tulee pistettyä talteen:) Ihanaa ja Tunnelmallista joulun aikaa sinne teille❤️🎄

  VastaaPoista