Search

Piparikasvihuone on joulukodin valopilkku

piparikasvihuone

Olohuoneen lipaston päällä koreilee pieni piparitalo. Sen suurista ikkunoista kajastava valo henkii lämmintä joulun tunnelmaa. Talo ei ole perinteisimmästä päästä, vaan se muistuttaa enemmän pientä kasvihuonetta. Tämä piparikasvihuone on kotimme pieni valopilkku.

Siitä on aikaa, kun viimeksi teimme piparitalon.  Eikä sellaista ollut tarkoitus tehdä nytkään, mutta koska viikonlopun piparitalkoista jäi taikinaa reippaasti yli, päädyimme rakentamaan siitä piparikasvihuoneen. Ei yhtään hassumpi päätös, sillä ylijäämätaikinasta syntyi kaunis pipariluomus!

Piparikasvihuone — näin sen teimme:


Piparikasvihuone herätti niin paljon mielenkiintoa Kaikki Paketissa -Instagram-tilillämme, että päädyimme julkaisemaan siitä kuvia myös täällä blogissa. Moni on kysellyt piparikasvihuoneen ikkunoista ja niiden kiinnittämisestä. Ikkunat on tehty liivatelehdistä ja ne on kiinnitetty piparikasvihuoneeseen elintarvikeliimalla. Elintarvikeliimaa myydään hyvin varustelluissa ruokakaupoissa ja sillä on helppo koota piparikasvihuone turvallisesti ilman kuumaa sokeria. Elintarvikeliima on sokeri-tärkkelyspohjaista ja väriltään valkoista. Tuubia voi tarvittaessa lämmittää vesihauteessa tai mikrossa, jolloin liima pehmenee helpommin käsiteltäväksi ja pursotettavaksi.

Piparikasvihuoneen kaava on omaa käsialaamme. Jos piirtäminen ei ole vahvinta osaamisaluettasi, netistä löytyy erilaisia piparitalojen kaavoja, joita voi tulostaa ja muokata muistuttamaan kasvihuonetta.

Olemme enemmän kuin tyytyväisiä piparikasvihuoneeseen. Lopputuloksen kruunaa talon sisälle aseteltu valosarja. Kyllä tätä on kiva ihastella iltahämärässä.

kasvihuone piparitalo

Onko sinulla tapana rakentaa piparitalo jouluksi? Menetkö yleensä perinteisellä mallilla vai luotko vuosittain uuden spektaakkelin? Entä mitä pidät tällaisesta kasvihuoneversiosta?

ps. Yle Radio Suomi piipahti viikolla meillä kylässä. Toimittaja Justus Laitinen laittoi itsensä epämukavuusalueelle ja paketoi haastavan joululahjan nenämme edessä. Millaisen tuomion annoimme? Juttu on tullut jo eetteristä ulos, mutta sen voi kuunnella myös Yle Areenasta. Ihan hauska haastattelu, käyhän kuuntelemassa :)

Tunnelmallista joulun odotusta!

19 kommenttia

 1. Oi miten upea pipari talo! Ei tuota kyllä raaski edes syödä:) Täällä ei ole vielä piparitaloa tehty, eiköhän vielä kerkiä:) Leppoisaa kolmatta adventtia ja ihanaa joulun odottelua sinne teille♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde <3 Tämä piparikasvihuone huokuu sopivasti joulun lämpöä ja tunnelmaa. Ihanaa kolmatta adventtia sinnekin.

   Poista
 2. Tämä teidän kasvihuone on kyllä niin kaunis! <3 :) Ois myös ihana joulumuistaminen jollekulle puutarhasta innostuneelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Totta, tämä olisi kyllä omiaan lahjaksi puutarhaihmiselle. Joku taisi nähdä tässä viitteitä myös kesäkeittiöön. Hauskaa, että pipariluomus herättää erilaisia mielikuvia jokaisessa :)

   Poista
 3. Tämä on kyllä hieno ja erikoinen piparitalo.Idea mitä parhain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku. Ihana tuoksu tuli taas kotiin, kun viikonloppuna leivottiin pipareita. Ensi kertaa tuntui joululta. Ja nyt kun tämä valaisee lipaston olohuoneessa, niin tuo myös tunnelmaa. Mukavaa kolmatta adventtia sinulle!

   Poista
 4. Ihailin jo Instassa tuota teidän piparimökkiä! Itse tein aikoinaan piparitaloja kun lapset oli pieniä. Aina niistä tuli jotenkin vinoja..Mukavaa joulunodotusta🎅💕

  VastaaPoista
 5. On se hieno! Hyvä keksintö tuo ikkunoiden teko liivatelehdistä.
  Mukavaa joulun odotusta teille molemmille<3

  VastaaPoista
 6. Ei voi olla totta!! Miten ihana piparitalo. En ole ennen nähnyt näin kaunista joulutaloa :) Yleensä teemme piparitalon, mutta aika perinteisellä tavalla se tulee toteutettua :)

  VastaaPoista
 7. Onpa kaunis piparitalo ja erilainen <3 Olen tehnyt piparitaloja paljonkin,mutta vähemmän enään kun lapset ovat jo aikuisia.. pian saan tehdä lapsenlapselle kunhan vähän kasvaa vielä <3
  Ihanaa kolmatta adventtia!

  VastaaPoista
 8. Ihana tunnelmallinen piparitalo! On kyllä vaatinut sorminäppäryyttä. 👍😄

  VastaaPoista
 9. Teidän piparikasvari on tämän talven suosikkini, se on kertakaikkisen upea <3 Minä leivoin tänä vuonna kaksi piparkakkutaloa. Toinen menee perinteisesti aina äidilleni ja isäpuolelleni, mutta nyt tein myös meille oman. Kovasti jo poika odottaa, että koska sen voi syödä :D
  Ihanaa sunnuntaita teille ihanuudet <3 <3

  VastaaPoista
 10. Kylläpäs on soma! Mainio idea myös.

  VastaaPoista
 11. Niin kaunis ja tunnelmallinen, aivan ihana! <3

  VastaaPoista
 12. Tää on kyllä kaunis♥ Meidän perheen jouluvalmisteluja on hidastuttanut sairastelut, mutta onhan tässä onneksi vielä aikaa tehdä jouluisia juttuja :)

  VastaaPoista
 13. Piparikakkutaloista en niin välitä, mutta tällainen piparikasvihuone valoineen on ihan huippu! Makoisaa joulun odotusta teille!

  VastaaPoista
 14. Wau, en voi kuin ihailla teidän taitoja sekä valmista taloa. Itselleni kun piparkakkutalojen tekeminen ei ole vahvinta osaamistani!
  Tunnelmallista jouluviikkoa!

  VastaaPoista
 15. Piparkasvarinne ikkunat ovat kyllä hauskat koska muistuttavat kovasti vanhoja ikkunalaseja, tunnelma on hieno <3

  VastaaPoista
 16. No siis ei oo totta, miten ihana!! <3 Ihanaa luovuutta ja tosi upea lopputulos.
  Luultavasti en kyllä uskalla itse kokeilla, hyvä jos saan aikaiseksi tehdä yhden satsin pipareita valmistaikinasta :D

  Ihanaa ja lämpöistä joulutunnelmaa teille! <3

  VastaaPoista