Search

Tatuoinnin siirto kynttilään

tatuointi-kynttilään

Olemme hurahtaneet erilaisiin kuvansiirtotekniikoihin. Vuosi sitten esittelimme blogissa kaksi erilaista kuvansiirtotekniikkaa. Toinen projekteista oli kuvansiirto teipillä ja toinen kuvansiirto liimalla. Koska molemmat herättivät valtavasti kiinnostusta, päätimme esitellä jälleen yhden uuden kuvansiirtotekniikan. Kyseessä on kertakäyttöisen tatuoinnin siirto kynttilään.


Idea tatuoinninsiirtoon syntyi osittain vahingossa. Löysimme lapsuuden tavaroiden joukosta nipun kertakäyttöisiä tatuointeja. Olimme jo antamassa niitä eteenpäin, kun mieleemme juolahti kokeilla, kiinnittyisikö tatuointi ihon ohella myös kynttilöihin. Homma onnistui yli odotusten ja lopputuloksena syntyi kolme tatuoinnilla koristeltua kynttilää.

kuvansiirto-kynttilään

Hommaan tarvitaan veden avulla siirrettävä kertakäyttötatuointi. Sitä voidaan nimittää myös tarratatuoinniksi, leikkitatuoinniksi, feikkitatuoinniksi tai siirtokuvatatuoinniksi. Erilaisia tatuointikuvioita on myynnissä pilvin pimein, joten jokainen varmasti löytää mieleisensä kuvion. Meidän kynttilöihin päätyi kauniit sulkatatuoinnit. 

tatuoinnisiirto-kynttilään

Ohje: Tatuoinnin siirto kynttilään


1) Poista suojamuovi tatuoinnin päältä.
2) Aseta kuvapuoli kynttilää vasten.
3) Kostuta tatuoinnin suojapaperi muutamalla tipalla vettä tai märällä pyyhkeellä.
4) Poista suojapaperi varovasti.
5) Anna tatuoinnin kuivua kynttilän pintaan.

Kynttilöistä puhuttaessa on syytä ottaa esiin myös niiden paloturvallisuus. Muistutamme, että yksikään kynttilä ei ole turvallinen, jos sen jättää vahtimatta. Kynttilää tulisi polttaa aina myös palamattomalla alustalla ja huolehtia, ettei läheisyydessä ole mitään helposti syttyvää. Suosittelemme tekemään kuvansiirron paksuihin pöytäkynttilöihin, jolloin liekki ei pääse osumaan suoraan kynttilän reunassa olevaan kuvaan. Kruunukynttilöihin emme lähtisi tätä tekniikkaa kokeilemaan. Omissa testeissämme paksut pöytäkynttilät paloivat kauniisti ja tatuointi ikään kuin suli muun kynttilän mukana siististi pois. Turvallisin vaihtoehto on kiinnittää tatuointi lasiin, jonka sisälle kynttilä on valettu. Jos annat kynttilöitä lahjaksi, liitä mukaan aina paloturvallisuusohjeet.

kynttilä-tatuoinnin-siirto

Tällaiset kynttilätuunaukset tällä kertaa. Jos olet kiinnostunut myös muista kuvansiirtotekniikoista, kurkista aiemmat aiheeseen liittyvät postaukset alta.

LUE MYÖS: Kuvansiirto liimalla

LUE MYÖS: Kuvansiirto teipillä

Tunnelmallista loppuviikkoa!

22 kommenttia

 1. Nerokasta! Loistava ja helppo tapa tehdä persoonallisia lahjoja tai teemaan sopivia juhlapöydän somistajia 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tällä tekniikalla voi tehdä monenlaisia luomuksia kotia koristamaan :)

   Poista
 2. Sulat sopivat kauniisti kynttilöihin! Sinivihreässä on varjon vuoksi hauskaa kolmiulotteisuutta.
  Ihanaa toista adventtia! 🕯🕯

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Joululainen <3 Nämä kuviot olivat todella kauniit ja siksi päädyimme testaamaan niitä kynttilöihin. Varsin onnistuneesti nuo tatuoinnit siirtyivät myös kynttilään :) Iloista joulun odotusta sinulle :)

   Poista
 3. Voi vallaton miten hyvä idea :) Lasten tatuointeja tulee monelle ihan riittämiin niin tällä tekniikalla saisi syntymäpäivä kynttilät koristeltua ihan uuteen tyyliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Ja koska tatuointeja on jos jonkinlaisia, niin kynttilöistä saa uniikkeja aina :) Kivaa loppuviikkoa Onneli sinulle :)

   Poista
 4. Onpa kauniita! :) Ihana idea. Ei olisi tullut mieleen, että näinkin voisi tehdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä sitä putkahtaa mieleen mitä erikoisempia ideoita, joista osa onnistuu ja osa osoittautuu huonoiksi ideoiksi. Tämä onneksi oli tuota ensimmäistä. Tunnelmaa ja lämpöä Pipo-otus sinulle joulun odotukseen!

   Poista
 5. Wau, upeat!
  Mahtava idea, -taas kerran teiltä.👍

  VastaaPoista
 6. Kiitoskiitoskiitos ♥ Mä rakastan kynttilöitä ja tää on niin helppo DIY että mäkin ehkä osaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän DIYn kanssa ei oikein voi epäonnistua :D Eli jos jostain löytyy leikkitatuointeja, niin kokeilemaan rohkeasti vaan :)

   Poista
 7. Siis wautsi wau miten ihanat niistä tuli. Tosi huikea idis, pakko testata!
  Ihanaa sunnuntaita murut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi <3 Ilahduimme, kun tämä idea toimi käytännössä hyvin. Ja kauniit nuo ovat. Kokeile ihmeessä. Me ajateltiin seuraavaksi testata, kuinka hyvin tatskat pysyy lasissa kiinni.

   Poista
 8. Nämä on kyllä niin upeita! Mukavaa toista adventtia ja leppoisaa sunnuntai-iltaa sinne teille♥

  VastaaPoista
 9. Ovat kyllä tosiaan kauniita <3 Ihanaa joulun odotusta teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos. Muistelen, että viime vuonna sinulla oli blogissa serviettikynttilöitä. Pitääkin testata niitä seuraavaksi nyt kun tatuoinnit testattu :)

   Poista
 10. Oi miten kauniit tuli. Kiitos vinkistä. Mukavaa joulun odotusta <3

  VastaaPoista
 11. Heip! Olen alkanut seuraamaan blogianne aivan uskomattoman ihanien ideoiden vuoksi! Hyytelösaippuoiden materiaalit tilattu ja saapuneetkin, vielä ei vain ole ehtinyt kokeilemaan. Myös tuo ekologinen paketointi oli tänä vuonna testissä! Rusetteja sai vääntää monta ennenkuin alkoi luonnistua mutta kauniita tuli! Halusin näistä tatuoinneista kysyä että mistä olette ne hankkineet vai oliko ne juurikin niitä vanhoista kätköistä löydettyjä? Tämäkin idea tulee testiin! Ihanaa joulunodotusta teille!

  VastaaPoista
 12. Kauniit kynttilät!
  Kiitos kivasta ideasta!
  Hyvää joulun odotusta teille!❤️

  VastaaPoista