Search

Huivista muotoiltu kuppikakku

tytölle-lahja
Askartelut ja diy-toteutukset ovat alkuvuodesta jääneet vähiin muuttohulinasta johtuen. Viikko sitten pääsimme viimein asettumaan uuteen kotiin ja arki alkaa hiljalleen palautua normaaliksi. Uudesta kodista kerromme lisää jahka viimeisetkin muuttolaatikot on saatu purettua. Sitä ennen ajattelimme esitellä taannoin sukulaistytölle toteuttamamme nopean ja hauskan lahjaidean. Kyseessä on huivista muotoiltu kuppikakku.

Toteutus on helppo ja sitä voi soveltaa monessa muussakin yhteydessä. Tässä tapauksessa kyseessä oli lahjaksi ostamamme kashmirhuivi, joka on kääritty rullalle ja aseteltu paperiseen muffinivuokaan. Rullan keskustaa kannattaa hiukan nostaa, jotta siitä muodostuu enemmän kuppikakun muotoinen. Koska harmaa huivi valkoisessa vuoassa näytti hieman vaisulta, koristelimme paperivuoan vielä satiinauhalla ja pienellä rusetilla. 
ääri solmio rullalle ja asettele se muffinivuokaan
. Nosta rullan keskustaa hiukan,
jotta siitä muodostuu enemmän kuppikakun muotoinen
ääri solmio rullalle ja asettele se muffinivuokaan
. Nosta rullan keskustaa hiukan,
jotta siitä muodostuu enemmän kuppikakun muotoinen

huivista-kuppikakku

Jos idealle ei ole heti käyttöä, kannattaa se laittaa korvan taakse mahdollisia kesäjuhlia varten. Kashmirhuivista muotoiltu leivos on veikeä tapa onnitella myös valkolakin tai tutkintotodistuksen saanutta.

Miesväen paketissa huivin voi korvata esimerkiksi solmiolla. Sen idean voi bongata meidän syksyllä ilmestyneestä Kaikki Paketissa -kirjasta. Solmiokuppikakkujen lisäksi kirjassa on paljon muitakin oivallisia lahja- ja paketointivinkkejä tilanteeseen kuin tilanteeseen.

lahja-tytölle

Miltäs tällainen hieman erilainen kuppikakku näyttää? Voisiko idea päästä toteutukseen? Entä tuleeko mieleesi, mitä muita lahjoja huivin ja solmion lisäksi voisi naamioida kuppikakuksi?

Me jatkamme nyt muuttolaatikoiden purkamista ja illalla suuntaamme UMK Saara Aalto show'hun jännittämään, millä kappaleella Aalto lähtee Suomea edustamaan kevään euroviisuihin. UMK18: Saara Aalto -lähetystä voi seurata myös suorana Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa klo 19 alkaen. Tunnelmapaloja finaalista laitamme some-kanaviimme. 

Mukavaa viikonloppua!

30 kommenttia

 1. Kiva idea :) Mukavaa iltaa hyvän musiikin parissa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli kyllä mahtava UMK-show ja hyvä biisi voitti :) Someen laitoimmekin jokusia otoksia illalta :)

   Poista
 2. Onnea uuteen kotiin! 💛 Pitää pistää tämäkin idea korvan taakse vastaisuuden varalle. Itse saattaisin kokeilla esimerkiksi tuparilahjana käsipyyhkeitä, jos löytyisi sopivan kokoinen kuppikakkuvuoka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa olla siinä ja siinä, että mahtuuko käsipyyhe perinteisen kokoiseen kuppikakkuvuokaan. Kasvopyyhe saattaisi mahtua, jos ei kooltaan kovin suuri. Ja onhan noita muitakin vuokia, johon käsipyyhkeen voi "piilottaa", jos kuppikakkuvuoka osoittautuu liian pieneksi. Mukavaa viikkoa Jenni teidän perheelle!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kaksinkertainen kiitos Kati. Uusi kotimme on tosi ihana. Kirjoitamme siitä lisää myöhemmin, kun saamme loputkin tavarat paikoilleen :)

   Poista
 4. Ihan mahtava idea! Jotenkin tosi söpö ja silti hienostunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja super helppo toteuttaa :D Tässä ei tarvitse liiaksi kikkailla, eli idea, jonka osaa toteuttaa kuka vain :D

   Poista
 5. Toi on aivan ihana, tämä lähtee matkintaan. :) Voi että ihan huippua viikonloppua sinne teidän uuteen kotiin ja tosiaan on teitä jo kova ikävä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kova ikävä täälläkin suunnalla. Onneksi ajatukset ovat nyt olleet niin muuttopuuhissa, ettei ole juuri ehtinyt muuta miettiä :D

   Poista
 6. Ihan loistava idea teiltä jälleen kerran 😊
  Onnea uuteen kotiin 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Ja suuri kiitos onnitteluista. Mukavaa kun viimein löytyi koti, joka tuntui kodilta heti ensi näkemältä :)

   Poista
 7. Oi miten hauska idea ja loistava lahja! Onnea teille uuteen kotiin ja ihanaa iltaa musiikin parissa♥

  VastaaPoista
 8. Miten olis ohut pyyhe, tyynyliina tai puuvillapipo. Laitan taas ideanne korvan taakse. Vieläköhän sinne mahtuu ideoita? No tietysti aina hyville ideoille on tilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pipo olisikin aika passeli lahja näillä säillä, eikä tuo tyynyliinakaan hassumpi idea ole. Molemmat mahtuisivat sopivasti leivosvuokaan kokonsa puolesta. Nämä pitääkin muistaa ensi kertaa varten :)

   Poista
 9. Kyllä te vaan keksitte :)))

  Onnea vielä uuteen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti S. Aikamoinen urakka tuo muutto aina on, mutta nyt ollaan jo voiton puolella sen suhteen :)

   Poista
 10. Onnea uuteen kotiin vielä tätäkin kautta! Tosi kiva idea. Heti tuli itselle mieleen, että voisi tehdä kuppikakkuja vaikka pöytätableteista.
  Mukavaa viikonloppua ja jee, oma Saaran biisisuosikkini voitti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, pöytätabletti voisi olla ihan hauska idea tähän toteutukseen. Ja kyllä tuo Monsters oli munkin lemppari. Hyvä ja menevä biisi kaiken kaikkaan :)

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiva kuulla. On tosiaan myös hyödynnettävissä muidenkin lahjojen kohdalla kuin huivien :) Iloista viikkoa Melissa :)

   Poista
 12. Onnea uuteen kotiin :) Kyllä tämähän on aivan loistava idea :) Pistänpä korvan taakse :)

  VastaaPoista
 13. Kiitos paljon <3 Saara todella on upea artisti, hieno esimerkki meille suomalaisille :)

  VastaaPoista
 14. Tuo kuppikakkujuttu sopii melko monelle lahjuskieputukselle - hyvä keksintö. Käytän jossakin jutussa kyllä.
  Ja ihme kun ehditte mitään, muutto vie aikaa.

  VastaaPoista