Search

Istutusideoita rairuoholle

rairuohon-istutus

Olemme jo vuosia vannoneet pääsiäisohran nimiin. Tällaiset matti myöhäiset ohra on pelastanut silloin, kun istutushommat ovat jääneet viime tippaan. Ohra tulla porskuttaa parissa päivässä, mutta rairuohon kanssa saa odotella kauemmin. Eikä siinä, kauniiltahan tuo ohrakin näyttää kasvaessaan.

Nyt se sitten tapahtui. Ihmeiden ihme suorastaan. Olimme ajoissa liikkeellä ja kodissamme vihertää rairuoho! Vielä kun muistaa kastella, niin olisi ilonamme pääsiäisenäkin. Ei nimittäin olisi poikkeuksellista, että pyhien koittaessa jäljellä on vain kasa kuivahtanutta pääsiäisruohoa.

rairuoho-istutus

rairuoho-istutusidea

Aiempina vuosina olemme tehneet itse erilaisia istutusastioita pääsiäisruoholle, mutta tänä pääsiäisenä päästimme itsemme helpommalla. Käytimme rairuohon istutusastioina lasisia tuikkukippoja ja kynttilälyhtyä. Kannattaa toki kurkistaa aiempien vuosien tuotoksetkin, esimerkiksi pyykkipojista tehty istutusastia ja suloiset eläinpurkit maitotölkeistä

Lasisissa tuikkukipoissa kasvava rairuoho pääsi osaksi olohuoneen lipaston päällä olevaa pääsiäisasetelmaa. Hyvin pienillä elementeillä asetelma on toteutettu, mutta ihan kaunis kokonaisuus joka tapauksessa. Taloa muistuttava kehikko on hankittu Jyskistä. Saattaa hyvin kuulua edelleen kalustekaupan valikoimiin.

pääsiäisruohon-istutusidea

Rairuohon istutus lyhtyyn


rairuoho-lyhdyssä

Pääsiäisruohon ympärille on aina kiva ideoida myös jotain uutta. Tänä vuonna päätimme kokeilla, kuinka hyvin kynttilälyhty ajaa istutusastian asemaa. Erinomaisesti toimii! Ja koska ruoho vihertää jo komeasti, asettelimme lyhtyyn myös muutaman tulppaanin. Tuovat sopivasti väriä kokonaisuuteen. Ehkäpä jokunen pääsiäismuna pääsee vielä myöhemmin joukon jatkeeksi. 

rairuoho-lyhty

Nyt sitten odotellaan pääsiäistä. Voit varmasti uskoa, että muuton jälkeen olo on kuin katujyrän alle jääneellä. Pääsiäisloma onkin enemmän kuin tervetullut. Toivotaan, että aurinkoinen sää hellisi tuolloin.

Pääsiäisenä päästämme teidät myös ensi kertaa vierailulle uuteen kotiimme. Lisäksi blogiin on tulossa kiva sisustusaiheinen arvonta, joten kannattaa piipahtaa pyhien aikana useammankin kerran visiitillä. 

Millaisia pääsiäissuunnitelmia siellä on? Leppoisaa oleilua, vilkasta vierailua vai jotain muuta? Entä millaisia istutusideoita rairuoholle sinä olet keksinyt?

27 kommenttia

 1. Niin söpöä, kuin pupusilla olisi oma aitaus ja talo. <3 Ihanaa pääsiäistä teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä tuo näyttää tuollaiselta aitaukselta ja pupujen omalta talolta:D Toivontaa, että ruohokin vihertää vielä huomenna :) Aamulla näytti ihan hyvinvoivalta :D

   Poista
 2. Tuo lyhtyyn rairuohon istuttaminen onkin kiva idea. Täällä istutettiin ohraa, mutta saa nähdä ehtiikö kasvamaan pääsiäiseksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kokemuksemme on, että ohra tulee nopeasti. Usein ihan muutamassa päivässä eli hyvällä säkällä pääsette siitä nauttimaan pääsiäisen aikaan :)

   Poista
 3. Kivoja ideoita ❤ Kiva päästä näkemään kotinne 😊 Pääsiäisen pyhät vietän töissä, eli ohjelmanumerot ovat melko minimaalisia täällä kotona. Munien piilotusta ja herkuttelua 😊 Kivaa pääsiäisviikkoa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin odotetaan jo mielenkiinnolla, että mitä ihmiset pitävät meidän kodista. Huone kerrallaan esittelemme postauksissa ja makuuhuoneesta lähdetään liikkeelle :D Iloista pääsiäisviikkoa sinnekin :)

   Poista
 4. Suloisia ideoita. Nuo tulppaanit lyhdyssä on niin 💜

  Löysin kaapista useamman pussin vanhoja ohran siemeniä, saas nähdä kuinka tuuhea / harva pääsiäisruoho niistä saadaan aikaiseksi. Ainakin jotain vihreää nousee. Olin vähän myöhässä tänä vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin vanhojen siementen kanssa saa välillä jännittää, että lähtevätkö itämään. Mutta pidetään peukkuja ja kyllähän tuo lupaavalta kuulostaa, että jotain vihreää jo näkyykin :D

   Poista
 5. Onpa ihanan näköistä! Muuttaminen on kyllä tosi työlästä hommaa, hyvä että saatte vähän huilia!

  Korpunkuivat rairuohot kuullostaa kovin tutulta...😂 Nyt teidän rairuoho on kyllä ihanan keväisen näköistä.😊
  Meidän ohra itää tänä vuonna jostain syystä hyvin huonosti.
  Ja herneen idättelynkin ryssin, unohdin kannen päälle ja nyt purkissa kasvaa hometta. Se kyllä näyttää elinvoimaiselta. 😉

  Ihanaa pääsiäistä!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuttaminen on aina raskasta aikaa, kun liittyy miljoonia hoidettavia asioita ja sitten se pakkaus. Tavaraa kun tuppaa kertymään ja pelkästään sen läpikäyminen ja mahdollinen suojaaminen vievät aikansa. Sitten siihen päälle itse muutto ja laatikoiden purkaminen. Aikansa se ottaa, mutta nyt pääsiäisenä pääsemme nauttimaan kaikessa rauhassa uudesta kodista. Sinulla tosiaan huonoa tuuria ohran ja herneen kanssa. Home ei ole ihan yhtä kivaa katseltavaa :D Joka tapauksessa toivottelen ihanaa ja aurinkoista pääsiäistä!

   Poista
 6. Rairuoho lyhdyssä on aivan ihana. Itse laitoin äidilleni ohran kasvamaan lasiin. Se ruoho taitaa kuitenkin jäädä tänne meille, kun äiti päätti karata lomalle pyhien ajaksi :)
  Minä otan loman rentoillen ja perheillen, no stress!
  Ihanaa pääsiäistä ihanat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsin tyytyväisiä ollaan tuohon lyhtyyn. Mukavan erilainen astia pääsiäisruoholle. Sinun lomasuunnitelmat kuulostavat täydellisiltä. Ihanaa pääsiäisen aikaa teidän perheelle <3

   Poista
 7. Itse tykkään juurikin ohrasta enemmän kuin rairuohosta, on mielestäni kauniimpaa. En laittanut tänä vuona kasvamaan, lapset hoiti sen homman mummolassa. :D Pääsiäisenä taidetaan suunnata Syötteen seudulle keväthangille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohra meitäkin viehättää ja siksi sitä kylväneet useana vuonna. Nyt ajattelimme, että vaihtelu virkistää ja pitkästä aikaa kokeilimme rairuohoa. Nauttikaahan Syötteen keväthangista. Toivotaan aurinkoista säätä koko Suomeen :)

   Poista
 8. Kerrassaan kivoja ideoita! Arvatkaapa jäikö mulla tänä vuonna ruohot laittamatta....No jäi...Kukkia pitää sitten olla ainakin kunnolla 😄😁🙈 Hyvää pääsiäistä ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, vai noin kävi ruohon kanssa :) Ei ole tavatonta ollenkaan, että ruohot jää istuttamatta :D Nimimerkillä kokemusta on! Onneksi kukat tuovat yhtä lailla fiilistä kotiin. Jokunen tulppaanikimppu olisi tarkoitus tänään vielä hakea meillekin :)

   Poista
 9. Tuo lyhtyidea voisi sopia meillekin - siellä ruoho pysyisi poissa kisulin tassuilta ja hampailta;) Tosin meidän varakissamme on sen verran villi tapaus, että äkkiäkös se tuon lyhdyn kaatelisi - ehkä tänäkin vuonna suosiolla ostan valmiita vehnänoraksia ja upotan ne sen verran raskaaseen ruukkuun, ettei kissa sitä saa kaadettua - mutta voi rauhassa rouskutella vitamiineja.
  Hyvää pääsiäistä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kun ei kotieläimiä ole, niin ei tullut mieleenkään tämä seikka. Tosiaan, hyvin pysyy ruoho lyhdyn sisällä suojassa uteliailta :D Tunnelmallista pääsiäistä teillekin :)

   Poista
 10. Ihanaa pääsiäistunnelmaa, tuo lyhty on kyllä hieno ja tulppanit rairuohon keskellä niin kauniit! Nuo muutot on kyllä sellaisia puristuksia..huh:) mutta onneksi se on ohi ja nyt saatte nauttia, ihanasta, uudesta kodista♥ Kaikkea hyvää sinne teille ja onnea tupaan! Täällä ollaan pääsiäisen alussa pari päivää töissä ja sitten päästäänkin nautiskelemaan vapaista, hyvää ruokaa ja yhdessä oloa luvassa:) Ihanaa pääsiäisen aikaa sinne teille♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täydelliseltä kuulostaa sinunkin pääsiäinen. Kiva, että töiden ohella pääset myös nauttimaan vapaista. Ja tosiaan, muutto on kyllä iso ponnistus aina. Meillä kun vielä vaihtui paikkakuntakin, niin aikaa meni pelkästään tuohon suhaamiseen.

   Poista
 11. Ihania kaikki versiot! :) Nuo tulppaanit näyttävät jo itsessään hieman pääsiäismunilta tuolla seassa. Itsekin tuikkukippoversiota mietin, mutta sitten löysin kaapista pienen minikaktukselle alunperin kuuluneen ruukun, niin siinä saavat nyt rairuohot olla. Itsekin olen ollut vähän myöhässä taas, tänään olivat itäneet vasta, mutta josko ne siitä ottaisivat spurtin. Rentouttavaa pääsiäislomaa teille ja onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meistäkin nuo tulppaanit istuvat kivasti tuonne lyhtyyn ja muotokin muistuttaa pääsiäismunaa. Me pidetään peukkuja pystyssä, että sinun rairuoho ottaisi kunnon loppuspurtin ja olisi täydessä terässä toivottavasti jo huomenna :)

   Poista
 12. Sitä samaa toivotamme sinne suunnalle. Olkoon aurinko ilonamme ja tuokoon kevään viimein koko Suomeen :)

  VastaaPoista
 13. Kivoja kaikki tyynni! Lyhtyversiota ei kovin usein näekään, mutta on kyllä mainio!
  Hyvää pääsiäistä.

  VastaaPoista
 14. Ennen lapsuudessa istutin rairuohon, mutta nykyään ohran. :) Ohrasta tulee paljon vahvempi. Rairuohokin on ihana, kun se itää hyvin.

  VastaaPoista
 15. Meillä ei ole ruohoa tänä vuonna, koska siinä tahtoo usein käydä niin ettei sitä ehdi kylvää tai sitten unohtuu kokonaan. Meillä on maljakossa narsisseja ja muutamia koristeita esillä.

  VastaaPoista
 16. Mahtava idea tehdä istutus lyhtyyn :)
  Meillä pääsiäiseen kuuluu leppoisaa oleilua, paljon ulkoilua & treeniä sekä hyvää ruokaa :)
  Kauniit kuvat <3
  Aurinkoista pääsiäistä <3

  VastaaPoista