Search

Strutsi ei osaa peruuttaa ja muita tärkeitä tietoja eläimistä

Tärkeitä tietoja eläimistä
Awww. Käsissämme on ehkä yksi alkuvuoden valloittavimmista kirjoista. Ruotsalaisen Maja Säfströmin kirjoittama ja kuvittama Tärkeitä tietoja eläimistä tarjoaa mielenkiintoisia tiedonjyväsiä eläinten kiehtovasta maailmasta. Tiesitkö esimerkiksi, että strutsi ei osaa peruuttaa? Tai että mustekalalla on jopa kolme sydäntä? Yllätys lienee sekin, että kenguru on syntyessään kidneypavun kokoinen. Ja jopa se, että kärpäset kakkaavat viiden minuutin välein. Nämä ja monen monta muuta mielenkiintoista faktaa on koottu tähän 120-sivuiseen teokseen.

Eläinkunnasta saatavien ahaa-elämysten lisäksi kirja hurmaa kuvituksellaan. Säfströmin mustavalkoisiin eläinkuvituksiin ei voi olla ihastumatta. Kirjassa yhdistyykin mielenkiintoisella tavalla tyylikäs grafiikka ja biologia. Kunpa oppikirjat olisivat kouluaikoina olleet tällaisia, niin moni asia olisi jäänyt paremmin mieleen.


tärkeitä-tietoja-eläimistä2
Kuvanäyte kirjasta: Otava


tärkeitä-tietoja-eläimistä3
Kuvanäyte kirjasta: Otava


Tärkeitä tietoja eläimistä


Soveltuu koko perheelle

Viihdyttävä seuralainen matkalle, kahvipöytään, iltalukemiseksi, vessalukemiseksi ja oikeastaan tilanteeseen kuin tilanteeseen


Tarjoaa mielenkiintoisia faktoja simppelisti tarjoiltuna, selkeä ja helppolukuinen


Yllättää sivu toisensa peräänKirjan kirjoittanut Maja Säfström (s. 1987) on ruotsalainen arkkitehti ja kuvittaja. Kirjailijalla on Tukholmassa myös pieni puoti, jossa hän myy kuvituksiaan ja niillä varustettuja tuotteita. Putiikissa kannattaa pistäytyä, jos olet Tukholmaan suuntaamassa. Majasbokshop sijaitsee osoitteessa: Norrbackagatan 9, 113 34 Stockholm.

Tärkeitä tietoja eläimistä julkaistiin alun perin englanniksi Yhdysvalloissa. Suomessa kirjan on kustantanut Nemo eli sama kustantamo, joka on tuttu myös meidän Kaikki paketissa -kirjan takaa. 

Lisää Tärkeitä tietoja eläimistä -kirjasta voit lukea Nemon sivuilta! Sen voi hankkia itselleen esim. täältä!*

Tärkeitä tietoja eläimistä -kirja

Oletko ennättänyt vielä tutustua tähän kiehtovaan kirjaan? Jos et, suosittelemme pyörähtämään lähimmässä kirjakaupassa ja kurkistamaan kansien sisään.

Aurinkoista pakkasviikonloppua!

Kirja saatu arvostelukappaleeksi.
*Affiliate-eli mainoslinkki

20 kommenttia

 1. Ompas kivan oloinen kirja. Anssi Kela jossakin biisissään lauloikin tuosta, että mustekalalla on kolme sydäntä (minulla vain yksi, sitä ei saa särkeä) :)
  Mukavaa viikonloppua teille! Onko teillä jo kovasti muuttotohinat päällä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kirja on aivan ihana. Sopii mainiosti lahjaksikin moneen eri tilanteeseen. Ajattelin, josko omille kummilapsille tämän hankkisi synttärilahjaksi. Ja tosiaan, niinhän tuo Kela aikoinaan lauloi, että mustekalalla on kolme sydäntä :) Meillä on muutto nyt takana, onneksi, ja tässä totutellaan nyt uuteen kotikaupunkiin samalla. Nyt kun muuttohulina alkaa olla takana, niin ennättää kunnolla vastailla taas täällä kommentteihin. Pahoittelut, että muuton vuoksi pienellä viiveellä olemme viime aikoina vastailleet :)

   Poista
  2. Ihan ymmärrettävää ❤ Oikein paljon onnea uuteen kotiin ❤

   Poista
 2. Kiva kirja ja opettavainen. Hei mahtavia muuttohetkiä teille, en malta odottaa että näen kuvia teidän uudesta kodista. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Uudesta kodista tulee useampikin juttu blogiin kevään aikana, jahka asetutaan kunnolla :) Kivaa pakkasviikkoa Tiialle :)

   Poista
 3. Kiitos vinkkauksesta! Tiedänkin heti kenelle kirjan hankin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso peukku, että kirja innosti :) Me ei hetkeen olla oltu mistään kirjasta (paitsi toki omasta, heh) näin innoissamme :)

   Poista
 4. Tosiaan, jos biologian kirjat olisivat olleet tuollaisia. Nyt tuli asiaa kirjakauppaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa se :) Ei tuo oppi meinannut meikäläisen kaaliin upota sitten millään. Tämä on kiva tapa kertoa eläinmaailman kiehtovista asioista :)

   Poista
 5. Hauskan oloinen kirja! En ollutkaan kuullut tuota aikaisemmin. Luulen, että poikani saattaisivat innostua tuosta kovastikin.
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kannattaa vinkata pojalle tästä. Sopii kyllä kaiken ikäisille tämä opus :)

   Poista
 6. Ai kuinka hauskan oloinen teos - piti laittaa oikein muistin taakse jemmaan. Knoppitietoa just hauskasti esitettynä, joten luulisi hauskuuttavan muksujakin - ja tulee samalla tietoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolta kirjasta olisi voinut poimia joka sivulta jotain yllättävää, mutta jätetään yllätyksiä myös niille, jotka kirjan hankkivat. Monta ahaa-elämystä teos tarjoaa. Ja hymyn, joka ulottuu lähes korviin asti :D

   Poista
 7. Pakkanen paukkuu täällä, mutta onneksi aurinko hieman lämmittää :) Kiva, että vinkki kuulosti varteenotettavalta hankinnalta :) Mukavaa viikkoa sinnekin Ma-Te :)

  VastaaPoista
 8. Tuohan oli hauskan oloinen kirja, olisipa tosiaan aikoinaan kaikki koulukirjat olleet tuollaisia:) Mukavaa talvipäivää sinne teille♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vilpoista on ollut, mutta sisällä on tällä säällä kiva napata kirja kouraan ja tämäkin opus on sellainen, että sopii mainiosti luettavaksi näillä pakkasilla :) Lämmittää mieltä sopivasti :)

   Poista
 9. Onpa kiva kirja. Paljon hyödyllistä tietoa hauskoissa kansissa.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista