Search

Ruotsin kuninkaalliset hääpuvut ensi kertaa esillä Tukholmassa

kuninkaallisten-hääpuvut näyttely
Kuninkaalliset hääpuvut ovat satumaista katseltavaa. Piipahdimme vuosi sitten Tukholman kuninkaanlinnassa, jossa oli ainutlaatuinen tilaisuus ihailla kuninkaallisia hääpukuja lähietäisyydeltä. Kuninkaanlinnassa oli kaikkiaan esillä hääpukuja viisistä kuninkaallisista häistä.

Kuninkaalliset hääpuvut -näyttelyssä oli nähtävillä kuningatar Silvian, kruununprinsessa Victorian, prinsessa Madeleinen ja prinsessa Sofian hääpuvut. Lisäksi esillä oli prinssi Bertilin kanssa vuonna 1976 avioituneen Lilian Craigin hääpuku. 

Näyttelyn ohessa ennätimme tutustua myös kuuluun linnaan. Samalla tuli hankittua kuninkaallisia tuliaisia linnan kaupasta. Kuninkaanlinna on Euroopan suurimpia linnoja, jossa on mahdollista tutustua Ruotsin taide- ja kulttuurihistoriaan. Entä miltä kuninkaalliset hääpuvut näyttivät? Makupaloja näyttelystä alla.

kuninkaallisten-hääpuvut

Kruununprinsessa Victorian hääpuku


victorian-hääpuku

Kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin häät järjestettiin Tukholman Suurkirkossa kesäkuussa 2010.

Victorian yllä nähtiin tuolloin ruotsalaisen Per Engsheden suunnittelema tyylikäs ja klassinen puku, johon kuului viisimetrinen laahus. Asusteet olivat Roger Vivieriltä.

prinsessa-victorian-hääpuku

victoria-hääpuku

victorian-hääkengät

Prinsessa Madeleinen hääpuku


madelanen-hääpuku

Prinsessa Madeleinen ja brittiläis-yhdysvaltalaisen Chris O’Neillin häitä vietettiin Tukholman kuninkaanlinnan kirkossa kesäkuussa 2013.

Madeleinen hääpuku ei Victorian tavoin ollut ruotsalaista käsialaa, vaan suunnittelusta vastasi italialainen Valentino. Lyhythihainen puku on valmistettu valkoisesta silkkiorganzasta. Puvussa oli nelimetrinen laahus. Jalassaan hänellä oli Oscar de la Rentan kengät.

madelane-hääkengät

Prinsessa Sofian hääpuku


sofian-hääpuku

Prinsessa Sofia ja prinssi Carl Philip avioituivat kesäkuussa 2015 Tukholman kuninkaanlinnan kirkossa.

Sofian hääpuku on ruotsalaisen Ida Sjöstedtin suunnittelema. Puku on valmistettu silkkikrepistä, yläosa ja pitkät hihat ovat pitsiä. Pukuun kuului vajaa kolme metrinen laahus.


sofia-hääkengät

Kuningatar Silvian hääpuku


silvian-hääpuku

Tukholman Suurkirkko toimi näyttämönä, kun kuningatar Silvia ja kuningas Kaarle Kustaa avioituivat 17.6. vuonna 1976. Silvian yllä oli yksinkertainen, mutta tyylikäs Diorin suunnittelema morsiuspuku.

Hääpukujen lisäksi näyttelyssä oli mahdollista ammentaa tietoa hääkimpuista ja katsella videopätkiä kuninkaallisista häistä. Harmillista, että näyttely oli esillä vain rajoitetun ajan.

Kuninkaalliset hääpuvut kautta aikojen


Ruotsi ei tokikaan ole ainoa, jossa kuninkaallisia häitä on juhlittu. Katoni.fi-sivustolla on nostettu esiin 21 ikonista, kuninkaallista hääpukua vajaan 100 vuoden ajalta. Saimme luvan liittää upean infografiikan näistä hääpuvuista sivuillemme. Grafiikka on siis Katoni.fi-sivustolta.

Jos kuninkaalliset hääpuvut kiinnostavat enemmän, suosittelemme myös lukemaan samaisilla sivuilla olevan artikkelin, jossa aiheeseen voi perehtyä vielä paremmin. Artikkeliin pääset tästä!

kuninkaalliset-hääpuvut

Oletko sinä seurannut kuninkaallisten häähumua? Kenen hääpuku on säväyttänyt eniten?

16 kommenttia

 1. Heh. Mä olen niitä ihmisiä, jotka seuraavat kuninkaallisten menoa muutenkin, kuin vain häitä. :) Etenkin ruotsin kuninkaalliset ovat aina olleet lähellä sydäntä. Muistan lapsena olleeni aivan haltioissani kun minulle kerrottiin, että naapurimaassamme on oikeita prinsessoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuninkaallisten seuraaminen on ihanaa <3 Vickan on ehdottomasti mun suosikkinprinsessa! Brittien kuninkaalliset on myös seurantalistalla ;)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Olen seurannut ja Victoria on kyllä mun suosikki. :) Pidän hänen niin hääpuvustaan kuin tyylistään muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vickan on myös mun suosikki <3 kyllä kyyneleet virtas kun katoin niitä häitä :D odotan innolla että ruotsiin saadaan kuningatar Victoria <3

   Poista
 3. Nuo hääpuvut ovat kyllä aivan upeita <3
  Päivä prinsessana tekisi taas hyvää. Suostuisikohan tuo mies valojen uusimiseen? :)
  Ihanaa loppuviikkoa murut <3

  VastaaPoista
 4. Ihania hääpukuja <3 Tuolla näyttelyssä olisi kiva päästä itsekin käymää :) Mukavaa loppiaista :)

  VastaaPoista
 5. Hienoja kuvia näyttelystä, kiitos! Itseltäni on vielä näkemättä, mutta onhan se toki pakko mennä. Aihe itsessään tietysti erityinen ja sen lisäksi monet ovat kehuneet, että näyttely on hyvin toteutettu. Vielä kun tiarat olisivat esillä, olisi täydellistä! :)

  Puvuista Madeleinen on minusta itsessään kaunein, mutta Victorian hehku omana hääpäivänään oli sitä luokkaa, että kokonaisuus ohitti jopa Madden. Sofian puku oli ehkä hiukan tavanomaisempi, mutta yksityiskohdat siinäkin upeat. Livenä Tukholmassa hääpäivänä nähtynä toki morsian oli kaunis, harvoin näkee niin onnellista ihmistä, kuin kärryillä prinssin kanssa ajeli.

  VastaaPoista
 6. Se piti vielä lisätä, että kyllä se Lilianinkin oli ihan oikea prinsessa. Oikein suosittukin vielä. :)

  VastaaPoista
 7. Ihana, ihana! Tuonne pitäisi kyllä päästä! Oma suosikkini on noista Madeleinen puku, olihan se myös minun häävuosi.

  VastaaPoista
 8. Olisipa kiva päästä tuonne käymään :) Kyllä kuninkaallisten loisto on upeaa. Vickan on ehdottomasti minun suosikkini kuninkaallisista. Liisa

  VastaaPoista
 9. Ihania pukuja, kiva, kun pääsin mukaan näyttelyyn ;) Hyvä matkakohdevinkki!

  VastaaPoista
 10. Oih, mikä näyttely! :) Ihania pukuja.
  Ihanaa alkanutta uutta vuotta! <3

  VastaaPoista
 11. Vickanin puku on näistä uudemman sarjan hääpuvuista ehdoton suosikkini, kaunis ja tyylikäs. SIlvian puku on kuitenkin jäänyt koruttomuudessaan myös hyvin mieleen. Tyylikästä joukkoa nuo ruotsin kuninkaalliset. Ehdottomasti käyn näyttelyssä jos vaan Tukholmaan lähikuukausina tulee menoa.

  VastaaPoista
 12. En osaa sanoa mikä olisi kaunein, kaikki ovat. Tuo olisi ihan loistopaikka nähdä. Voisivat tuoda Suomeenkin näyttelyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On harmillista, että näyttely oli esillä vain rajallisen ajan. Saisivat tuoda tämän meille Suomeenkin, oli upea näyttely kerrassaan :) / Jani ja Aleksi

   Poista