Search

Vaipoista tehty ankkuri on virkistävän erilainen vaippakakku

vaippa-ankkuri
Parin vuoden aikana meillä on rantautunut useampi kutsu Baby Shower -juhliin. Osallistuminen on ollut kunnia asia ja osoitus tulevalle äidille, että olemme hänen tukenaan niin odotusaikana kuin sen jälkeenkin. 

Yksi yleisimmistä baby shower -lahjoista on vaippakakku. Se ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto, minkä vaipoista voi luoda. Mahdollisuuksia on monia. Aiemmin olemme toteuttaneet vaipoista esimerkiksi sushi-annoksen (klik!) ja kauniin kranssin (klik!). Tällä kertaa teimme vaipoista ankkurin, sillä juhlia vietettiin meren läheisyydessä Helsingin Marjaniemessä. Ankkuri-vaippakakku soveltui erinomaisesti juhlaympäristöön ja symboloi samalla uutta alkua. Miten vaipoista tehty ankkuri on tehty? Se selviää alta.

vaipoista ankkuri

vaippakakku

Vaippa-ankkurin valmistusohje

vaippakakkuohje
Tarvitset: 
14 vessapaperirullan hylsyä
4 talouspaperirullan hylsyä
pakkausteippiä
vaippoja
kumilenkkejä
kelmua
koristeluun leveää nauhaa

Muodosta ankkurin alaosa eli kourat kiinnittämällä vessapaperirullahylsyt nro 1-6 toisiinsa pakkausteipillä (katso yllä oleva kuva). Teippaa toisiinsa kiinni myös rullat nro 7-8  ja 9-10. Tee seuraavaksi varsi kiinnittämällä teipillä toisiinsa talouspaperirullien hylsyt 15-18. Loppuja rullia (11-14) ei tarvitse teipata.

Kierrä rullien ympärille vaippoja. Käytä kiinnitykseen kumilenkkejä. Asettele vaipoilla päällystetyt rullat lattialle ja muodosta niistä ankkurikuvio alla olevan kuvan kaltaisesti. Vuorossa on haastavin vaihe eli irtonaisten osien kiinnittäminen varteen. Tukevin lopputulos syntyy, kun käytät kiinnittämiseen kelmua. Kierrä kelmua alla olevan kuvan nuolten osoittamalla tavalla. Kelmu kannattaa ennen kiertämistä rypistellä pitkäksi naruksi, jolloin se kestää, on tukevaa ja helppo solmia. 

Kun olet saanut ankkurin osat kiinnitettyä tukevasti toisiinsa, koristele kelmutetut osat leveällä nauhalla. Nauha tekee lopputuloksesta esteettisesti kauniimman, kun kelmu jää sen alle peittoon. Nauhasta voi tehdä ankkurin keskelle myös kauniin rusetin.

vaippakakku-ohje

erilainen vaippakakku

vaipoista tehty ankkuri

Baby Shower -juhlat olivat onnistuneet ja vaippa-ankkuri äidin mieleen. Mielenkiinnolla odottelemme, mahtuuko tähän vuoteen vauvajuhlia. Erilaisia vaippakakkuideoita olisi vielä nimittäin mielessä. 

Onko sillä puolen ruutua kerrytetty kokemusta vaippakakuista? Tai onko kenties sinua muistettu vaipoista loihditulla lahjalla?

Mukavaa viikonloppua!

22 kommenttia

 1. Kekseliästä kerrassaan, hieno 👍😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eräänlainen vaippakakku se tämäkin :) Ihan mukavaa vaihtelua oli tämän tekeminen :) Kiitos Kanneli <3

   Poista
 2. Tosi kiva, tuollainen olisi sopinut minun babyshowereihin. ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olisit kelpuuttanut omiin juhliisi tällaisen :) Mukavaa viikonoppua :)

   Poista
 3. Juuri tein elämäni ensimmäisen vaippakakun siskoni viidennelle lapselle. Ankkuri on aivan upea, itse tein sellaisen perinteisen.
  Kivaa perjantaita ja tulevaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Outi hyvä aloittaa perinteisestä kakusta. Kauniita ne ovat aina ja mahtava hyötylahja! Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 4. Hahah, eikä! Tää on ihan paras :)))

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva ja kekseliäs. Minua muistettiin perinteisellä, kerrosvaippakakulla yli vuosi sitten, kun meidän esikoista odotin. Nyt toivoisin jo kovasti uutta tulokasta meidän perheeseen ja mietin, pitäisikö tällä kertaa järjestää jonkinlaiset vauvakutsut ihan itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että teillä vauvabuumi alkanut uudelleen :) Pidämme peukkuja pystyssä, että toiveesi toteutuu.

   Poista
 6. Itse tein vaaleanpunaisen prinsessalinnan, huh mikä näpertely!:D Tosi hieno tämä teidän ankkuri ja kiva idea!:)
  Kivaa päivää teille!:)
  <3:llä Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että näissä on aina oma näpertelynsä. Olipa kyseessä se perinteinen vaippakakku tai sitten jokin muunlainen viritys. Mutta lopussa kiitos seisoo. Iloa ja valoa viikonloppuusi Elina <3

   Poista
 7. Olettepa taas olleet kekseliäitä. Nuo babyshowerit on meilläpäin vielä aika outo ilmiö. Hyvää viikonloppua tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Baby Showerit eivät tosiaan ole aivan kaikkialle vielä kunnolla Suomessa levinneet. Mutta ehkäpä muutaman vuoden päästä tilanne voi jo olla toinen. Kivaa viikonloppua Liisalle myös!

   Poista
 8. Mukavan piristävä idea vaippakakkujen sijaan! Täälläpäin ei juurikaan ole vauvajuhlabuumia ollut, mutta onhan nuo mukavia viemisiä vauvan synnyttyäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä on kiva se, että lahja on käyttötavaraa. Kakkuihinhan usein piilotetaan mukaan myös muita vauvantarvikkeita. Tässä ankkurissa ei niitä ollut, kun rakennelma ei kovin painavia juttuja kestä.

   Poista
 9. Oleppa hyvä :) Sitä samaa sinne eli mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos Kati :) vähän vaihtelua perinteiselle vaippakakulle :) Kivaa viikonloppua myös sinulle <3

   Poista
 11. Hauska idea jälleen kerran! :)
  Perinteinen kakku on kerran tullut väsättyä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kakuistakin saa helposti omanlaisen kun päästää mielikuvituksen valloilleen :) Kivaa viikonloppua <3

   Poista
 12. Hieno idis :) Kyl te keksitte aina nää parhaimmat lahjat ja koristelut joten saisinkos teillä apua/vinkkiä sillä minun 40v partyt lähestyvät ja olisiko teillä ehdottaa mitä kivaa koristusta keksisinkään tai onko jotakin kivaa nettikauppaa mistä voisi ostaa? Mukavaa sunnuntai aamua :)

  VastaaPoista