Search

Ragamuf-tuoliryijy koristaa kotia ja muuttaa maailmaa

ragamuf-tuoliryijy

Suomessa ei juurikaan ole viime vuosina syntynyt kodintekstiileihin liittyviä innovaatioita. Mutta nyt on. Kyseessä on Ragamuf-tuoliryijy, jolla voi freesata vanhan ja kulahtaneen tuolin uuteen uskoon. Tuoliryijy ei ole pelkästään nerokas suomalainen keksintö, vaan myös tapa rakentaa maailmasta parempi paikka. Tuoliryijyillä työllistetään taloudellisesti heikoimmassa asemassa olevia syyrialaispakolaisia Turkissa.

Tuoliryijyn idea on meistä niin loistava ja kekseliäs, että halusimme noteerata hankkeen täällä blogissa. Olipa koti skandinaavisen hillitty tai poreilevan värikäs, näistä tuoliryijyistä löytyy joka kotiin sopiva väriyhdistelmä. Ja kuinka pehmeältä tuo näyttääkään!

tuoliryijy

Ragamuf
Ragamufin tarina sai alkunsa maaliskuussa 2016, kun muotoilija Tuula Pöyhönen ja yrittäjä Martta Leskelä päättivät parantaa maailmaa ryijy kerrallaan. Liiketoiminnan keskiössä on ajatus työn humaanista merkityksestä.

Jokainen tuoliryijy on uniikki ja tekijänsä näköinen. Tekijä saa itse suunnitella oman mallinsa ja valita siihen haluamansa värit sekä kuviot. Tuoliryijyn tekemiseen ei tarvita kangaspuita tai työkoneita, joten sen voi valmistaa kuka vain ja missä vain. Ragamuf-tuoliryijy solmitaan käsin trikookuteesta, tekstiiliteollisuuden ylijäämämateriaalista. 

Materiaalit hankitaan Turkista, joten kuljetuksesta ei synny pitkiä matkoja. Paikallinen yhteistyökumppani International Middle East Peace Research Center (IMPR) Sanliurfassa, Turkissa, auttaa löytämään taloudellisesti heikoimmassa asemassa olevat naiset, jotka Ragamuf palkkaa turkkilaisen tytäryhtiönsä kautta varmistaen reilun ja lainmukaisen palkan.

Ragamuf 24

Ragamuf on mukavasti noteerattu jo monissa lehdissä.  Se on kutsuttu myös useisiin designnäyttelyihin, muun muassa Design museon Enter and Encounter -kutsu huomiseen -näyttelyyn. 
ragamuf2
Ragamufin tarina on edennyt siihen vaiheeseen, että tuoliryijyjä voi nyt ennakkotilata IndieGoGo-yhteisörahoituskampanjan kautta. Kampanjan tavoitteena on saavuttaa kansainvälistä näkyvyyttä ja runsaasti ennakkotilauksia, jotta mahdollisimman monia pakolaisnaisia voidaan työllistää. Myös Ragamufin oma verkkokauppa avataan tämän vuoden aikana. Tuoliryijyjä myydään vain netissä, jotta hinta voidaan pitää edullisena.

Ensimmäisten ryijyjen on tarkoitus valmistua kesään mennessä. Ennakkotilaajat saavat tuoliryijyn varsinaista myyntihintaa edullisemmin.


Kuvat: Ragamuf


11 kommenttia

  1. Periaate on hieno, mutta nyt täytyy sanoa, että ei iske allekirjoittaneeseen. Mutta kukin tyylillään, toivotan tuoliryijylle onnea designmarkkinoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä varmasti herättävät mielipiteitä :) Ajatus tässä on niin hieno, että toivon menestystä Ragamufille :)

      Poista
  2. Aika upealta kyllä näyttävät, varsinkin noissa nojatuoleissa.
    Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on mökillä niin ruma nojatuoli, että tällaisella sille saisi uuden ilmeen kerta rykäisyllä :) Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  3. Onpa hienoja kuin ihania pesiä ❤ Hyvää viikonloppua ❤

    VastaaPoista
  4. Wau! Haluaisin meille vanhan perinteisen ryijyn, mutta siinä tulisi olla juuri oikeat värit Mummini on tehnyt ryijyt kaikille neljälle lapselleen ja kenties jonain päivänä yksi ryijystä päätyy sitten minulle.

    Mahtia viikonloppua <3

    VastaaPoista
  5. Aivan mahtava idea, toivottavasti saa paljon menestystä.

    VastaaPoista
  6. Ompa mielenkiintoisia, kiitos vinkistä! Yksi projekti tuli mieleen, missä tällaista voisi käyttää... ;)

    VastaaPoista
  7. Tuoliryijy on hieno hanke! Hankkeessa yhdistyvät suomalaisten naisten työpanos, toimiva tuote, humaani näkökulma ja kestävä kehityskin, kun tuoliryijyt tehdään tekstiiliteollisuuden jäämäkuteista. Kannattaa käydä tutustumassa www.ragamuf.com. Tuoliryijyjä on kahta kokoa ja väritoiveenkin voi esittää. Tuumasta toimeen! Moni miettii, että jollain tavalla haluaisi auttaa syyrilaisia pakolaisia. Nyt on keino auttaa sotaleskiä, naisia, jotka ovat menettäneet kaiken. He valmistavat tuotteet Turkissa, lähellä Syyrian rajaa.

    VastaaPoista