Search

Hohtavat luudat valotikuista halloween-juhliin

halloween askartelu ideoita

Huhuu. Halloween lähestyy, oletko valmis? Itse tehdyt halloween-koristeet piristävät mukavasti syyskotia, vaikka juhlaa ei sen kummemmin viettäisikään. Halloween-askartelu on myös siitä hauskaa puuhaa, että mielikuvitus saa kirjaimellisesti lentää. Miltä esimerkiksi kuulostaa valotikuista tehdyt luudat?

Viime vuonna halloween-luudat syntyivät oksanpätkistä ja ruskeista paperipusseista (katso idea täältä!), tänä vuonna valotikuista ja kreppipaperista. Valotikuista tehdyt luudat kannattaa aktivoida halloween-iltana heti pimeyden laskeuduttua. Näin ne pääsevät oikeuksiinsa ja tuovat kotiin sähäkkää halloween-tunnelmaa.

valotikkuluudat halloween koristeet

itse tehdyt halloween-koristeet

Valotikkuluudat ovat nopeita tehdä. Hehkutikkujen lisäksi tarvitset mustaa tai ruskeaa kreppipaperia luudan harjaksiin. Ota kaistale kreppipaperia ja leikkaa paperin toinen reuna suikaleille. Kierrä suikaloitu paperi tikun ympärille ja sido nauhalla valotikkuun.

Jos valotikut eivät ole entuudestaan tuttuja, niin valaistaan asiaa hieman. Valotikku (tunnetaan myös nimellä hehkutikku tai hohtotikku) on läpinäkyvä muoviputki, joka ravisteltaessa alkaa hohtaa. Alun perin valotikut kehitettiin armeijakäyttöön, mutta nykyisin moni käyttää niitä viihdykkeinä juhlissa ja konserteissa. Valotikkuja myydään pilailupuodeissa ja hyvin varustelluissa marketeissa. Ainakin aiemmin valotikut ovat kuuluneet myös Tiger-liikkeiden valikoimiin. 

halloween luudat valotikuista

Vaikka et halloweenia viettäísikään, tämä idea kannattaa silti laittaa korvan taakse. Nimittäin noidat ovat seuraavan kerran liikkeellä ensi keväänä. Hohtavat luudat soveltuvat hyvin myös pääsiäiseen.

Vietetäänkö teillä halloweenia millään muotoa?

28 kommenttia

  1. Hyvä idea,meillä lapset rakastaa valotikkuja.Kysyin juuri 10v tyttäreltä ja kuulemma meillä vietetään Halloweenia tänä vuonna:).Ei tosin kovin suuresti,mutta jotain hauskaa lasten kanssa ja ehkä jotain aiheeseen sopivaa sapuskaa/herkkuja.
    Alkoi heti ajatushautomossa raksuttaa kun katselin noita tikkuja.Niistähän voisi tehdä jättiversiot pihalle päällystämällä hohtavalla teipillä rappusharjan varren.Olisi muutenkin aika kätevä täällä maalla, kun ei tarvitsisi pimeässä etsiskellä harjaa:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erinomainen idea tuo hohtava teippi ja sillä harjojen päällystäminen. Pitää kokeilla ensi vuonna :)

      Poista
  2. Hauskoja. Meillä ei juhlita ainakaan vielä halloweenia. Olemmehan me mieheni kanssa osallistuneet muutamiin halloween kekkereihin. Joihin minä valmistaudun itseasiassa aika mielellään, koska rakastan meikkaamista ja maskeeraamista. Herra ei kuitenkaan ole suosutunut vetämään "mitään pellenvetimiä" päälleen, ainakaan vielä. Katsotaan tulevaisuudessa, onko tämä meidän pikkunainen äitiään parempi suostuttelija. Eihän sitä tiedä, jos halloweenista tulee meidän perheen perinne, kun tyttö tuosta kasvaa. Silloin nämä askarteluvinkit saattavat tulla hyvinkin tarpeeseen. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei meilläkään tosiaan kovin suuresti tänä vuonna halloweenia juhlita. Jos ensi vuonna sitten pitäisi vaikka teemajuhlat. Viime vuonna sellaisissa olimme ja mukavaa oli :)

      Poista
  3. Muutaman kummituskortin olen askarrellut, mutta muuten ei tänä vuonna aiota juhlia Halloweenia.
    Hauska idea, niin kuin teidän ideat aina on.
    Ihanaa keskiviikkoa murut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi. Vähän myöhässä vastaillaan, kun tämä viikko ollut aikamoista hullunmyllyä. Hiljalleen alkaa tilanne rauhoittua ja viikonloppuna saa ladata onneksi akkuja :)

      Poista
  4. Teiltä ei ideat lopu. Ennen meilläkin vietettiin Halloweeniä. Oli kuulkaa luurankoa ja piruja ikkunoissa jne. Enää kun ei ole pieniä lapsia, niin taitaa tänä vuonnakin jäädä Halloweenit vain kurpitsan kaivertamiseen. Pitääkin muistaa tänään ostaa kurpitsa marketista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurpitsan kovertamista ajateltiin täälläkin kokeilla huomenna. Viime vuonna tuli tehtyä kurpitsapiirakkaa ja se oli taivaallisen hyvää. Ehkä pitää sellainenkin tehdä tänä vuonna :)

      Poista
  5. Halloweeniksi ei ole sen kummempia suunnitelmia. Ihana idea taas kerran.

    Mukavaa keskiviikkoa!

    VastaaPoista
  6. Vietättekö halloweenia tänä viikonloppuna vai pyhäinpäiväviikonloppuna? Amerikassahan se on tässä lokakuun lopussa, olikohan 29. päivä. Pyhäinpäiväviikonloppuna monet suomalaiset matkustavat, käyvät haudoilla ja haluavat rauhoittua, mihin kaikkien mielestä aaveet ym. eivät sovi. Itsekin on mietitty lasten naamiaisjuhlaa jo tälle viikonlopulle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan. Me vietämme halloweenia tänä viikonloppuna, joskaan tällä kertaa ei kovin suuresti. Pyhäinpäivän pyhitämme niille, jotka nyt tuikkivat taivaalla valaisten meidän matkaamme täällä. Mukavaa viikonloppua! / Jani ja Aleksi

      Poista
  7. Kiva idea.

    Meillä vietetään halloweenia ja välillä mopo on suorastaan lähtenyt keulimaan valmisteluisssa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, siinä voi helposti käydä niin :) Jos ei olisi ollut niin kovin kiireiset viikot, niin mekin olisimme satsanneet hieman enemmän halloweeniin. Ensi vuonna sitten :)

      Poista
  8. Hauska idea! :) Meillä ei Halloweenia juhlita. Joitakin Halloween koristeita on aikaisempina vuosina tullut tehtyä pojan synttäreille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä on sopivasti ollut teema siis synttäreille :) Hauskat juhlat varmasti olleet. Mukavaa viikonloppua Sarille :) Toivottelevat Jani ja Aleksi

      Poista
  9. Hauska idea, kuten teillä aina. Meillä ei halloweenia vietetä mitenkään. Iloista loppuviikkoa tv Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa. Leppoisaa viikonloppua sinnekin suuntaan!

      Poista
  10. Hauska! :D (Mitähän tuo mömmö muuten tikkujen sisällä on? Tuli flashback yläasteaikaisiin juhliin, joista halusin ehdottomasti säilyttää tuollaisen tikun muistona. Se oli virhe. Aikaa kului ja tikku jäykistyi ja "poksahti" laatikkoon.. :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa-a, hyvä kysymys. Yritimme googletella asiaa jo ennen postauksen tekoa, mutta missään ei ihan tarkkaan kerrottu. Ymmärsimme, että mitään syövyttävää niissä ei käytetä eikä supervaarallisia aineita, mutta nauttia noita ei tokikaan kannata, vaikka drinkit loppuisivat kesken :) Muistaakseni meillä oli joskus vuosia valotikku laatikossa ja siitä itse asiassa se neste haihtui ajan myötä pois. Mukavaa halloween-viikonloppua!

      Poista
  11. En vietä Halloweenia, mutta voihan noita luutia silti pari tehdä ja oven koristeeksi laittaa keppostelijoiden iloksi, jos semmoisia sattuu tulemaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, eihän sitä koskaan tiedä, kuka sinne oven taakse tulee kujeilemaan :) Ja jos ei nyt, niin pääsiäisenä seuraavan kerran :) Mukavaa viikonloppua Mintulle toivottavat Jani ja Aleksi

      Poista
  12. Ai niin, se piti vielä sanoman noista valotikuista, että meidän pikkukylästä löytyy ihan päivittäistavarakaupan kausivalikoimista aina Halloweeninä ja vappuna. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monet kaupat taitavat ottaa noita valotikkuja valikoimiinsa näin halloweenin lähestyessä eli ei liene kovin vaikea niitä metsästää :)

      Poista
  13. Valotikuista saa tehtyä kyllä kaikkea kivaa ja jännittävää :D Meillä on Halloweenin askartelut vielä ihan jäissä, kiitos yllättäen ilmestyneen asentohuimaukseni. Onneksi tässä on vielä aikaa keksiä jotain kivaa tai sitten menemme vain viime vuonna askarrelluilla haamulyhdyillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, onpa inhottava juttu tuo huimaus. Toivotaan, että olisi ohimenevää ja pääsisit pian taas nauttimaan täysillä loppuvuoden juhlallisuuksista ja arjesta muutenkin. Huimaus ei ole kiva juttu ollenkaan, kokemusta on :( Lähetämme tsemppaavia haleja ja pidämme peukut pystyssä, että menisi pian ohi. / Jani ja Aleksi

      Poista
  14. Iiks miten söpöt, ihan mahtava idea! <3 Kivaa viikkistä pojat, toivottavasti pian nähdään taas jossain. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanuus <3 Toivottavasti nähdään vielä ennen vuodenvaihdetta :)

      Poista