Search

Ole Hyvä - kodin juhlasiivous ilman haitallisia kemikaaleja

Ole Hyvä Luonnontuote
Yhteistyössä Ole Hyvä Luonnontuote

Omilla valinnoilla on merkitystä. Ekologisuus, kotimaisuus, kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat arvoja, joita pyrimme noudattamaan omissa valinnoissamme mahdollisimman paljon. Saimme taannoin tutustua Ole Hyvä Luonnontuote -nimisen yrityksen tuotteisiin. Ole Hyvä Luonnontuote on kotimainen perheyritys, joka valmistaa turvallisia ja ekologisia pesuaineita ja hygieniatuotteita. Testasimme tuotteita kunnolla reilu viikko sitten, kun teimme perusteellisen siivouksen ennen syntymäpäiväjuhlia. Epäilimme aluksi, voivatko tuotteet olla yhtä tehokkaita kuin aiemmin käyttämämme perinteiset markettituotteet. Vaan emmepä epäile enää, sillä näillä pesuaineilla kodin sai puunattua juhlakuntoon - ja mikä parasta - ilman haitallisia kemikaaleja! Myös hygieniatuotteet ovat olleet positiivinen yllätys.

Tykästyimme tuotteisiin niin paljon, että hankimme niitä myös ystävämme tupaantuliaislahjaan.  Hänelle vihreät valinnat ovat kaiken a ja o. Teimme tuparilahjaan kenkälaatikon pohjasta alusen, jonka päälle kokosimme tuotteet. Koska lahja näytti silmiimme kovin tavanomaiselta, intouduimme tekemään paperipilleistä talon muotoisen rakennelman sen ympärille. Oiva tuparilahja ekologisilla ajatuksella! 

Tuparilahja Ole Hyvä

Ole Hyvä Luonnontuote

Ekologinen pesuaine Ole Hyvä

Miksi innostuimme näistä tuotteista niin paljon? Syitä on monia:


 • Raaka-aineet ovat peräisin luonnosta ja ne myös hajoavat takaisin luontoon 100 prosenttisesti.
 • Valikoimaan kuuluu myös hajusteettomia vaihtoehtoja. Siitä iso plussa!
 • Tuotteita ei ole testattu eläinkokein.
 • Tuotteista puuttuvat maaperää, vesistöjä ja ilmastoa vahingoittavat kemikaalit, kuten fosfaatit, zeoliitit ja petrokemian raaka-aineet.
 • Kotimainen toimija!
 • Useista tuotteista on saatavilla myös täyttöpakkaus sekä iso kanisteri. Pakkausjätteen minimointi on otettu siis huomioon.
 • Tuotantoon käytetään tuulisähköä

Hintaa näillä tuotteilla on toki hivenen enemmän kuin tavanomaisilla markettituotteilla. Me lähdemme kuitenkin siitä ajatuksesta, että tällaisissa asioissa kuormitamme mielummin omaa  kukkaroa kuin ympäristöä.

Seuraavaksi kurkistellaan, mitä kaikkea Ole Hyvä Luonnontuotteen valikoimiin kuuluu. Tämä on vain otos tuotteista. Lisää vaihtoehtoja löytyy yrityksen kotisivuilta, täältä! Aloitetaan hygieniatuotteista ja siirrytään sen jälkeen niihin pesuaineisiin.


Ekologiset hygieniatuotteet


Kesällä taisimme jo hehkuttaa, että rakastamme raparperia. Ei siis ihme, että innostuimme tästä raparperilta tuoksuvasta shampoosta valtavasti. Shampoo sopii kaikille hiuslaaduille, myös värjätyille ja vaahtoaa kevyesti. Hyvä perusshampoo ilman silikonia!Nimestään huolimatta tämä käsisaippua ei tuoksu kurkulta, vaan eucalyptukselta. Parempi niin, sillä kurkku on kovin vaatimaton tuoksu. Mistä nimi sitten? Tuotteessa on käytetty kurkku-uutetta, joka toimii hoitavana ominaisuutena. Sen tarkoitus on virkistää ja kosteuttaa  ihoa.  Koostumus on geelimäinen. Siihen tottuu hyvin nopeasti.Kätevään pumppupulloon pakattu Hilla-suihkugeeli tuoksuu ihanalta. Tuoksu on sopivalla tavalla pirteän kirpakka. Koostumus ei ole lirua, mikä toisinaan on ongelma vastaavissa luonnontuotteissa. Meillä tämä on ihan päivittäisessä käytössä.


ekologiset puhdistusaineet


Tämä suihke on ekologinen, mutta tehokas valinta saniteettitiloihin. Saniteettisuihke soveltuu wc- ja kylpyhuonetiloissa niin keraamisille, metalli- kuin muovipinnoillekin. Tuoksu on mukavan raikas.Lähipiiristämme löytyy useita hajusteyliherkkiä ihmisiä. He ovat monesti harmitelleet, kun pesu- ja puhdistusaineet ovat niin voimakkaasti hajustettuja. Vaan onneksi löytyy niitä hajusteettomiakin vaihtoehtoja.  Esimerkiksi tämä soodaa sisältävä Ole Hyvä -yleispesuaine. Tällä aineella lähtee muun muassa lika- ja rasvatahrat hyvin pois.  Sitä voi käyttää pöytätasojen, kaapinovien ja lattioiden sekä muiden vesipestävien pintojen pyyhkimiseen. Lisäksi se soveltuu myös puu- ja laminaattipinnoille. Meidän lempparituote! Yleissiivoussuihke on näppärä arjen apuri, joka sopii useimpien kodin pintojen nopeaan puhdistukseen. Raikas tuoksu. Tätä piti hankkia heti myös täyttöpussi.


Suurimmat epäilykset kohdistuivat astianpesuaineeseen, mutta turhaan. Vaikka veriappelsiini-astianpesuaine ei vaahtoa samalla tavoin kuin aiemmin käyttämämme Fairy, pesutulos on yhtä hyvä. Tässäkin tuoksu on mukavan raikas.


Muutaman kerran olemme ennättäneet tätä kokeilla ja pesutulos on ollut hyvä. Vaikeasti pestäviä tahroja ei kohdallemme ole tänä aikana tullut, joten niiltä osin emme voi kommentoida tuotteen tehoa. Perinteiset likatahrat ovat joka tapauksessa lähteneet pesussa hyvin pois. Mikä parasta, pesty pyykki tuoksuu ihanan sitruunaiselta. Tuote ei sisällä valkaisuainetta ja soveltuu siksi parhaiten kirjopyykille, mutta puhdistaa toki myös valkopyykistä normaalit likatahrat. 


raparperi-shampoo Ole Hyvä

Kurkku-saippua Ole Hyvä

Hajusteeton puhdistusaine

Kaiken kaikkiaan tuotteet olivat meille positiivinen yllätys. Mieltä lämmittää tieto siitä, että pesuaineet ovat turvallisempia käyttää kuin ympäristölle haitallisia kemikaaleja sisältävät tuotteet. Kaikki soveltuvat hyvin myös lapsiperheille. 

Ole Hyvä Luonnontuote

Ole Hyvä -tuotteita on mahdollista ostaa yrityksen omilta verkkosivuilta (klik). Tuotteita voi hankkia myös useiden jälleenmyyjien kautta. Lista jälleenmyyjistä löytyy täältä (klik!)

Onko Ole Hyvä Luonnontuote sinulle tuttu? Millä konstein teillä koti puunataan juhlakuntoon? Entä kuinka paljon kiinnität huomiota tuotteiden ekologisuuteen?


*Yhteistyössä Ole Hyvä Luonnontuote

27 kommenttia

 1. Hyviltä kuullostaa nämä kaikki tuotteet :) Mukavan tuparilahjan noista olettekin keksinyt :) Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä ei tosiaan ole mitään huonoa sanottavaa. Tuparilahjakin sai uuden asunnon omistajalta paljon kiitosta.

   Poista
 2. Ihana tuparilahja. Kyllä kelpaa nyt siivota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyttötavara on aina hyvä lahjaidea :) Tässä siihen yhdistyi vielä ekologinen ajatus :)

   Poista
 3. Ihana tuparilahja. Kyllä kelpaa nyt siivota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvillä mielin siivoushommiin ;) tekee ihan mieli alkaa laulaa kun näillä siivoaa :D

   Poista
 4. Ihan uusi tuttavuus. Minä olen sellainen pitkin viikkoa siivoilija, joten jos päätän järjestää bileet, on koti valmiiksi jo siisti. Tuo lime spray kuulostaa hyvältä. Puhdas koti tuoksuu myös puhtaalta.
  Aivan ihanan talon olette taiteilleet, ootte niin taitavia.
  Kivaa perjantaita ja tulevaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kunpa itselläkin pysyisi koti koko viikon järjestyksessä. Saat kohta tulla meillekin järjesteleen paikkoja :) Ja tosiaan tuo Lime-spray on noussut meidän lemppariksi.

   Poista
 5. Oi joi raparperi ja hilla!Rrrrrakastan marjaisia ja hedelmäisiä tuoksuja shamppoissa&suihkusaippuoissa,ne on kotimammalle oikeaa luksusta:)
  Itsekin suosin luontoystävällisiä vaihtoehtoj,mutta tämä tuoteperhe on ihan uusi tuttavuus (kiitos vinkistä).Minä olen tooooosi laiska siivoilija,inhoan siivoamista.Meillä viikkosiivous-ilmaisu saa ihan uuden merkityksen;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ollut meillekään entuudestaan tuttu tämä, mutta varmasti jatkossa Ole Hyvän tuotteita tulee olemaan kylppärissä :)

   Poista
 6. Noita pitäisi päästä kyllä kokeilemaan.

  VastaaPoista
 7. Onpas kiva idea paketoida tuparilahja!
  Ei ole tuttu tuote, mutta kuulostaa hyviltä tuotteilta!
  Ja kivat tuoksut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko oli kehitellä jotain teemaan soveltuvaa tuon tuparilahjan ympärille. Ja ihan kiva tuosta talohäkkyrästä tuli :) Tarvikkeetkin löytyi omasta takaa.

   Poista
 8. Hauska tuparilahja! Mä rakastan suuresti raparperia ja suosin etenkin puhtaassa mökkiympäristössä mahdollisimman luontoystävällisiä vaihtoehtoja. Kun ympärillä on jotain niin kaunista ja puhdasta, haluaa sen kaikin keinoin sellaisena pitää jatkossakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin :) Mökillä kun aineet usein päätyvät olosuhteiden vuoksi luontoon, ekologiset tuotteet eivät kuormita ympäristöä :)

   Poista
 9. Kuulostaa hyvältä. Minä itseasiassa haluaisin olla ekologiempi, kuin mitä nykyään olen. Mikä johtuu puhtaasti laiskuudesta. Olen ollut tosi tyytyväinen omiin aloepohjaisiin hygieniatuotteisiini, jotka ovat täysin ekologisia, ympäristöystävällisiä ja eikä niiden testaamisessa ole käytetty eläinkokeita, vaikkakaan eivät suomalaisia. Mutta noihin pesuaineisiin voisin oikeasti tutustua tarkemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on hienoa, että yritykset ovat lähteneet kehittelemään ja kiinnittämään huomiota ympäristöystävällisiin tuotteisiin. Kestävä kehitys on meille tosi tärkeä juttu ja uskomme että pienilläkin teoilla on lopulta suuressa mittakaavassa paljon merkitystä.

   Poista
 10. Aiemmin kesällä eräässä toisessa blogissa näin näistä esittelyn. Mukavaltahan nuo kuulostaa. Ehkäpä joskus tulevaisuudessa vielä testaankin. :)
  Mukavaa viikonloppua teille pojat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille Ole Hyvä Luonnontuote oli uusi tuttavuus, vaikka yritys on toiminut jo pitkään. Näissä on Minttu ihana tuoksu, sopivan luonnollinen. Kantsii testata!

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Suosittelemme kokeilemaan. Toivottavasti käy kuten meille, eli yllätyt positiivisesti :)

   Poista
 12. Ihana tuparilahja ekologiselle ihmiselle. Varmasti ovat hyviä tuotteita, mutta noita ei taidakaan olla kaupoissa, josta niitä saisi helposti. Mukavaa alkanutta viikkoa tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain :) jälleenmyyjiä on ympäri Suomea, esimerkiksi osa Punnitse ja Säästä liikkeistö myy näitä, samoin luontaistuotemyymälöistä ja olipas listalla muutama K-kauppakin :) tosiaan nettisivuilla on verkkokaupan lisäksi myös lista jälleenmyyjistä josta voi tarkistaa josko olisi läheltä saatavissa :) Kivaa viikkoa myös sinulle Liisa!

   Poista
 13. Tuotteet eivät ole ennestään tuttuja.Ehkä yritys on vasta aloittanut eikä markkinointi ole minuun kohdistunut.Olen kyllä innokas ekologisten pesuaineiden käyttäjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole Hyvä luonnonluonnon tuote on toiminut jo kymmenen vuoden ajan mutta lienee toiminut pienemmällä mittakaavalla, joten ehkä siksi ei ole iskenyt silmään :) ja he tosiaan uudistivat täysin tuotteiden pakkaukset ja logonsa, voi olla että aikaisempi ilme olisi tuttu :) mutta nyt olet kuullut heistä :) suosittelen kokeilemaan :) Kivaa viikkoa sinulle <3

   Poista
 14. Tuotteet eivät ole ennestään tuttuja.Ehkä yritys on vasta aloittanut eikä markkinointi ole minuun kohdistunut.Olen kyllä innokas ekologisten pesuaineiden käyttäjä.

  VastaaPoista