Search

Hyödynnä vanhat negatiivit led-kynttilöiden ympärillä

negatiiveista koriste led-tuikuille
Viikonloppu on sujunut syyssiivouksen merkeissä. Olipas homma, mutta nyt se on tehty. Kaappeja järjestellessä löysimme nipun vanhoja negatiiveja. Kaikista on aikanaan kuvat teetetty, mutta negatiivit ovat jääneet talteen. Hetken aikaa olimme jo osaa heittämässä pois, kunnes tajusimme, että vanhat negatiivitkin voi uusiokäyttää. Innostuimme kokeilemaan pariakin eri ideaa, joista toiseen palaamme myöhemmin. Sen sijaan toinen toteutus kuuluu sarjaan "maailman helpoimmin toteutettavat diy-ideat".  Teimme nimittäin vanhoista negatiiveista tuikkukupit led-kynttilöille.

vanhojen negatiivien hyödyntäminen

negatiivi led-tuikun ympärillä

Ei näitä ehkä ihan tuikkukupeiksi voi kutsua. Kyseessä on paremminkin tuikun ympärille tuleva koriste tai mansetti. Negatiivi on pyöräytetty led-tuikun ympärille ja teipattu kiinni. Siinäpä se kaikessa yksinkertaisuudessaan. Erityisesti illalla kivan näköiset.

Tämä koriste on tarkoitettu vain led-kynttilöille! Oikea tuikku liekkeineen ei ole turvallinen tähän toteutukseen. Vaikka led-kynttilä itsessään on aika karu, negatiivi ympärillä tekee siitä jopa tunnelmallisen. Eikä ihme, sillä onhan tuikun ympärillä kirjaimellisesti joukko muistoja. 

negatiivi askartelu

Löytyykö teiltä perinteisten kynttilöiden lisäksi led-tuikkuja? Mitenkäs viikonloppu on muuten sujunut?

23 kommenttia

 1. Voi vitsit miten kiva idea. Meidän äidin luonna on varmasti laatikollinen negatiiveja, voisin jotain niistä itsellinikin kehittää.
  Ihanaa sunnuntaita murut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Outi <3 näistä voi kehitellä vaikka mitä kivaa :) tunnelmallista sunnuntai iltaa myös sinulle <3

   Poista
 2. Olenkin kerännyt eri ideoita noiden led-kynttilöiden käyttöön. Kesällä mulla oli ne parvekkeella mutta nyt toin ne sisälle. Hyvä idea siis tämäkin, laitan siis korvan taa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit <3 led-tuikuistakin saa kivoja monella tapaa :)

   Poista
 3. Onpa ihana idea! Täytyykin kaivella vanhat negat esille. Kiitos poijjaat!

  VastaaPoista
 4. Hyvä idea, keneltä negatiiveja löytyykään. Itselläni ei taida enää olla niitä jäljellä. Noistahan voisi tehdä vaikka lampunvarjostimenkin, jos negatiiveja riittää. Mukavaa alkavaa viikkoa tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näin on! Niistä saa kehiteltyä vaikka mitä, vain mielikuvitus on rajana ;)

   Poista
 5. Kiitos kaunis <3 meilläkin roudattiin pihalta kalusteet pois ja kukkapenkit jo syyskuntoon :) tulipahan sitä pihavalotkib laitettua paikoilleen! Mukavaa sunnuntaita myös sinne <3

  VastaaPoista
 6. Tosi persoonallinen idea. Täällä on rakennettu olohuoneen yläpuolella olevaa parvea ja tehty joululahjakokeiluja omin kätösin.

  VastaaPoista
 7. Voi että taas pienen, mutta hauskan idean keksitte. :)
  Löytyy led-tuikkuja, normaaleja tuikkuja ja valokuvien negatiivejakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt Minttu kun materiaalit löytyy, niin laitahan kokeillen :) Lämmin halaus syysviikkoon <3

   Poista
 8. Ei löydy yhden yhtä led-kynttilää tai tuikkua ja pidän hyvin todennäköisenä, ettei tule löytymäänkään. Koskaan ei pidä sanoa, ei koskaan, mutta mä en vain yksinkertaisesti ole syttynyt näille led kynttilöille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän led koskaan ole yhtä tunnelmallinen kuin aito kynttilä, mutta joissain tilanteissa nekin on ihan käteviä ja pienellä tuunauksella voi saada jopa ihan tunnelmallisia. Mukavaa viikkoa :)

   Poista
 9. Meillä on jonkin verran led-kynttilöitä sellaisiin paikkoihin, joihin ei uskalla palovaaran takia laittaa oikeaa kynttilää.Tai sen takia, että pienin menisi niitä hämmentämään;).Minulla on vanha öljylamppu seinällä ja siellä saa led-kynttilä palaa yötä päivää koko talven.Negatiiveja taitaisi myös löytyä, kun eihän niitä ole raaskinut poiskaan heittää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, tästä sitten idea vaan kokeiluun ;) pääsee muistot esille uudella tavalla :)

   Poista
 10. Led-tuikkuja löytyy, mutta negatiiveistä en tiedä. Täytyy kaivella pari laatikkoa. Tämä on kyllä tosi hyvä idea. Mukavaa alkuviikkoa sinne. Olin jäätyä Helsingissä perjantai-iltana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) toivottavasti etsinnät tuottaa tulosta ja negatiiveja löytyy :) juu säät on kyllä kylmentyny paljon, täällä mennään jo ihan pipo tiukasti päässä ja tumput käsissä jos ulos lähtee :D mukavaa viikon jatkoa sinne :)

   Poista
 11. Oih hienoja - jotenkin nostalgisen näköisiä :)
  Mitä kaikkea negafilkoista voisikaan kehitellä... :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 nyt vaan aivonystyrät hommiin ja kokeilemaan ;) mielikuvitus on vaan rajana :)

   Poista
 12. Täytyypäs kokeilla tätä loistavaa ideaa! Noita negatiiveja meinaan löytyy ja paljon :D

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva, että tykkäsit ideasta :) siitä vaan kokeilemaan :) mukavaa syysviikkoa myös sinne <3

   Poista
 13. Miten ihana idea!!!! Huikea olisi toteuttaa tällaisia vaikka elokuvailtoihin tai teemailtoihin. Te ootte kyllä niin idearikkaita <3

  VastaaPoista