Search

Syötävän hyvät paikkakortit häihin

Hillopurkista paikkakortti Kaikki Paketissa

Palataan hääteemaan vielä viikon päätteeksi. Tällä kertaa aiheena häiden paikkakortit. Halusimme toteuttaa juhlapöytiin hieman erilaiset paikkakortit osoittamaan vieraiden istumajärjestystä. Lähtökohtana oli ideoida persoonallinen paikkakortti, joka jäisi muistoksi häävieraalle, mutta ei päätyisi pelkäksi koristeeksi hyllynreunalle.  Myös rustiikkinen teema haluttiin huomioida paikkakorteissa. Ideariihessä virisi monia toteuttamiskelpoisia ehdotuksia, joista yksi oli ylitse muiden: itse tehtyä hilloa kauniiseen purkkiin säilöttynä.

Häiden paikkakortit Kaikki Paketissa

Ensimmäinen haasteemme oli löytää sopivan kokoinen purkki hillolle. Suuren etsintäoperaation jälkeen päädyimme tilaamaan purkit Amazonin verkkokaupasta. Purkit olivat pieniä ja siroja, suorastaan täydellisiä. Monista muistakin verkkokaupoista hillopurkkeja olisi löytynyt, mutta kenelläkään ei ollut tarjota tarvitsemaamme määrää samanlaisia purkkeja. 

Hillopurkeista häiden paikkakortit Kaikki Paketissa

Yksi kaasoista lupautui hillomestariksi. Syksyn kunniaksi hilloksi valikoitui sitruunalla ja inkiväärillä maustettu omenahillo. Nappivalinta, siitä tuli taivaallisen hyvää. Hillovalmistajalle on sadellut vielä häiden jälkeenkin vierailta kiitoksia. Eikä ihme, sillä kirpeys ja makeus samassa hillossa toimivat erittäin hyvin. 

Paikkakortti hääpöytään Kaikki Paketissa

Vieraiden nimet kirjoitettiin purkkeihin Dymo-tarrakoneella. Toiselle puolelle hillopurkkia liimasimme häiden virallisen logon. Viimeisen silauksen antoi purkin ympärille sidottu juuttinaru. Onnistunut kokonaisuus, joka miellytti myös vieraita.   

Kaikki Paketissa häät

Tätä paikkakortti-ideaa voi toki hyödyntää muissakin juhlissa kuin häissä. Hillonkin voi valmistaa omien mieltymystensä mukaan.

Millaisia paikkakortteja sinä olet nähnyt tai toteuttanut? Ideoitahan varmasti on vaikka kuinka.

Aurinkoista viikonloppua!

27 kommenttia

 1. Aivan super idea! ..harmi kun häät on jo tanssittu monta vuotta sitten, tätä olisin käyttänyt ehdottomasti!
  Blogissani on teille haaste ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miru haasteesta. Kävinkin kommentoimassa, että tartumme siihen jahka saan ensi kuussa kotipuolesta vanhoja kuvia käytyä läpi :)

   Poista
 2. Aivan mielettömän upea idea! Omissa häissäni paikkakortteina toimivat rautalangasta väännetyt ankkurit ja koristellun köyden päässä vieraan nimi. Hääkarkeille askarreltiin vanhahtavalta näyttävät karamellitötteröt. Olen aina sanonut, että toisia häitä en itselleni järjestä :D mutta tämä on kyllä niin hauska idea, että täytyy muistaa vaikka pikkuveljien varalta...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, korvan taakse vain idea :) Ja nuo teidän häiden paikkakortit kuulostavat niin teiltä. Ja onhan ankkuri muutenkin rakkauden symboli. Hieno idea siis kaikin puolin.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Tuo hillo tuli ahmaistua kerralla aamupuuron kanssa, kun oli vaan niin herkkua :)

   Poista
 4. Hauska idea! Ei ole kyllä käynyt mielessäkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monia muitakin kivoja ideoita oli mielessä, mutta jotenkin tämä tuntui ajankohtaan ja häiden teemaan liittyen parhaimmalta idealta.

   Poista
 5. Hauska idea ja käytännöllinen.Hillon saa räätälöityä oman/juhlan näköiseksi ja väriseksi ja tiukemman budjetin juhliin sen voi pakata koristeltuihin pilttipurkkeihin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilttipurkit tosiaan :) Meillä olisi ollut tosin aikamoinen urakka niidenkin keräämisessä. Pääsimme helpommalla tilaamalla, mutta ehdottomasti pilttipurkitkin ajaisivat asian :)

   Poista
 6. Ystävän häissä oli puusta sahattuja kiekkoja, joihin oli poltyokynällä kaunolla kirjoitettu nimi. Ne ovat vieläkin tallessa, kun olivat niin kauniit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti ovat olleet kauniita. Tulipa itsellä mieleen, että tuolla tavalla voisi tehdä kauniita pakettikorttejakin.

   Poista
 7. Voi miten makoisa paikkakortti! Tuo hillo on varmaan taivaallisen hyvää! Suloista sunnuntaita ♡

  VastaaPoista
 8. Hyvä idea!

  Meillä oli 13 v. sitten paikkakortteina 4 cl:n limoncellopullot. Itse tehtyä likööriä, totta kai. Ostimme pikkupullot vodkaa Tallinnasta, käytimme alkoholin liköörin tekoon, liotimme etiketit pois, maalasimme korkit ja liimasimme omat etiketit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi joi, tuokin kuulostaa ihan mielettömältä idealta! Itse tehty likööri, voin jopa maistaa sen mielikuvissani. Laitamme muistiin tämän.

   Poista
 9. Aivan ihana ja uniikki idea! Itsellä ei olisi moinen tullut varmaankaan mieleen, mutta pistän varmasti idealaariin talteen tulevaisuuden varalle.

  VastaaPoista
 10. Hyvä idea paikkakorteiksi :) Tätä voisi käyttää muissakin juhlissa eikä vain häissä...hmmmm :) Leppoisaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ei tarvitse olla edes suuret juhlat, joissa tätä voisi hyödyntää. Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 11. Loistava idea, kiitos tästä!

  VastaaPoista
 12. Voi kuinka hauska idea! :) Ja tosiaan käyttökelpoinen muulloinkin kuin vain häissä.
  Iloisia syyspäiviä sinne! :)

  VastaaPoista
 13. Tällaiset persoonalliset, uudet ja ennen kaikkea kauniit ideat ovat parhautta. Meillä omissa häissäni (..kymmenen vuotta sitten) oli heijastimet itsetehdyissä lahjarasioissa paikkakortteina. Talvihäät, mikäs sen osuvampi lahja vieraalle kuin halpa henkivakuutus :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka kiva idea myös tuo heijastin. Pitääkin muistaa seuraavien häiden kohdalla :)

   Poista