Search

Koverretut Halloween-appelsiinit

appelsiini3A

Hu huu, halloween on ovella. Oletko valmis? Vaikka emme suuremmin ole halloweeniä koskaan juhlistaneetkaan, jotain pientä teemakoristusta kotiin on aina pitänyt tehdä. Tänä vuonna päätimme jättää kurpitsan kovertamisen väliin ja tehdä vaihteluna hauskoja halloween-appelsiineja. 

Idea on sama kuin kurpitsoissa, mutta näiden valmistaminen on huomattavasti nopeampaa. Nämä veikeät halloween-appelsiinit toimivat niin tuikkukippoina (käytä vain led-kynttilöitä), koristeina kuin huonetuoksuinakin. Appelsiinin kuorista saat valloittavan tuoksun kotiin.

appelsiini2A

Näin onnistut:

Halkaise appelsiini keskeltä kahtia. Koverra hedelmäliha lusikalla appelsiinista niin, että siitä tulee ontto. Piirrä mustekynällä/tussilla appelsiinille ”sahalaitasuu” ja silmät. Leikkaa ne terävällä veitsellä ääriviivoja myöten auki. Toisin kuin kuvissa, käytä appelsiinin sisällä vain led-kynttilää, joka on paloturvallisin vaihtoehto. Appelsiini on tarkoitettu koristeeksi. Se toimii hyvin myös karkkikippona.

appelsiiniA


Viime vuonna samoihin aikoihin täällä blogissa julkaisimme lahjapaketin, jonka päällä komeili paperista askarreltu kurpitsa. Jos kaipaat koristeluvinkkejä kotiin, kannattaa katsoa kyseinen postaus täältä (klik!).

Onko sinulla tapana huomioida halloween millään tavalla kodissasi? Vai juhlitaanko teidän perheessä suomalaisittain kekriä? Vaikka halloween ei Suomessa ole yhtä suuri juttu kuin esimerkiksi Amerikassa, pientä kujeilua sitä voi meilläkin harrastaa tuolloin.

///

Create mini Jack O'Lanterns from oranges. Just like carving a pumpkin but much faster.

32 kommenttia

  1. Tuollaiset koristeet voisin jopa tehdä. Meillä ei yleensä vietetä Halloweeniä eikä kyllä Kekriäkään. Mutta tuollaiset appelsiinikoristeet voisin tehdä, jo ihan tuoksun vuoksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoksu on kylla aivan ihana! Näistähän voi tehdä muutakin kuin "kurpitsatyylisiä" :)

      Poista
  2. Voi että, ihana idea ja menee kyllä kokeiluun! Meillä onkin lasten halloween juhlat tulossa niin sinne voisi pari appelsiininaamaa vääntää :)

    VastaaPoista
  3. Onpa nuo hienot. Meillä ei Halloweenia eikä kekriä juhlita, mutta onhan nämä koristeet ihan sairaan hauskoja. Olen myös aina halunnut kovertaa kurpitsasta lyhdyn :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan niitä tehdä ihan muuten vaan ;) siitä vaan kokeilemaan :)

      Poista
  4. Huhuu aika hurjia ja hienoja. Ajattelin ensimmäistä kertaa ikinä koristella itsekin kotia tänä halloweeninä. Pukeutunut olen kyllä ja juhlissa ollut aiemmin, mutta kotia en ole niin laittanut tunnelmaan. Kokeilisiko appelsiineja siis :)

    VastaaPoista
  5. Meillä oli viime halloweenina lasten juhlissa tällaisia. Muutakin koristelua oli värkätty, ja oli kyllä hauska naamiaisjuhla :)

    VastaaPoista
  6. Onpa kivoja juttuja! Noita vois oikeesti koklata :)

    VastaaPoista
  7. Iik, ihania! Meillä on jo koverrettuna se puutarhassa kasvanut jättiläismeloni, sillä tein sen sisällöstä juttua. Nuoriso halusi perinteisen kuvioinnin, itse mietin jotain modernimpaa :) Pientä koristelua kasvihuoneeseen teeman mukaisesti, mutta ei enää yltiöpäisiä lasten kauhujuhlia, kun ovat jo isoja, terkuin Suska Koivulasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei meilläkään mitäön yltiöpäistä ole, pientä tunnelmanluontia vain :)

      Poista
  8. Hauskoja appelsiineja, mutta joo itse en vietä Halloweenia. :)

    VastaaPoista
  9. Weee! Aivan ihanat <3 <3

    VastaaPoista
  10. Vau, mielettömän hyvän näköiset!
    Meilläkään ei juhlita :)

    VastaaPoista
  11. Hui ;) Tää onkin hyvä idea :) Ei muuta kuin appelsiinien ostoon siis :) Mukavaa keskiviikkoa :)

    VastaaPoista
  12. Ihana idea,rrrrakastan appelsiinin tuoksua.Kerran kokeilin Jouluna pistellä neilikoita appelsiineihin, mutta sain migreenin neilikan vahvasta tuoksusta...joten Jouluksikin olisi kiva saada appelsiini-tuikkulyhty-idea...pliiis;D

    VastaaPoista
  13. Voi ihanuus, hauska idea!!!

    VastaaPoista
  14. Hieno idea ja toteutus, jälleen!
    Meidän lasten sukupolvelle Halloween on juhla muiden joukossa kun sitä päikyssä ja ala-asteella viettävät. Tänäkin vuonna lapset järjestävät juhlat kavereilleen ja askartelut ja valmistelut on jo aloitettu! :D

    VastaaPoista
  15. Näppärä idea. Meillä ei aiempina vuosina ole vietetty halloweenia ollenkaan. Tänä vuonna poika halusi järjestää juhlat, joten tällaiset nopeat koristeluideat ovat tervetulleita.

    VastaaPoista
  16. Kiitti vinkistä, nämähän oli helppo tehdä! http://tahtientuiketta.blogspot.fi/2015/10/pyhainpaivan-viettoa-hyvin-syoden.html

    VastaaPoista