Search

Voiko kompostorin paketoida? Haastavimmat paketoitavat

haastavat paketoitavat Kaikki Paketissa

Yksi on tuskaillut pöytämaapallon, toinen nastarenkaan ja kolmas jättikokoisen pehmolelun kanssa. Kysyimme taannoin lukijoiltamme, mitkä lahjat ovat olleet erityisen haastavia paketoitavia. Ette usko, kuinka mukava vastauksianne oli lukea. Samojen ongelmien kanssa mekin painimme toisinaan. Mitä isompi ja muodokkaampi, sen enemmän haastetta riittää. Haastaviin tilanteisiin joutuvat myös paketoinnin ammattilaiset. Kuulemamme mukaan Stockmannin lahjapalveluun oli kerran astellut henkilö, joka oli toivonut, että hänen ostamansa kanootti paketoitaisiin.

Kokosimme postaukseen otteita vastauksistanne. Tekstin lopussa selviää myös, mikä on ollut meidän kinkkisin paketoitava ja mahtuiko se ylipäätään pakettiin. Sitä ennen päästämme teidät lukijat ääneen:


Pöytämaapallosta pähkinälajitelmaan:

 • Kun aikoinaan työskentelin sisustustavaroita myyvässä liikkeessä, sitä sai paketoida jos mitä kippo-tarjotin-lusikka-yhdistelmää "nättiin pakettiin". Kyllä joulukiireessä joskus hävetti mitä rumiluksia tuli tehtyä.. Erityisesti mieleen jäivät seuraavat haastavat lahjat, jotka piti paketoida asiakkaille: täyspitkän pöydän vahakangaspöytäliina, iso pöytämaapallo ilman laatikkoa ja metrin korkuinen lamppu, jolla oli laatikko, mutta mikään paperi ei yltänyt kattamaan sitä kokonaan ja lopulta tarvisin kaksi apuria, jotta sain käärästyä lampun pakettiin..siitä onneksi tuli hieno jättimäisine rusetteineen! 
 • Harmaita hiuksia on aiheuttanu mm. monikulmainen pähkinälajitelma ja pehmolelut
 • Rakastan paketoimista! Vaikein paketoitava oli ehdottomasti veljenpojan lahja, jossa oli kalastushaavi ja sixpäkki cokistölkkejä! 
 • Minä pidän paketoinnista, mutta joululahjaksi ostamani miehen pilkkihaalarin paketointi oli haastavaa, sitä kun ei noin vain kääritty lahjapaperiin eikä se mahtunut tavallisiin lahjakasseihinkaan mitenkään.
 • Uusin hankala paketoitava on lahjakortti, joita aika usein ostan pojan kaverisynttäreille lahjaksi. Miten tehdä lahjakortista näyttävä paketti, kun ei lapselle ole kiva kirjekuorta ojentaa...

Urheiluvälineet/talviharrastukset:

 • Vaikein paketoitava on kyllä ollut potkukelkka! En edes luovuttanut, vaan sain kuin sainkin koko kapistuksen kääreisiin.
 • Ensimmäisenä mieleeni tuli poikamme jääkiekkomailan paketointi. Tuskaa ja hikeä tuotti. 
 • Vaikein paketoitava juttu on ollut sauvat. Lopputulos näytti puolitoista metriseltä karkilta.
 • Minun haastavin paketointi oli vissiin aikuisen polkupyörä tässä joitakin vuosia sitten - taisi lahjan saaja tajuta jo paketin muodosta, mitä on luvassa.
 • Vaikein paketoitava on ollut polkupyörän nastarengas: siistiä paketista ei saanut millään ja nastatkin puski kaikista muoveista ja papereista läpi. Mutta onneksi lahja oli saajalleen mieluinen.
 • Hankalinta on paketoida lahjoja, joista joko näkee heti, mitä ne ovat (tyyliin tennismaila) tai ainakin päättely on hyvin helppoa. Paketoin vasta miehen huomenlahjan, jota tilanpuutteen vuoksi joudun säilyttämään näkösällä. Pähkäilin tovin jos toisenkin, kuinka tästä nyt selvitään... Päädyin käyttämään blogissanne ollutta vekitysideaa. Tuli nätti <3
 • Hankalin paketoitava taitaa olla sukset. 
 • Lapsen pulkan paketoiminen....
 • Ainakin pallo on kamala paketoitava. Ja sellainen paketti olisi myös kiva, missä tyylikkäästi/hauskasti ilmaistaisiin, että lahja on rikkoutuva...Joskus yritin paketoida kummipojan lahjavirveliä ja se olisi myös aika vatulointia.
 • Vaikeinta on ollut paketoida sählymaila.

Lasten jättilelut:

 • Keppihevosen paketointi tuotti aika lailla päänvaivaa.
 • Vaikein paketoitava tähän mennessä on ollut keinuhevonen! Jos olisin ollut fiksu..olisin laittanut sen paffilootaan.. vaan kun en ole ja kun kuvittelen itsestäni suuria niin....No.. sattuu noita.
 • Eniten päänvaivaa tuottavat hankalan muotoiset pehmeät paketit, esim. pehmolelunallet tm, joilla riittää erimittaisia ulokkeita.
 • Vaikein paketoitava on ollut lapsen polkuauto.
 • Mulle paketointi on aina hankalaa, kun en ole kovinkaan hyvä missään käsitöissä. Eniten hankaluuksia on tuottanut sellainen lapsille tarkoitettu todella pitkä pehmolelukäärme.
 • Pienen lapsen tuoli on taitanut olla hankalin paketoitava. Pehmeitä lahjoja varten pitääkin säästää kaikenlaiset hyvät pakkaukset, johon ne voi laittaa. 
 • Vaikein paketointi on ollut lasten iso kuorma-auto lelu!

Pehmeät- ja kulmikkaat paketit:

 • Yleensä ne muhkuraiset ovat vaikeimpia paketoitavia, esim. jos irtonaisia astioita yrittää saada pakettiin.
 • Rakastan paketointia. Ehkä pehmeä paketti on aina se vaikeampi, koska haluan, että paketti pitää muotonsa.
 • Vaikein paketointiyritykseni on varmaankin ollut yhdistelmälahja, jossa oli itse kudotut tumput sekä paketti kovia karkkeja. Ei tuntunut millään sopivan samaan pakkaukseen nuo pehmeät ja kovat esineet samaan aikaan.

Astiat:

 • Vaikein paketointi on ollut varmaan kesätöissä Sokoksen kodinosastolla (vuonna miekka ja kivi...). Piti paketoida sellofaaniin 6 kpl Iittala Essence kuohuviinilaseja, eikä tietenkään paketissa vaan seisomassa lautasen päällä. Siinä tovi meni pyöritellessä. Nykyään melkein suosin lahjakasseja. Joululahjat tulee vielä tosin käärittyä paperiin.
 • Kattilan paketointi on tuottanut pulmia.

Kiitos vastauksista! Yritämme keksiä tulevissa postauksissamme paketointiratkaisuja pulmallisiin lahjoihin.

Mutta mikä on ollut kinkkisin lahja, jota me olemme yrittäneet saada lahjapakettiin? Kyseessä on Aleksin siskolle ja tämän miehelle häälahjaksi ostettu kompostori. Niin iso jötkäle kompostori oli, ettei lahjapaperirulla olisi siihen riittänyt alkuunkaan. Päädyimmekin vain koristelemaan kompostorin lahjanauhalla ja muilla koristeilla. Loppupeleissä fiksu ratkaisu. Kaikkea ei tarvitse änkeä lahjapaperiin. 

kompostori on haastava lahja paketoida Kaikki Paketissa

Kollaasin kuvat/tuotteet:

Jalkapallo: Hevitex
Keppihevoset: Motonet
Sukset: Budget Sport

13 kommenttia

 1. Enpä ole noin hienosti paketoitua kompostia ennen nähnytkään.
  Hauskoja paketointiin liittyviä juttuja ihmisillä onkin ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi :) Kyllä noita tarinoita lukiessa hymy oli herkässä :D

   Poista
 2. Kauniisti paketoitu kompostori, yksinkertainen on usein kaunein paketti :) Mukavaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Näin se usein on, sanonta "liika on liikaa" pitää monesti paikkansa :)

   Poista
 3. Hauskoja vastauksia olette koonneet tähän postaukseen! :) Ja ensinnäkin pisteet oikeasti järkevästä, hyödyllisestä ja pitkäikäisestä häälahjasta! Kaunis paketti siitä tuli! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selina :) Kyllä paketointiinkin liittyy monenmoisia kommelluksia :D

   Poista
 4. Juuri noin! Näyttää hienolta!:) Kaikkein isoimpia lahjoja ei tosiaan kannata edes yrittää piilottaa pakettiin. Silti tuo kompostori on upeasti "paketoitu"!<3 Kiva postaus.:)

  VastaaPoista
 5. Hah, hah hauskoja juttuja. :D Mut hei tuo kompostorihan on söpösti "paketoitu". :)
  Jani täältä voit käydä katsastamassa lisää Amerikan autoja http://minttu-mietteet.blogspot.fi/2013/08/lauantaina-lappeenrannassa.html
  http://minttu-mietteet.blogspot.fi/2014/04/american-car-show.html

  Mukavaa uutta viikkoa Teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jani sun täytyy kopioda teksti ja avata uuteen välilehteen. Tuo ei muuten aukea.

   Poista
 6. Totta,itsekin toisinaan koristelen vain kauniilla nauhoilla yms ja pieniä lahjoja esim.ruskeaan paperipussiin, johon niinestä tm luonnonmatskusta koristeet.Tosin minulla nauhakoristeluun syynä ei useinkaan ole isot lahjat vaan se, etten koskaan muista ostaa lahjapaperia...
  Sellainen ajatus tuli vielä mieleen, että joskus on jo ehtinyt paketoida lahjan kauniisti ja sitten löytääkin vielä jotain kivaa lisäksi.Miten voisi liittää tämän lisäosan nätisti toiseen pakettiin jos ei halua antaa montaa pakettia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei me pienetkään paketit aina kaipaa lahjapaperia :) usein on kiva "paketoida" vain nauhoilla ja koristeilla :) tuo lisälahjojen liittäminen on myös meille tuottanut muutaman kerran pään vaivaa, usein olemme vain paketoineet ne erikseen mutta täytyykin laittaa mietintämyssyyn idea ja kehitellä jotain :)

   Poista
 7. Itse kans harrastan tuota paketointia paljon?,et rusetti ja valmis. :)
  Toki ei nii suuri ylläri lahjan saajalle.

  VastaaPoista