Search

Café Svenkka - idyllinen kahvila ja juhlatila

Café Svenkka kahvila Puotilassa Kaikki Paketissa

Tänä kesänä olemme tutustuneet Helsingin kaupunginosiin pyöräilyn merkeissä. Viikonloppuna poljimme kauniiseen Puotilan kaupunginosaan, jossa sijaitsee idyllinen Puotilan kartano ja sen yhteydessä toimiva Café Svenkka. Todellisia helmiä, joiden olemassaolosta emme edes olleet tietoisia. Puotilan kartano sekä Café Svenkka tarjoavat myös idylliset puitteet juhlatilaisuuksien järjestämiseen.

Pehtoorin talossa toimiva Café Svenkka huokuu historian havinaa. Valkoisilla hirsiseinillä roikkuu vanhoja työvälineitä ja muutenkin kahvilasta voi bongata mielenkiintoisia yksityiskohtia. Mielenkiintoinen on kahvilarakennuksen historiakin. Pehtoorin taloon perustettiin yksi Suomen ensimmäisistä diskoista, Club Sven Tuuva vuonna 1969. Nimi juontaa juurensa rakennuksen sisäseinällä olevasta Sven Tuuvan rintakuvasta, joka komeilee samalla paikalla edelleen. Disko oli toiminnassa vielä muutama vuosi sitten, joskin paikan nimi lyhentyi vuosien aikana Svenkaksi. Diskoja saatetaan yhä järjestää esimerkiksi pikkujouluaikaan.

Kahvilassa on mahdollista nauttia niin suolaisia kuin makeitakin herkkuja. Vastaleivotut munkit ja voisilmäpullat olivat pyöräretken arvoisia! Keittolounastakin on tarjolla. Lämpimällä säällä niitä voi nauttia pihaterassilla.

Pyörän ja auton lisäksi kahvilaan pääsee helposti metrolla. Puotilan asemalta on noin viiden minuutin kävelymatka kahvilaan. Pihapiirissä voi ihastella myös upeaa kappelia, joka toimii vanhan viljamakasiinin tiloissa. Lisätietoa kahvilasta on Puotilan kartonon verkkosivuilla (klik!).

Café Svenkka kahvila Puotilassa Kaikki Paketissa

Café Svenkka juhlatilat Helsigissä Kaikki Paketissa


Café Svenkka juhlatilat Helsinki Kaikki Paketissa


Café Svenkka ja Sven Tuuva kipsi Kaikki Paketissa


Café Svenkka ja Puotilan kartano Kaikki Paketissa

Café Svenkka Pehtoorin talossa Puotilassa Kaikki Paketissa


Puotilan kartanon pihapiiri ja kahvila Kaikki Paketissa

19 kommenttia

 1. Voi miten ihanan näköinen paikka ♥ Tuolla täytyy käydä kun noille nurkille eksyy. Mukavaa alkanutta elokuuta!
  Ps. Todella tyylikäs tämä blogin uusi ulkoasu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin :) Mukavaa, että uusi sivustomme mielyttää silmää.

   Poista
 2. Tyylikkäitä herroja liikenteessä.
  Ihanan idyllisen näköinen kahvila.
  Pehtoorista tulee aina Vaahteramäen Eemeli mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta :) Kahvila oli oikein viihtyisä ja sen historia mielenkiintoinen.

   Poista
 3. Selvästikin käymisen arvoinen paikka :) Ihana ;)

  VastaaPoista
 4. Oi, vaikuttaa ihanalta paikalta. Tuonne on sit Hesan reissulla mentävä kahville. :)

  ps. Oliko siellä korvapuusteja? Mä olen hulluna korvapuusteihin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en Minttu mene vannomaan korvapuustien suhteen. Munkit ja voisilmäpullat olivat kuitenkin hyviä! Vinkkinä, että Helsingin keskustassa Café Esplanadilta saa isoja ja hyviä korvapuusteja ainakin!

   Poista
 5. Kiitos myös hyvistä kuvista.

  VastaaPoista
 6. Onpahan kiva paikka ja kiva nähdä teistäkin kuvia välillä. :) Aurinkoisia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä taitaa ollakin ensimmäinen postaus, jossa itse olemme kuvissa mukana :) Usein paketteja ja lahjoja tehdessä päällä on kotirytkyjä ja muutenkin näyttää mörrimöykyltä, niin olemme katsoneet parhaaksi jättäytyä kuvista pois :D

   Poista
 7. Ihanan näköinen kahvila ja lähimatkailu avartaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta. Sitä tulee usein käytyä vain niissä tutuissa paikoissa. Vähän kun uskaltaa kurkistaa oman asuinkehän ulkopuolelle, voi löytää uusia mielenkiintoisia tuttavuuksia.

   Poista
 8. Kivan näköinen paikka ja herkulliset herkut! Tuollaiset yllätyslöydöt retken keskellä ovat aivan mahtavia, niistä tulee hyvä mieli. Rentoa viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Voi kun kivan näköinen paikka! Ystäväni asui muutaman vuoden Puotilassa, mutta tuolla ei koskaan käyty - siis yhdessä ainakaan. Täytyy laittaa korvan taakse!

  VastaaPoista