Search

Paikkakortit paperipilleistä

Paikkakortit paperipilleistä Kaikki Paketissa

Paperipillit ovat lyöneet itsensä läpi muutamassa vuodessa. Ja mikäs siinä, ovathan ne muovisia juhlavammat ja ehkä enemmän aikuiseen makuunkin. Paperipillit ovat myös yllättävän monikäyttöisiä. Leikkaa-liimaa-menetelmällä niistä voi taikoa vaikka hauskat telineet paikkakorteille.  Näiden tekeminen onnistuu keneltä vain!

Paikkakorteilla osoitetaan vieraiden istumapaikka juhlapöydässä. Ne ovat tuttu näky erityisesti hääjuhlista, mutta sittemmin paikkakortteja on alettu käyttää myös arkisimmissa tilaisuuksissa. Valmiita paikkakortteja voi ostaa juhlatarvikeliikkeistä, mutta ne voi tehdä myös itse. Ideoinnissa ja toteutuksessa vain mielikuvitus on rajana. Toteutus on erityisen onnistunut, kun nimikortti on yhteneväinen juhlien teeman ja koristelun kanssa.

Paikkakorttiteline Kaikki Paketissa

Jalusta paikkakortille Kaikki Paketissa

Paikkakorttien tekemiseen tarvitset paperipillejä ja kuumaliimaa tai yleisliimaa. Kahdesta kokonaisesta paperipillistä syntyy aina yksi jalusta paikkakortille. Leikkaa paperipillit puoliksi ja kokoa niistä kuumaliimalla jalusta. Tulosta vieraiden kuvat paperille. Halutessasi voit liittää kuvaan myös vieraan nimen. Liimaa kuva tukevalle pahville ja asettele pillijalustalle.


Oletko sinä keksinyt uusia käyttötapoja paperipilleille?

Säätietojen perusteella osassa Suomea yöstä on tulossa lämmin. Nauttikaamme siis kesän ainoasta ja viimeisestä trooppisesta yöstä :)


Nimikortti juhlapöytään Kaikki Paketissa

paikkakortti5

18 kommenttia

 1. Mä oon tylsästi tehnyt niistä vain timantteja himmeliin.
  Ihanan värkkäät ja hauskat telineet olette pilleistä taikoneet ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän ne timantit mitään tylsiä ole :) Älä ole turhan vaatimaton :)

   Poista
 2. Uusi blogin seuraaja ilmoittautuu! Lukaisin ahneena kaikki juttunne läpi päivän aikana ja palaan varmasti uudestaan katselemaan niitä inspiraation toivossa. Olen aina pitänyt askartelusta, mutta näin aikuisiällä se on jäänyt vähemmälle. Jos sitä vaikka innostuisi uudestaan.
  Mutta piti sanomani, pidän todella paljon blogistanne. Toivottavasti tiedossa on vielä paljon uusia juttuja. Tulen varmasti lukemaan niitä jatkossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onpa mukava kuulla :) Kyllä täällä varmasti julkaistaan lisää ideoita. Toivottavasti osaa rohkenet myös testata. Josko se askarteluinspiraatio löytyisi uudelleen :)

   Poista
 3. Hyvä idea ja tyylikäs lopputulos!

  VastaaPoista
 4. Vau, tosi hauskat! :) Itsehän olen tehnyt paperipilleistä koruja ja tökkinyt koristeiksi kakkuun. Näin kirjoitettuna ilman kuvia kuulostavat kyllä vähän sekopäiseltä :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa varsin mielenkiintoisilta nuo kakkuun tökityt pillit :)

   Poista
 5. Komeet pojat paikkakortti kuvissa <3 Huikee idis :)

  VastaaPoista
 6. Me teippasimme pillejä läjän yhteen; tuli aika hauskoja saippuakuplia.

  VastaaPoista
 7. Mielettömän kiva idea! Nyt tietenkin tahdon juuri noita samaisia pillejä vaikka ihan jääkahvin ryystämiseen. Mitään kun en osaa askarrella.

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Mahtava idea kyllä! :) Ja tuo kuva paikkakortiksi.

  VastaaPoista