Search

Budapestin nähtävyydet kahdessa minuutissa

Budapestin sää ja nähtävyydet hurmaavat Kaikki Paketissa

Harvasta matkakohteesta kuulee yhtä paljon kehuja kuin Budapestistä. Kaupunki hurmaa kävijänsä kerta toisensa perään, niin myös meidät. Budapestin kuuluisimmat nähtävyydet ehtii hyvin kokea pidennetyn viikonloppureissun aikana. Aikaa jää myös nautiskeluun ja kylpylöissä rentoutumiseen. Myös Budapestin sää suosi meitä, sillä lämpömittari näytti hellelukemia. Lämpöä on vihdoin odotettavissa myös tänne Suomeen!


Prahasta Budapestiin matkaa helpoiten ja edullisimmin bussilla. Matka-aika on noin kahdeksan tuntia menipä sen junalla tai bussilla. Ainoa ero näiden kahden kulkumuodon välillä on hinta. Kun bussilla matkustaminen kustansi noin 20 euroa, junamatkasta olisi joutunut pulittamaan reilusti yli puolet enemmän. Väliä liikennöivät useat bussiyhtiöt. Me valitsimme Student Agency –nimisen firman, joka nimestään huolimatta tarjoaa halpamatkoja myös muille kuin opiskelijoille. Linja-auto oli siisti, ilmastoitu ja kaikin puolin miellyttävä kokemus. Bussiemäntä tarjoili matkan aikana kahvia ja teetä. Prahan puolella käytettävissä oli myös ilmainen langaton verkkoyhteys.

Kylpylöiden lisäksi kaupungissa kannattaa kivuta Budan kukkuloille. Maisemat ovat henkeäsalpaavat! Yksi ikimuistoisimmat kokemuksista oli kuitenkin lasten rautatie. Nimestään huolimatta rautatie on kaikille tarkoitettu elämys. Erikoisuus on se, että työntekijät ovat 10-14-vuotiaita lapsia. Toinen syy vierailla lasten rautatiellä on se, että junamatka tarjoaa myös upeita maisemia.

Prahan tavoin kokosimme Budapestin parhaat palat lyhyeen videokoosteeseen.


Nähtävyyksien lisäksi ehdimme kierrellä myös paikallisia putiikkeja. Tulihan niitä tuliaisostoksia tehtyä enemmän kuin aikomus oli. Näitä mukavia löytöjä esittelemme seuraavassa postauksessa.

Siihen asti nauttikaa kesän ensimmäisistä hellepäivistä!

10 kommenttia

 1. Tuonne olen pitkään halunnut. Saattaakin olla seuraava matkakohde :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, edullinen ja aurinkoinen paikka täynnä mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa :)

   Poista
 2. Viehättävä paikka,toivottavasti joskus pääsen tuonne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin. Toivottavasti toiveesi toteutuu ja pääset myös jonain päivänä aistimaan Budapestin taikaa :)

   Poista
 3. Mä haluun myös tuonne :) Aurinkoista viikonloppua teille :)

  VastaaPoista
 4. Ihana video - matkakuume iski :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miru. Budapestiin on pakko päästä uudelleen. Paljon jäi vielä nähtävää :)

   Poista
 5. Teidät on haastettu!
  Mikäli ette syystä tai toisesta halua ottaa haastetta vastaan niin pistä viestiä kommenttilootaani niin jatkan haastetta jollekulle toiselle:)

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva video, tuli heti muistoja mieleen omalta Budapestin reissulta.

  VastaaPoista