Search

Voileipäkakun koristelu: Omenasta muotoiltu joutsen

Voileipäkakun koristelu omenajoutsen Kaikki Paketissa

Lauantaina useissa kodeissa vietetään valmistujaisjuhlia. Voileipäkakku on monille perinteinen juhlapöydän suolainen herkku. Mekin intouduimme tekemään voileipäkakun, joka onnistui yli odotusten. Erityisen tyytyväisiä olimme voileipäkakun koristeluun. Tämän voileipäkakun keskeltä nimittäin kohoaa juhlien kuningatar, omenasta muotoiltu joutsen. Se on kuin kaunis veistos keskellä juhlatarjottavaa.


Omenasta tehty joutsen Kaikki Paketissa

Omenajoutsenen tekeminen ei ole niin vaikeaa kuin saattaisi luulla. Löysimme netistä Grant Thompsonin videon, jossa koristeen tekeminen ohjeistetaan selkeästi kohta kohdalta. Liitämme videon postauksen yhteyteen, jotta sinäkin voit halutessasi testata, millainen mestariteos omenasta käsissäsi kuoriutuu. Hieman tekemämme joutsen kalpenee videolla nähtävän kanssa, mutta harjoitus tässäkin tekee mestarin. Toki myös omenan väri vaikuttaa lopputulokseen.
Kuuluuko voileipäkakku sinun suosikkiherkkuihisi? Entä millainen täyte kutkuttelee eniten makunystyröitäsi?

Omenajoutsen voileipäkakussa Kaikki Paketissa

12 kommenttia

 1. En ole koskaan tehnyt voileipäkakkuja. Syönyt olen juhlissa, mutta en ole koskaan pitänyt niistä. Kun katselin voileipäkakkuasi, päätin toteuttaa haaveeni. Nyt kun voileipäkakut on taas ns hyväksyttyjä, mietin josko tekisin. Kun näin kakkusi, taidan joku viikonloppu tehdä. En tosin ehkä saa ulkonäköä noin hienoksi kuin sinulla. Mutta makuhan sen ratkaisee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se maku on se pääasia, ja varmasti kakusta tulee upea! Tsemppiä urakkaan :)

   Poista
 2. En kestä, miten upea joutsen! Miten tulee mieleen tuollainen - ihana! Voileipäkakut tekevät uutta tuloa, veikkaan trendiherkkua pulled pork burgereiden ja hodaribaarien laannuttua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo ollaan huomattu sama että voileipäkakut on taas täällä! Ihanaa, sillä me voitais syyä tällänen kakku ihan vaa huvin vuoks, nii hyvää on :D

   Poista
 3. Meillä on aina juhlissa voileipäkakkua.Teidän kakku on herkullisen näköinen.Kiitti tuosta joutsen vinkistä!Tiedätkö miten väri muuttui?Kestääkö miten valoa,että ei tummu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiits Aikku! Ai kappas se vinkki onkin jäänyt pois! Kun sivelee omenapalat sitruunamehulla, omena ei lähde tummumaan. Meillä kesti hyvänä aina aamusta iltaan :)

   Poista
 4. Vaude ensinnäkin mikä voikkari mutta tuo joutsen on kertakaikkisen upea! Tykkäsin eniten kalavoikkareista! NAM! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selina! Aikas herkkua se oli vaikka ite sanonkin :D kalakakut on kans kyl ihan huippuja ♡ nams ku alko tekee mieli!

   Poista
 5. Meillä mummi on tehnyt aina isompiin juhlallisuuksiin niin herkullisia voileipäkakkuja. Lohikakku on ehdoton suosikkini. Valitettavasti meillä ei huomenna juhlita, joten en pääse syömään mummin herkkuja. :D Olen itse tehnyt kerran voileipäkakun, mutta siitä tuli niin ruma, etten ole toistamiseen siihen ryhtynyt. Tuo joutsen kakun päällä kyllä varmaan saisi vieraat unohtamaan muun ulkonäön. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kakunkoristelu on aina oma taiteenlajinsa. Vaikka lopputulos ei omaa silmää mielyttäisikään, niin vieraat saattavat olla toista mieltä. Ja pääasiahan on kuitenkin, miltä se maistuu. Toki sitä toivoisi, että ulkonäkökin olisi houkuttelevan näköinen. Tuo omenajoutsen on hyvä tapa saada ihmisten katseet muualle kakun mahdollisista "valuvioista" :)

   Poista
 6. Kaunis koriste <3 Voileipäkakkua tulee tehtyä yleensä lihaversiona kinkkua, tuorejuustoja,kurkkusalaattia javähän milloin mitäkin keksin laittaa täytteeksi :) Aurinkoista viikonloppua :)

  VastaaPoista