Search

Omenapiirakalta maistuva tuorepuuro ja ihana Brunssikirja

omena-tuorepuuro
Kiireetön viikonloppubrunssi on ehkä parasta mitä tiedämme. Mikä sen mukavampaa kuin kutsua ystäviä kylään ja nauttia pöydän antimista hyvässä seurassa. Viime viikonloppuna kehuja brunssipöydässämme keräsi herkullinen omenatuorepuuro. Sen lempeä maku tuo mieleen omenapiirakan. 

Täyttävä brunssiherkku valmistetaan jo edellisiltana, jolloin sen voi napata aamulla suoraan jääkaapista ruokapöytään. Muutoinkin pyrimme brunsseja järjestettäessä miettimään menun niin, että osan tarjottavista pystyy tekemään jo edellisiltana. Näin kaikkien ruokien valmistaminen ei jää brunssipäivälle.

Omenatuorepuuron ohje osui silmiimme uunituoreesta Brunssikirjasta (Tammi). Saimme sen taannoin kustantajalta arvostelukappaleeksi, eikä viikkoakaan kulunut, kun ensimmäiset reseptit pääsivät testiin. Kirjasta kerromme lisää tämän postauksen loppupuolella, mutta sitä ennen pläjäytetään eetteriin omenatuorepuuron ohje.

omenapiirakka-tuorepuuro

Omenatuorepuuro


2 ISOA ANNOSTA
VEGAANINEN

2 omenaa
2 dl kaurahiutaleita
2 dl mantelimaitoa
2 dl soijajogurttia
2 rkl chiansiemeniä
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia


Kuori ja raasta toinen omena. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja jätä tekeytymään yön yli jääkaappiin.

Kuori ja pilko toinen omena lohkoiksi. Tarjoile puuro ornenalohkojen ja kanelin kera. Jos kaipaat makeampaa puuroa, lisää joukkoon vaahterasiirappia.


tuorepuuro

omenapiirakka-puuro

Brunssikirja - Brunch all day


brunssikirja

Ohje on tosiaan napattu muutama viikko sitten ilmestyneestä Brunssikirjasta. Nimensä mukaisesti Brunssikirja on omistettu kaikille brunssien ystäville. Omenatuorepuuron lisäksi kirja sisältää yli 100 herkullista reseptiä nautittavaksi ystävien ja perheen kanssa. 

Mukana on muun muassa makeita ja suolaisia vohveleita, salaatteja, katuruokaa, suomalaista ja aasialaista erilaisia juomia unohtamatta. Ohjeet ovat pääosin yksinkertaisia ja vaivattomia, joten monipuolisen brunssin voi taikoa nopeastikin.

Brunssikirja on myös visuaalisesti täysi napakymppi. Voisi jopa sanoa, että yksi tämän vuoden kauneimmista ruokakirjoista. Jo pelkkiä kuvia katsellessa voi tehdä inspiroivan makumatkan erilaisiin brunssipöytiin.

Kirjan tekijäkaksikko on monille tuttu blogimaailmasta. Jenni Häyrinen on suositun Liemessä-blogin kirjoittaja ja Saara Atula häärää kasvisruokiin keskittyvän Viimeistä murua myöten -blogin takana. 

Ihana teos, josta tulemme testaamaan vielä monen monta muutakin brunssiherkkua.

Brunssikirjaa myy mm. Adlibris.

Mukavaa viikonloppua!

20 kommenttia

  1. Ihan mielettömän näköiset annokset ja kuvat. Tuo Brunssikirja olisi ihana. Kivaa viikkistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirja on kirjaimellisesti todella herkullinen aina kuvia myöten :) Ja puuro, se vasta hyvää olikin. Kivaa viikkistä sinnekin :)

      Poista
  2. Omenatuorepuuro olisi ihan minun juttuni. Kyllä kuvilla on merkitystä, varmaan söisin Brunssikirjan, näyttää sen verran herkulliselta 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, kyllä vesi herahti kielelle, kun katseltiin kirjan kuvia. Me ollaan vasta viimeisen vuoden aikana innostuttu näistä tuorepuuroista kunnolla. Niin helppoja ja täyttäviä aamulla nautittavaksi.

      Poista
  3. Omenatuorepuuro kuulostaa ja näyttää hyvältä. Brunssikirja taitaa olla yksi vuoden herkullisin kirja.
    Ihanaista viikonloppua murut <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti on todella herkullinen kirja. Oli mukava myös huomata, että ohjeet olivat tosi simppeleitä eli näiden brunssiruokien kanssa ei tarvitse nyhertää useita tunteja keittiössä.

      Poista
  4. Näyttää puuronne hyvältä ja voisi jopa maistua minulle. Brunssikirja kuulostaa kivalta. Varsinkin vohvelien ystävälle voisi olla pieniä vinkkejä suolaisista täytteistä. Mukavaa alkavaa viikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vohveliohjeita ajattelimme kokeilla kesällä, kun kiva nauttia ulkona aamupalaa. Moni ohjeista tosin sopii ihan vaikka illallisellekin.

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Oli kerrassaan hyvää ja aina voi myös soveltaa ohjetta, jos haluaa lisätä joukkoon jotain muutakin makua :)

      Poista
  6. Oi, tuollaiselle kirjalle olisi kyllä meillä tilausta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kantsii kirjakaupassa kurkistaa kansien sisälle. Ei tuota pettymystä. Takaan sen :)

      Poista
  7. Ihan vesi herahti kielelle niin hyvältä näytti nuo kuvat:) Omenatuorepuuro on kyllä varmasti herkkua! Ihanaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli todella raikas, mutta kuitenkin omenapiirakka maistui <3 täydellinen aamun aloitus :)

      Poista
  8. Olipa herkullisen näköinen ja kuuloinen ohje!
    Ja kaunis kirja.
    Plussaa nopeista ohjeista! Koko elämää ei jaksa käyttää kokkailuun...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kurkata kirjaa, jos vaan saa käsiinsä :) Aivan mielettömiä reseptejä :) Ja tosiaan, nopeet ohjeet on aina kivoja, jää enemmän aikaa nauttimiseen ;P

      Poista
  9. Rakastan brunsseja ja kaiholla olen katsellut tuota kirjaa! Juuri juteltiin eilen mitä vappubrunssille, tuosta saisi varmasti hyviä ideoita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta sais vaikka koko brunssin menuun suunniteltua :) moneen brunssiin mielettömän ihania reseptejä. Valinnanvaikeus on tässäkin se juttu :D

      Poista
  10. Oijoi mikä ihana tuorepuuro! Kiitti reseptistä! Tuo kirja ois niin ihana! Kun vain raskis ostaa. Mukavaa viikon jatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli ihanaa <3 Kannattaa tutustua jos vaan saa käsiksi! Olisikohan kirjastossa?

      Poista