Search

Itse tehty joulukortti helpolla painantatekniikalla

itse-tehty-joulukortti

Meillä on tapana aloittaa jouluvalmistelut loka-marraskuun taitteessa, usein jopa aiemmin. Tämän vuoden valmistelut aloitimme eilen joulukorttitalkoilla. Itse tehty joulukortti on aina mukava tapa ilahduttaa vastaanottajaa, ja siksi olemme pyrkineet siihen, että korteissa näkyisi oma kädenjälki.

Rehellisyyden nimissä täytyy tunnustaa, että mietimme pitkään, josko tänä vuonna päästäisimme itsemme helpolla ja menisimme kauppojen valmiilla korteilla. Nekin ovat nykyisin niin kauniita. Itse tehty on kuitenkin aina itse tehty, joten askarteluhommiksihan se sitten meni. Kun kanssakäyminen läheisten kanssa on epidemian vuoksi jäänyt muutoinkin vähälle, tuntui että itse tehdyllä joulutervehdyksellä on tänä vuonna erityinen merkitys.

Onneksi kipinä korttitalkoisiin syttyi, sillä joulukorttien askartelu on oikeasti hauskaa puuhaa. Kun alkuun pääsee, homma imaisee mukaansa. Joinakin vuosina korttitalkoot ovat saattaneet venähtää jopa parin päivän mittaisiksi, mutta nyt joulukorttiaskartelu luonnistui puolessa tunnissa. Päädyimme nimittäin tekemään kortit helpolla painantamenetelmällä.

Kortteja koristaa kuusenoksalla painatettu kuvio. Oksa on ensin kastettu valkoiseen askartelumaaliin ja sen jälkeen painettu sinistä korttipohjaa vasten. Vaikka kortit syntyivätkin todella helposti, lopputuloksesta tuli kaunis ja herkkä. Valkoinen kuvio sinistä korttipohjaa vasten antoi kortteihin ripauksen talven lumoa.


Syksyn lumoa


syksy2

Viime viikkoina olemme nauttineet myös syksyn kauneudesta. Väriloistohan kestää usein vain lyhyen aikaa, mutta poikkeuksellisen leuto sää on pitänyt keltapunaiset lehdet puissa tavallista pidempään. Niin voimaannuttava näky. Vaikka päivät lyhenevätkin kovaa vauhtia, voi luonnosta onneksi imeä energiaa itseensä. 

Kun Hemuli pääsi perille, laakso oli sakeanaan harmaata tihkua. Hemuli marssi oikopäätä puutarhaan ja seisahtui ymmällään. Jokin oli vialla. Kaikki oli samanlaista ja kumminkin ihan erilaista. Kuihtunut lehti lensi puusta ja liimautui Hemulin kuonoon. — Onpa typerää, Hemuli huudahti. — Eihän nyt olekaan kesä. Nyt on syksy!

- MUUMILAAKSON MARRASKUU, TOVE JANSSON - 


syysmaisema
syksy3 syksy1

Arvontavinkki!mummi-ja-minä

Ajattelimme tässä yhteydessä myös vinkata kivasta arvonnasta, joka on käynnissä Instagram-tilillämme. Siellä yksi onnekas voittaa ihastuttavan setin kotimaisia Mummi ja minä -tuotteita.

Mummi ja minä on kotimainen pesuaineperhe, jonka tuotteet ovat paitsi tehokkaita myös ekologisia. Vuosien käyttökokemuksen perusteella voimme vain suositella. Näitä olemme ostaneet myös lahjaksi ja vieneet kesäisin mökille. Olemme kirjoittaneet sarjasta aiemmin kokonaisen postauksen, jonka voit lukea täältä!

Sarjan ilme on vastikään päivitetty. Se on ihana ja vie ajatukset lapsuuden kohokohtiin. Samalla kun sarjan ilme uusittiin, myös pakkaukset muuttuivat entistä ekologisemmiksi. Pullot valmistetaan nyt kierrätetystä muovista, joka soveltuu edelleen kierrätettäväksi. Hienoa!

Palkinto sisältää 5 kpl Mummi ja minä -tuoteita. Settiin kuuluu käsienpesuaine, astianpesuaine, pyykinpesuaine, pyykkietikka ja siivoussuihke. Kahdessa ensimmäisessä tuoksuna pirteä polkkakarkki ja lopuissa raikas sitruuna.

Arvonta on käynnissä tosiaan Instagram-tilillämme @kaikkipaketissa ja se päättyy 8.11.2020 keskiyöllä. Käyhän osallistumassa heti, jos tällainen setti kiinnostaisi voittaa.

mummi-ja-mina

Jokos siellä on jouluvalmistelut aloitettu? Onko sinulla tapana tehdä joulukortit itse? Mukavaa  marraskuuta!

6 kommenttia

 1. Kauniita kortteja! Kiitos tästä ideasta.
  Mukavaa marraskuuta!

  VastaaPoista
 2. Upeat maisemat wautsi ! osan korteista teen itse myös, tuo vinkki kortti on yksinkertaisen kaunis. Minä en ole instagramissa, enkä tiedä miten sinne pääsee, olen vain yksin ainoastaan omassa blogissa.
  Voitin muutama päivä sitten Hyvän Mielen kuvakisasta tuotepaketin, se olikin yllätys ja sai hyvälle mielelle.
  Iloa ja valoa teille !

  VastaaPoista
 3. Todella kauniit kortit ja vitsit miten nopeasti tuli valmista.
  Aivan ihania syksyisiä kuviakin täällä. Kaunista sunnuntaita teille kahdelle <3

  VastaaPoista
 4. Upeita luontokuvia ja tuo kortti-idea on kaunis. Ja onnistuu tehdä vaikka aloittelijankin. Pitääpä käydä osallistumassa arvontaan!

  VastaaPoista
 5. Yksinkertainen on usein kaunista, kuten korteistanne voi havaita. Inspiraatiorikasta loppuvuotta <3

  VastaaPoista
 6. The Best Movie in India: Why YouTube is the Movie Channel for
  The Best Movie in India: Why YouTube is the Movie Channel for Sports Gambling. A documentary about YouTube's top-performing sports movies made best youtube to mp3 converter app on the

  VastaaPoista