Search

DIY adventtikynttilät — toteuta numerot Fimo-massasta

DIY-adventtikynttilät

Joulun odotus käynnistyy virallisesti nyt, kun vietetään ensimmäistä adventtisunnuntaita. Olemme vuosittain tuunanneet adventtikynttilöiden ympärille erilaisia ideoita ja toteutuksia. Tämän joulun diy adventtikynttilät on toteutettu Fimo-massaa hyödyntymällä.

Adventtikynttilät on aseteltu neljään ruskeaan pulloon, jotka ostimme taannoin kirpputorilta. Vitsit, mikä löytö. Pullot soveltuivat täydellisesti kynttilänjaloiksi. Jotta niihin sai hieman enemmän adventtikynttilöiden tuntua, toteutimme muovailtavasta Fimo-massasta pulloihin numerot. 

Fimo-massa on muovailtavaa askartelumassaa, joka muistuttaa koostumukseltaan kiinteää taikinaa tai savea. Siitä voi muovailla erilaisia koristeita, jotka kovetetaan massasta riippuen joko huoneenlämmössä tai sitten uunissa. Paketin mukana tulee selkeät ohjeet käyttöön. Massaa myydään hyvinvarustelluissa marketeissa ja askarteluliikkeissä kautta maan.


DIY-adventtikyttilä-fimo-massasta


DIY adventtikynttilät Fimo-massasta - näin teet ne:


 • Tulosta numerot 1-4. Leikkaa numero irti paperista. Testaa, onko se kooltaan sopiva pullon kylkeen kiinnitettäväksi
 • Kauli Fimo-massa noin 1 cm paksuksi levyksi.
 • Käytä tulostettuja numeroita muotteina. Paina numero massaa vasten ja muodosta veitsellä viiltäen massaan samankokoinen numero.
 • Nosta valmis numero leivinpaperin päälle. Voit tarvittaessa vielä siistiä numeron reunoja ja pintaa sormin. Koveta pakkauksen ohjeen mukaan. Osa massoista kovettuu huoneenlämmössä muutamassa vuorokaudessa, osa kovetetaan uunissa. Pakkauksessa kerrotaan, kuinka toimia.
 • Kun numerot ovat kovettuneet, kiinnitä ne kuumaliimalla pullon kylkeen.Tänään saakin sytyttää ensimmäisen kynttilän. Sen jälkeen valo lisääntyy sunnuntai sunnuntailta, kun kynttilöitä sytytetään jouluun asti. Tiesitkö muuten, että kullakin kynttilällä on oma merkityksensä. Ensimmäinen kynttilä merkitsee toivoa, toinen rauhaa ja kolmas rakkautta. Neljäntenä adventtina nämä saavat rinnalleen vielä ilon kynttilän. 

Kuuluvatko adventtikynttilät sinun jouluperinteisiisi? Lämminhenkistä joulun odotusta!

6 kommenttia

 1. Ihanat tuli! Nuo pullot on aivan mahtavat tuohon tarkoitukseen ja koko asetelma sopivan yksinkertainen minun makuuni.
  Iloista pikkujoulua ja rauhallista ensimmäistä adventtia huomenna <3

  VastaaPoista
 2. No ei ole kuulunut perinteisesti adventti kynttilät, tosin poltan paljon kynttilöitä muutenkin, muuten kauniit pullot, kävin vasta eko torilla, niin siellä olisi ollut, jos olisin nähnyt ennemmin postauksenne, niin olisin ostanut niitä, mutta ensi adventiksi sitten.

  VastaaPoista
 3. Tulipa kivat adventtikyntteliköt. Enpä edes tullut ajatelleeksi, että fimo massasta voisi tehdä numeroitakin...hmmm, pitääkin tämä laittaa muistiin :)
  Ihanaa viikonloppua teille <3

  VastaaPoista
 4. Tosi kivat advettiynttilät. Maalatut numerot eivät taitasi pysyä vuodesta toiseen, mutta massasta tehdyt numerot säilyvät. Meidän ikkunalla on adventtikynttilät iltaa odottamassa, jo perinteiseen tapaan punaiseen puukynttelikköön laitettuna. Hyvää adventtia!

  VastaaPoista
 5. Fimomassa on kyllä niin ihanaa tavaraa. Siitä saa niin paljon kaikenlaista tehtyä :)

  VastaaPoista
 6. Tulipa kivat numerot adventtikynttilöihin :) Mukavaa alkanutta joulukuuta :)

  VastaaPoista