Search

DIY kauratonttu — tee ihastuttava joulutonttu kaurasta

kauratonttu

Kaura on super trendikäs ihmevilja. Sen lisäksi että kaura taipuu monenlaiseksi elintarvikkeeksi, siitä voi tehdä myös kauniita koristeita. Näin joulun lähestyessä meidän käsissämme siitä syntyi kaunis kauratonttu.


Kaurasta voi tehdä monenlaisia tonttuja. Perinteinen kauratonttu tehdään polvisukista ja kauranjyvistä. Sukka täytetään jyvillä ja muotoillaan sen jälkeen tontun näköiseksi. Meidän tonttumme on astetta yksinkertaisemmin toteutettu. Kauratontun valmistamiseen tarvitaan vain nipullinen kauraa, pieni puuhelmi, narua, kuumaliimaa ja pala huopaa. Vartissa valmis!

Ohje: näin kauratonttu tehdään 


kauratonttu-ohje

Tarvitset:

kauraa
huopaa
puuhelmen
narua tai lankaa
kuumaliimaa

1. Sido pieni nippu kauraa narulla. Solmi myös narunpäät toisiinsa, jotta saat ripustuslenkin tontulle.
2. Kiinnitä pieni puuhelmi kaurantontulle nenäksi kuumaliimalla.  Leikkaa huovasta kartion mallinen suikale tonttulakiksi.
3. Kiinnitä huopapalan reunat toisiinsa kiinni kuumaliimalla. Tonttu on valmis ripustettavaksi.

Ripustimme tontun roikkuvaan tähtikoristeeseen, jonka saimme taannoin pr-näytteenä Tammer Brandsilta. Koriste on osa uutta Winteria-joulumallistoa. Tuotteita on myynnissä hyvinvaristelluissa myymälöissä ja verkkokaupoissa ympäri maan.

DIY-kauratonttu

Tänä vuonna kaiken kiireen vuoksi jouluvalmistelumme laahaavat kovasti jäljessä. Hiljalleen kiire alkaa onneksi helpottaa, joten eiköhän polkaista jouluvaihde blogissakin nyt päälle. 

Mitäs pidit kauratontusta? Joko teillä on jouluvalmistelut aloitettu? Tämän ja monta muutakin ideaa löydät meidän Instagram-tililtämme (klik!). Joulujuttuja tulossa paljon lisää.

17 kommenttia

 1. Ai kun ihana ja herkkä tonttu, niitä on kaikenlaisia tonttuja kohta liikkeellä, pitääpä tehdä tuo ulko-oven ikkunaan, minulla onkin syksyllä kerättyjä kauroja kirnu täynnä, kiitos vinkistä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tonttuja alkaa tosiaan olla nyt liikkeellä. Meillä kurkkii tämä kauratonttu :) Oikein mukava kaveri :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos. Tämä tonttu tosiaan syntyy varsin pienellä vaivalla :) Ihan kiva ja veikeä kaveri joulua sulostuttamaan :)

   Poista
 3. Ihana tonttu <3
  Kyllä olen aloittanut joulun valmistelut. Viime viikolla laitoin valot ikkunoihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluvalot ikkunassa tuovat mukavasti tunnelmaa näin pimeän aikaan. Meilläkin muutamat ulkovalot on ripustettu roikkumaan ja kummasti ne piristävät mieltä tähän vuoden aikaan. Kivaa viikkoa Minttu!

   Poista
 4. Ihana tuo tonttu ja mukava siksikin kun on erilainen kuin joulutontut yleensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on kiva poiketa tutuista perinteistä ja saada aikaan jotain uutta. Aika pienellä vaivalla nipulliseen kauraa sai tontun piirteet :)

   Poista
 5. Ihana tonttu! Sopii tekeillä olevaan kranssiini just eikä melkein 👍 Siis kauranhakureissulle 😊 Ajatukset ovat kääntyneet kohti joulua jo ihan kunnolla. Täällä on maas on hanki, muttei vielä hanget korkeat nietokset. Ensimmäiset lumityöt on tälle talvelle tehty. Oli melkoista jumppaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka ihanaa, että siellä lunta. Täällä valkoinen lumipeite vain käväisi ilahduttamassa ja taas on sykkään ja pimeää. Saa nähdä, saadaanko valkoinen maa edes jouluksi. Ihanaa viikkoa sinulle Tarja kaiken näpertelyn merkeissä :)

   Poista
 6. Tulipas söpö tonttu, ihana idea taas kerran! Tuo tähtikoriste on myös aivan ihana, sopisi meidänkin kotiin. Nuo tähdet on siitä kivoja, että niitä voi käyttää läpi vuoden koristeina.
  Ihanaa alkavaa viikkoa murut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tähdet sopivat koristamaan kotia ympäri vuoden. Ja tonttu sopisi siihen roikkumaan mainiosti. Meillä roikkui tähti ensin seinällä, mutta laitettiin se roikkumaan nyt ikkunan eteen.

   Poista
 7. Ihana tonttu! Kaura on kaunis materiaali moniin juttuihin.
  Jouluvaihde on jo päällä täälläkin.
  Hyvää jatkoa marraskuuhun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, kaura on kaunista katsella ihan sellaisenaan. Toisinaan poimitaan maljakkoonkin koristeeksi. Kivoja joulupuuhia sinulle :)

   Poista
 8. Onpa jotenkin sievä ja herkkä. Kauraa vaan on niin ilo katsella.

  VastaaPoista
 9. Ihana tonttu, hurmaava idea, tämä pitää ottaa käyttöön!

  VastaaPoista