Search

Ihastuttavia paketointi-ideoita postitse lähetettäviin muistamisiin

askartelua-vanhoista-joulukorteista
*Kaupallinen yhteistyö: Posti

Tervehdys joulun paketointipajasta! Taas eletään sitä vuodenaikaa, kun lahjapaperit, teippirullat ja erilaiset askartelumateriaalit on kaivettu esille. Pöydälle onkin kertynyt jo vino pino kauniita lahjapaketteja. Koska joulupukki kuuluu ikänsä puolesta riskiryhmään, olemme tänä vuonna antaneet pakettien kuljetusvastuun Postin reippaille tontuille. Tästä postauksesta löydät paketointi-ideoita ja pakkausohjeita postitse lähetettäviin muistamisiin.


Pakettikortteja vanhoista joulukorteista ja käytetyistä merkeistä


Aina kaiken ei tarvitse olla suurta ja näyttävää, sillä jo pienillä yksityiskohdilla lahjapakettiin saa ripauksen juhlavuutta. Tänä jouluna olemme pyrkineet hyödyntämään paketoinnissa myös erilaisia kierrätysmateriaaleja. Ekologisuus näkyy muun muassa pakettikorteissa, jotka on toteutettu aiemmin saaduista vanhoista joulukorteista. Leikkasimme niistä erilaisia kirjaimia, jotka kuvastavat lahjansaajan etunimen alkukirjainta. Kun kirjaimeen tekee rei’ittimellä reiän, sen saa näppärästi solmittua narulla kiinni pakettiin.

Ihastuttavia pakettikortteja voi askarrella myös vanhoista kirjekuorista. Pakettikortti kannattaa leikata kirjekuoresta siten, että postimerkki ja mahdollinen leima jäävät koristamaan kokonaisuutta.

pakettikortti-askartelu-postimerkistä

Vanhanajan postipaketteja


Suomessa joululahjoja on annettu 1700-luvun lopulta lähtien. Lahjojen kääriminen paperiin yleistyi kuitenkin vasta paljon myöhemmin, sillä paperi oli pitkään arvotavaraa. Aluksi lahjapaperina toimi puotipaperi, joka painotekniikan kehittyessä sai väistyä kuviollisen paperin tieltä. Värikkäiden lahjapaperivuosien jälkeen paketoijat ovat jälleen löytäneet vanhan klassikon: koruton puotipaperi on tehnyt paluun.

Nykyisin puotipaperi tunnetaan paremmin nimellä voimapaperi, ja sitä on käytetty myös seuraavaksi esiteltävissä lahjapaketeissa. Koska joulu on täynnä ikivanhoja perinteitä, halusimme tuoda myös paketteihin menneen ajan lumoa. Inspiraatiota haimme vanhanajan postipaketeista. Ne ovat kuin suurikokoisia kirjekuoria lahjapaketin muodossa. Lahjakääreen pinta on koristeltu erilaisin tarroin ja tekstein. Kokonaisuuden kruunaa rivistö käytettyjä postimerkkejä ja punavalkoinen naru lahjan ympärillä. 

Nimestään huolimatta vanhanajan postipaketteja ei tule postittaa sellaisenaan, vaan ne tulee lähettää esimerkiksi pahvilaatikkoon pakattuina. Näin rakkaudella paketoidut muistamiset pääsevät kaikessa loistossaan perille asti.

Paketointi-ideoita

Joulupakettien_lähettäminen_postitse

Joulupakettien lähetys postitse huomioi nämä asiat:


Vaikka lahjat eivät joulussa tärkeintä olekaan, erityisesti tänä vuonna olemme halunneet muistaa meille tärkeitä ihmisiä pienin yllätyksin. Koska sosiaalista kanssakäymistä joutuu nyt rajoittamaan, olemme antaneet Postin hoitaa pakettien kuljettamisen. Joulu on Postille kiireistä aikaa, joten joulupakettien lähetys kannattaa hoitaa hyvissä ajoin. Vuonna 2020 kotimaan joulupaketit on lähetettävä viimeistään 21.12., jotta ne ennättävät jouluksi perille.


Kun lähetät lahjapaketin postitse, huomioi se jo paketointivaiheessa. Paketti kannattaa koristella maltilla simppelein ja kestävin koristein. Myös huolellinen ja oikeaoppinen pakkaaminen on ensiarvoisen tärkeää. Posti ohjeistaa huomioimaan seuraavat asiat:

 • Valitse lahjapaketille oikeankokoinen pakkaus. Pyri pakkaamaan laatikko aina täyteen, jotta sisältö ei pääse liikkumaan. 
 • Käytä tarvittaessa paperia, kuplamuovia, styroksia tai vaahtomuovia pehmusteena ja täyteaineena.
 • Varmista että pakkaus on hyvässä kunnossa, tukeva ja ehjä. Voit käyttää mitä tahansa pakkausmateriaaleja, myös aiemmin käytetyt kelpaavat. 
 • Sulje pakkaus huolellisesti teipillä.
 • Tee lähetysmerkinnät selkeästi. Poista pakkauksista mahdolliset vanhat tarrat ja merkinnät.
 • Postilta löytyy erilaisia pakkausmateriaaleja, jos sopivaa pakkausta ei löydy omasta takaa.

Helposti särkyvät lahjat


Jos lähetät lahjaksi helposti särkyvää, pakkaa tuote erityisen huolella. Käytä täyteaineita ja pehmikkeitä sekä merkitse lähetykseen selvästi tarroilla tai teipillä, että tuote on särkyvää. Itse olemme pelanneet varman päälle ja ostaneet aina Postin Särkyvä-lisäpalvelun, jolla voi varmistaa tuotteen oikean käsittelyn.


Kielletyt aineet ja esineet


Aina ei tule ajatelleeksi, että aivan mitä tahansa tavallisessa paketissa ei saa lähettää. Posti noudattaa sääntöjä, joiden mukaan kuluttajien lähetyksissä ei saa olla vaarallisia aineita, esineitä tai muuta luonteeltaan vaarallista tai kiellettyä. Tällaisia ovat esimerkiksi parfyymit ja kynsilakat. Myös helposti syttyvät tähtisadetikut ja tulitikut kuuluvat kiellettyjen asioiden listalle. Lisäksi eri maat voivat asettaa postilähetyksille omat kieltonsa ja rajoituksensa. Lähettäjän kannattaa epäselvissä tapauksissa tutustua kiellettyjen aineiden listaan Postin verkkosivuilla.

Pakettien lähetys


Pakettien lähetys on nykyisin tehty varsin helpoksi. Lähetyksen voi maksaa ennakkoon Postin nettisivuilla tai OmaPosti-sovelluksessa ja varata lokeron pakettiautomaatista. Sitten vaan kiikutat paketin automaattiin. Valmiiksi maksetun lähetyksen voi halutessaan viedä myös pakettien noutopisteeseen tai postiin. Mene osoitteeseen posti.fi/laheta ja toimi näin:

pakettien-lähetys

Joko teillä ensimmäiset lahjat ovat päätyneet kääreisiin? Entä tuleeko sinun lähetettyä muistamisia postitse läheisillesi?

*Kaupallinen yhteistyö: Posti

9 kommenttia

 1. Tuo olikin uutta tietoa ettei parfyymeja ja kynsilakkoja saa lähettää postissa. Aika yleisiä joululahjoja kuitenkin molemmat. Kauniita paketteja olette kyllä tehneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että tämä tieto ei ole kovin monen tiedossa. Siksipä sen toimme esiin tässä yhteydessä. Sitä kun ei tule heti ajatelleeksi :) Ja kiitos, mukava kuulla, että pidit paketeista :)

   Poista
 2. Olipa kiva idea hyödyntää vanhoja kortteja ja postimerkkejä.
  Iloista joulun odotusta!

  VastaaPoista
 3. En ole tienytkään kaikista noista rajoituksista. Olen usein saanut kynsilakkoja erityisesti ihan kirjalähetyksenäkin.
  Teidän paketit on aina niin kauniita. Itse mietin myös, että tämän joulun paketit tulevat olemaan ruskean sävyisiä.
  Ihanaa viikonloppua sinne paketointipajalle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo tieto oli yllätys meillekin. Aina oppii uutta. Yritykset ovat usein ostaneet näille hajuvesille ja kynsilakoille erillispalveluna erityiskuljetuksen. Mutta kuluttaja ei saisi niitä lähettää peruspaketissa. Loppupeleissä lähettäjä on aina vastuussa sisällöstä ja siitä, ettei se aiheuta vaaratilanteita kenellekään.

   Poista
 4. Tosi kivoja paketointivinkkejä! Pakettikortit teen edellisen vuoden joululahjakääreiden kuvista. Siitä on tullut sellainen hassu jouluperinne. Joulupäivänä leikkaan vielä kuvat talteen ja sijasta kuoreen seuraavaa joulua odottamaan.
  Tuo postipakettien lähettämiseen liittyvä ohjeistus on tosi hyvä! Eipä taida nuo ihan tuttuja juttuja meille kaikille olla. Ja niin ajankohtainen asia.
  Hyvää viikonloppua ja ihanaa joulunodotusta ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava idea hyödyntää myös viime vuosien lahjakääreet pakettikortteina. Niissä on usein kivoja kuvioita, joista saa kauniita toteutuksia. Me saimme nyt ensimmäiset paketit postiin ja muutama vielä urakoitavana. Sitten onkin lahjahommat saatu pakettiin :D

   Poista
 5. Hienoa että mainitsit myös vaarallisten aineiden lähetyksestä, myös hiuslakat ja esimerkiksi auton akut ovat vaarallisia aineita. Lähetystiedoista vastaa aina lähettäjä, joten on hänen vastuullaan valita asianmukaiset pakkausmateriaalit ja merkitä pakettiin että se sisältää vaarallisia aineita. Jotkut kemikaalit täytyy esimerkiksi pakata lasipulloihin tai UN-pakkauksiin.
  https://www.cargosafe.fi/tuote-osasto/pakkausmateriaalit/

  VastaaPoista