Search

Valmiina jouluun, vaikka joulumieli vielä odottaakin tuloaan

paketointi-idea-joulu

Vaikka joulumieli on tänä vuonna ollut pitkään kadoksissa, emme ole antaneet sen vaikuttaa jouluvalmisteluihin. Olemme rakentaneet joulua pienin askelin kaikista epävarmuustekijöistä huolimatta. Kotia on koristeltu, lahjoja paketoitu ja pipareita leivottu. Nyt on otettava ilo irti niistä pienimmistäkin asioista.

Poikkeusvuosi on ennen kaikkea opettanut arvostamaan sitä, mikä elämässä on tärkeintä. Kun meiltä taannoin kysyttiin eräässä haastattelussa, millaisia lahjoja itse arvostamme, vastasimme ettei mikään lahja voita yhdessäoloa rakkaiden ihmisten kanssa. Suurin harmitus tänä vuonna onkin, että joudumme pitämään etäisyyttä moniin meille tärkeisiin ihmisiin. Josko ensi vuosi toisi parempaa tullessaan.

Kokosimme tähän postaukseen kuvia jouluvalmisteluistamme. Mukana kuvakimarassa myös muutama suosikki paketoinneistamme. Pakettien päälliskoristeet toteutimme erilaisista jämäpaloista. Esimerkiksi pienestä huopatilkusta sai tehtyä kauniin rusetin ja nahkapaperisoiroista puolikkaan tähden. Hyvä osoitus, että jämäpaloistakin voi saada aikaiseksi kauniita koristeita. 

joululahjan-paketointi

Uhkaavasti näyttää siltä, että eteläiseen Suomeen ei lumivaippaa tänäkään jouluna ole tulossa. Viime viikolla toivo ehti jo herätä, kun maa peittyi lumeen muutaman päivän ajaksi. Kiitos vesisateiden, piha muistuttaa taas ruskeaa kurapeltoa. Onneksi tunnelmaa on voinut hakea muullakin tavoin. Käymme esimerkiksi aamuvarhaisin jo sytyttämässä kynttilät etupihan lyhtyihin ja ihailemme liekkien lepatusta hiljaisuuden vallitessa ympärillä. Siinä haaveet lumivalkoisesta joulusta onnistuu unohtamaan ainakin hetkellisesti. Iloa tuovat myös Aleksin tekemät kranssit, jotka koristavat ulko-oven edustaa. 

joulu-koti joulu-lyhty

Viikonloppuna katoimme ruokapöydän valmiiksi joulua varten. Pöydän keskellä koreilee havuista, eukalyptuksen oksista ja kukista tehty asetelma. Se säilyy vehreänä parhaimmillaan jopa parisen viikkoa, kunhan pohjana käytettyä kukkasientä kastelee ahkerasti. Pöytäkoriste tuo samalla mukavasti havuntuoksua kodin sisätiloihin.

joulukattaus joulu-jälkiruoka DA86012F-5489-4E0C-BC72-89712A658F68

Tällaisia tunnelmia täällä. Onko sinulla joulumieli löytynyt vai etsitkö sitä meidän tavoin? Löytyypä joulumieli tai ei, otetaan juhla vastaan sellaisena kuin se tällä kertaa tulee. Leppoisaa jouluviikkoa sinulle!

2 kommenttia

 1. Upeat jouluiset koristelut❣️

  On se aika erikoista, kun vihreä ruoho lähes kasvaa pihalla tähän aikaan. Mutta siihen lienee tottuminen.

  Isovanhempien kanssa ei voi tänä vuonna joulua viettää, mutta lahjapussi viedään ovelle ja ulkosalla ja puhelimessa on jutusteltu. Toivottavasti rokotukset tuovat pian helpotuksen tilanteeseen!
  Muuten joulutraditioista on pidetty kiinni, joten kyllä se joulu sieltä taas tulee.

  Lämpöisiä jouluajatuksia sinne teille! 🌟🎄☃️

  VastaaPoista
 2. Kovin on jouluista ja kaunista.
  Joulu tulee monesti tekemällä, kun on valmista niin sieltä se hiipii yllättäin mukaan :)
  Hyvää joulunaikaa!
  Pst. luin haastattelujutun...

  VastaaPoista