Search

Itse tehdyt lautasliinarenkaat Fimo-massasta

itse-tehdyt-lautasliinarenkaat

Kesällä on ihana panostaa herkulliseen ruokaan ja kauniiseen kattaukseen. Usein jo pienet asiat, kuten niityltä poimittu kukkakimppu tai lautasliinarenkaat, piristävät kummasti kesäkattausta. Meidän pöytäämme koristivat tänä kesänä itse tehdyt lautasliinarenkaat. Ne on valmistettu supersuositusta Fimo-massasta.

Lautasliinarenkaiden askartelu onnistuu monella tapaa ja mitä erilaisemmista materiaaleista. Omana vaatimuksenamme oli, että lautasliinarenkaat kestävät käyttöä ja ovat helppo puhdistaa. Niinpä materiaaliksi valikoitui polymeerimassa.  

Polymeerimassa on muovailtavaa, uunissa kovetettavaa askartelumassaa. Sitä myydään kaupoissa useammankin toimijan valmistamana, mutta Fimo lienee yksi tunnetuimmista tuotemerkeistä. Fimo-massasta löytyy eri värisävyjä, joita voi sekoittaa myös keskenään. Me päädyimme tekemään lautasliinarenkaista ajattoman valkoiset. Mikä parasta, Fimo-massa on todella monikäyttöistä ja kestävämpää kuin esimerkiksi kotitekoinen taikataikina. Fimo-massasta voi muovailla koruja, koristeita tai vaikkapa itse tehdyt lautasliinarenkaat, kuten me teimme. Ohjeen niihin löydät alta.

Itse tehdyt lautasliinarenkaat Fimo-massasta - näin teet ne:


lautasliinarenkaat askartelu

TARVITSET:

polymeerimassaa (esim. Fimo Soft -merkkistä. myydään Sinellissä ja Prismoissa)

Yhdestä paketista (57 g) saat ainakin 2 lautasliinarengasta


OHJE:

1. Pese ja kuivaa kädet. Käsittele massaa aina puhtain käsin ja puhtaalla alustalla. Pyörittele Fimo Soft -massaa hetki käsissäsi, jotta se pehmenee ja on helpommin muotoiltavissa. Muotoile sen jälkeen massasta 3 tasapaksuista säiettä

2. Purista säikeiden päät yhteen 

3. Aloita letitys

4. Pyöritä valmis letti esimerkiksi tuikun ympäri, jolloin saat sopivan kokoisen lautasliinarenkaan. Leikkaa ylimääräinen osuus pois ja painele letin päädyt toisiinsa kiinni, jotta saat eheän renkaan. Liitoskohtaa voi sormin silotella.

5. Koveta itse tehdyt lautasliinarenkaat leivinpaperilla suojatulla uunipellillä 110-asteisessa uunissa 30 minuuttia (älä ylikuumenna uunia, noudata pakkauksessa ilmoitettua paistolämpötilaa)

Vinkki: avatun Fimo-pakkauksen voi säilyttää jääkaapissa esim. pakastusrasiassa, mikäli massaa jää käyttämättä.


DIY-Lautasliinarengas-fimo-massasta

Lautasliinarengas-askartelu

Itse tehdyt lautasliinarenkaat ovat olleet kovassa käytössä koko kesän. Fimo-massa on osoittautunut kestäväksi materiaaliksi, joten olemme tyytyväisiä lopputulokseen. Kuvissa vilahtaa myös pellavaiset lautasliinat, jotka Aleksi ompeli keväällä. Ne sopivat täydellisesti yhteen uusien lautasliinarenkaiden kanssa. Nyt kelpaa kattaa pöytä koreaksi.

Onko Fimo-massa sinulle entuudestaan tuttua? Miltä tälläiset itse tehdyt lautasliinarenkaat näyttävät silmiisi?

15 kommenttia

 1. Todella kauniit tuli noista lautasliinarenkaista, ihana idea <3 Fimo massa onkin tuttu tuote minulle, siitä saa ihanan helposti tehtyä koristeita ja ihan käyttötavaroitakin.
  Kaunista viikonloppua teille <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fimo tosiaan osoittautui oikein kelvoksi askartelumateriaaliksi. Lautasliinarenkaat ovat olleet ahkerassa käytössä ja saattaa olla että niitä tehdään joululahjaksikin muutamille ystäville, jotka kovasti näitä kehuneet. Muutama uusi fimo-ideakin on mielessä. Kunhan aikaa löytyy, niin pitää päästä seuraavien projektien kimppuun :)

   Poista
 2. Tyylikkäitä renkaita. Hyvä idea!
  Ihania elokuun iltoja teille!

  VastaaPoista
 3. Erehdyttävästi näyttävät naruista tehdyiltä mikä on hauska, aina kaikki ei ole sitä mitä luulee. Fimoa meillä käytetään töissä paljon joten voin myös suositella massaa,kiva askarteluaine! Vinkiksi muuten että noita voi tuunata helposti vaikka jouluksi, pienistä raoista on hyötyä eli kieputtaa vaikka kultalankaa väleistä. Pääsiäiseksi vain herkkä höyhen koristeeksi. Aurinkoista tätä päivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Näihin itse asiassa haimme inspiraatiota naruista tehdyistä lautasliinarenkaista. Hienosti onnistui myös Fimolla :) Täytyykin jouluksi alkaa miettimään, josko sitä tekisi pieniä koristeita massasta. Sopisivat kivasti esimerkiksi pakettikoristeiksi :)

   Poista
 4. Hienot lautasliinarenkaat tulikin ❤️ Fimo massaa tulee käytettyä aina silloin tällöin kodin sisusteluissa 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä olet varmasti taikonut massasta kaikkea kivaa teille :) Me olemme massan suhteen hieman myöhäisheränneitä, mutta nyt kun vauhtiin päästiin, niin lisää Fimo-juttuja on kokeiltava :)

   Poista
 5. Fimo on niin mahtava juttu, me tehdään paljon koruja töissä fimosta.

  VastaaPoista
 6. Vuosia olen tehnyt fimo juttuja ja avatut paketit käärässy vain muovipussiin ja säilyttänyt ihan vaan huoneenlämmössä. Ei ole mennyt miksikään. Kauniit lautasliinarenkaat teitte! Olisikin mielenkiintoista kuulla muitakin käyttöesine ideoita fimosta! :)
  Itse olen tehnyt (perinteisiä fimotteluja) koruja ja jääkaappi magneetteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas hyvä tietää, että säilyy myös huoneenlämmössä. Muutama idea meillä on toteutusta vaille valmiina, eli myöhemmin on tänne blogiin tulossa lisää Fimosta tehtyjä käyttöesineitä. Leppoisaa ja inspiroivaa elokuuta sinulle!

   Poista
 7. Oho. Eipä tullut mieleen, että myös nappeja voi tosiaan tehdä massasta. Kiitos vinkistä. Pitääkin testata :)

  VastaaPoista
 8. Teillä onkin aina niin hienoja ideoita :)

  VastaaPoista
 9. Ihanan tyylikkäät ja miten kivan yksinkertainen idea kuitenkin. Aloin samantien miettimään että voisi oikeasti onnistua jopa minulta joka en kyllä ole mikään pro askartelija :D

  VastaaPoista
 10. Heipä taas pitkästä aikaa. Olen pitänyt kesän ihan oikeaa blogilomaa. Yksinkertainen on kaunista, kuten tässäkin teidän jutussanne. Tosi kivat servettirenkaat. Mukavaa viikonloppua teille molemmille <3

  VastaaPoista