Search

Taittele helppo origamirasia paperista

DIY-origamirasia
Sää muuttui kertalaakista epävakaisemmaksi, joten viikonloppuna oli hyvä sauma siivota ja järjestellä vaatekaapit kondikseen. Samalla tuli kehiteltyä säilytysratkaisu koruille, jotka ovat pyörineet pitkin poikin vaatekaappia. Taittelimme koruille paperista sievät säilytysrasiat. Origamirasia on helppo askarrella vain muutamasta paperinpalasta ja se on täydellinen kaikkien pientavaroiden säilytykseen. 

Ensimmäinen origamirasia onnistui niin hyvin, että teimme sille kaveriksi toisen, hieman suuremman rasian. Nyt irtonaisina pyörineet kalvosinnapit, kravattineulat ja kaulakorut ovat siististi yhdessä paikassa. Origamirasia sovaltuu hyvin myös muunlaisten pientavaroiden säilytykseen. Esimerkiksi klemmarit, sinitarran palat tai vaikkapa irtonapit voi laittaa monikäyttöiseen paperirasiaan.

origami-säilytysrasia

origami-rasia

Origamirasian ohje


Työn haastavuus: 

Origamirasian taittelu vie aikaa vain muutaman minuutin. 

Työssä tarvittavat materiaalit: 

Origamirasiaa varten tarvitset 3 neliönmuotoista paperinpalaa. Paperineliöiden tulee olla samankokoisia. Lisäksi tarvitset palan kaksipuolista teippiä tai paperiliimaa. Materiaalit siis löytyvät valmiiksi lähes kaikkien kotoa. 

Tässä origamityössä paperi voi olla ohutta, paksua, kuviollista tai yksiväristä. Kaikilla homma luonnistuu. Meidän origami-rasia on tehty ohuesta paperista. Käytimme sekä valkoista että mustaa paperia, jolloin origami-rasiasta sai kaksivärisen. 

Katso alla olevalta videolta origamirasian taitteluohje


 

rasia

rasia-paperista

Olipa mukava päästää pienen kesätauon jälkeen kädentaidot taas valloilleen. Origamirasia oli sopivan kevyt aloitus käsityösyksylle. Kaapitkin tuli samalla siivottua ja järjesteltyä. Millaisissa merkeissä siellä on viikonloppu sujunut?

12 kommenttia

  1. Hauskan muotoinen rasia. Itse olen tehnyt vain neliskanttisia, jospa vaihtaisi muotoa ja kokeilisi ;) Viikonloppuni alkoi neulomisella, osallistun a-klinikkasäätiön keräykseen josta postaus blogissani. Hyvää mieltä kun voi saada monella tavalla, siivoamalla kappeja, tekemällä origameja ja vaikka auttamalla muita <3 Iloa ja valoa viikonloppuun sateisempaan, syksy saapuu hiljalleen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä rasia tosiaan hieman eroaa muodoltaan perinteisistä neliskanttisista rasioista :) Oli juuri sopivaa sadepäivän puuhaa näiden taittelu :) Kivalta kuulostaa sinunkin viikonloppusi. Mahtava juttu tuo a-klinikkasäätiön keräys!

      Poista
  2. Onpa tyylikäs! Tyttäret ovat tehneet neliskanttisia rasioita vanhoista Aku Ankka-lehdistä. Niistä tuli tosi hauskan näköisiä korurasioita tekemillemme huovutetuillekoruille. Ensi viikonloppuna vietämme tyttären ylippilasjuhlaa ja aloittelimme valmistautumisen siivoamalla vikkosiivousta perusteellisemmin. Talomme kattoremontti on edennyt niin, että maalisuti saa jälleen heilua. Yhden seinän katon reunan osalta maalaus on nyt valmis, mutta alkoi sataa. Täällä toivotaan siis poutapäiviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aku Ankoista saa varmasti aika kivoja ja persoonallisia rasioita aikaiseksi. Sopivat hyvin koululaisten huoneeseen :) Mukavia maalaushetkiä teille! Pidän peukkuja, että sää olisi suolsiollinen. Siinä hommassa kun sää ei saa olla liian kuuma tai sateinen.

      Poista
  3. Tämähän olikin näppärä idea ja kaunis lopputulos.

    VastaaPoista
  4. Vitsit miten magee idea taas kerran. Ehkäpä minäkin osaisin tällaiset taitella. Olen niin onneton origami jutuissa :)
    Kaunista sunnuntaita teille kahdelle <3

    VastaaPoista
  5. Onpa hieno origamirasia.. tätä pitää kokeilla!Olen kaikenlaisia origameja tehnytkin.. pidän kaikenlaisesta näpertelystä ;)
    Ihanaa alkavaa syksyä teille <3

    VastaaPoista
  6. On kyllä kaunis rasia, kiitos vinkistä !

    VastaaPoista
  7. Kaunis on! Origamit on kivoja,mutta usein haastavia.

    VastaaPoista
  8. Onpa kivan muotoinen ja jotenkin arvokkaan oloinen paperirasiaksi. Kiitos ohjeesta. Mukavaa keskiviikkoa <3

    VastaaPoista
  9. Tässäpä oiva idea. Mietin nimittäin aina kivoja projekteja hoitolasten kanssa ja mikäs sen mukavampaa kuin taitella paperista jotain hyödyllistä.

    VastaaPoista