Search

Pihlajanlehtijuoma - valmista raikas kesäjuoma pihlajanlehdistä


Pihlajanlehtijuoma

Tämän kesän yksi mielenkiintoisimmista kokeiluista on ollut pihlajanlehdistä valmistettu juoma. Luit oikein, marjojen ohella myös lehdet ovat hyödynnettävissä pihlajasta. Raikas pihlajanlehtijuoma valmistuu vain muutamasta ainesosasta. Nappaa pihlajanlehtijuoman ohje alta ja testaa kotona.  

Monia varmasti kiinnostaa, miltä pihlajanlehtijuoma maistuu? Makua on vaikea kuvailla, mutta pihlajanlehtijuoma muistuttaa maultaan hieman karvasmantelia. Maku saattaa siis jakaa mielipiteitä, eikä se vedä vertoja ihanalle Louhisaaren juomalle, mutta on silti ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Meillä toinen piti juomasta kovasti, kun taas toisen mielestä maku oli liian karvasmantelimainen. Vain testaamalla voi päätellä, millaisen makuelämyksen juoma tarjoaa. 

Lehdet kannattaa kerätä ennen kukintaa alkukesästä. Tällöin lehdet tarjoavat parhaat aromit juomaan.  

pihlajanlehtijuoma-ohje

Pihlajanlehtijuoman ohje on napattu hortoilu-sivustolta. Alkuperäisohjeessa on käytetty viinihappoa, jonka korvasimme sitruunahapolla. Hyvin onnistui silläkin. 

Pihlajanlehtijuoma - raaka-aineet 


2 l pihlajanlehtiä 
2 tl sitruunahappoa 
2 l vettä 
1 dl sokeria 

Pihlajanlehtijuoma - valmistusohje: 


 • Kiehauta vesi kattilassa ja ota pois liedeltä. Sekoita veteen sitruunahappo. 
 • Huuhtele pihlajanlehdet ja laita ne toiseen kattilaan tai kulhoon. 
 • Kaada kuuma vesi pihlajanlehtien päälle. Anna tekeytyä huoneenlämmössä yön yli. 
 • Siivilöi lehdet juomasta. Lisää sokeri pihlajanlehtijuomaan ja kiehauta, kunnes sokeri on sulanut. 
 • Kaada juoma puhtaisiin pulloihin. 

Valmis juoma on kuin tiivistettä, jota kannattaa laimentaa veden kanssa suhteessa 50/50. 

HUOM! Pihlajanlehtien kerääminen ei kuulu jokamiehenoikeuksien piiriin. Pyydä maanomistajalta lupa, mikäli aiot kerätä lehtiä muualta kuin omalta maalta. 

pihlajajuoma-resepti

Onko pihlajanlehtijuoma sinulle tuttu? 

Kannattaa katsoa myös Louhisaaren juoman ohje, jonka julkaisimme muutama vuosi sitten. Se on ehdottomasti kesäjuomien parhaimmistoa. Siitä tykkäävät niin lapset kuin aikuisetkin.

14 kommenttia

 1. Ei olekaan tuttu tällainen juoma. Luulen, että meidän perheestä mies tykkäisi tästä kun taas minä en välttämättä niin kovasti, mutta ehdottomasti kyllä maistelisin. Syreenijuomasta olen aiemmin kuullut ja myös viinimarjanlehdistä olen kuullut, että on jotain juomaa tehty.
  Ihanan aurinkoista viikonloppua teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän monista lehdistä saa aikaiseksi ihania juomia. Mustaviinimarjapensaan lehdistä saa tuota Louhisaaren juomaa tehtyä. Se on aivan ihanan makuista ja sitä tulee joka kesä tehtyä. Vähän kuin kesäsimaa. Pihlajanlehtijuoma tosiaan saattaa jakaa mielipiteitä. Testaamalla tietää, onko juoma omaan makuun :)

   Poista
 2. Pitääpä tehdä, en tiennytkään tuota, mistä sitruunahappoa saa ostaa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Pirjo! Sitruunahappoa voi ostaa apteekista tai päivittäistavarakaupoista. Myös Puuilossa sitä myydään, jos sellainen liike sattuu olemaan lähellä.

   Poista
 3. Tää on ihan uusi juttu minulle ;) Täytyypi kokeilla :) näyttää niin pirteän raikkaalta juomalta <3

  VastaaPoista
 4. Ei ole pihlajanlehtijuoma tuttu juttu. Reseptin otan siis käyttöön. Mustaherukanlehdistä teen juomaa, joka on tosi maistuvaista. Aurinkoisia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
 5. ok.kiitos,apteekki onkin lähempänä kuin puuilo, keräänkin tänään pihlajan lehtiä, eivät ole edes tienvarrella.

  VastaaPoista
 6. Niin varmaan onnistuu myös mustaherukanlehdistä näin kun ei haluaisi hiivaa käyttää.

  VastaaPoista
 7. Mielenkiintoinen juomaresepti teilläkin!
  Aurinkoista juhannusviikkoa!

  VastaaPoista
 8. Yhtään ei ole tuttua tämä, mutta veikkaan että menee kuitenkin testiin jossain vaiheessa. Mustaherukkapensaan lehdistä tehdään kyllä mökillä juomaa heinäkuussa aina, ehkä tämänkin voi testata.

  Aurinkoa kesäkuuhun!

  VastaaPoista
 9. Näyttää niin raikkaalta ja herkulliselta 🤗👍🏻 Kuvatkin on tosi upeita 👏🏻

  VastaaPoista
 10. Thankyou for giving me useful information.
  Please keep posting. 토토사이트

  VastaaPoista
 11. Yes i am totally agreed with this article and i just want to say that this article is very nice and vey informative. More blogs please. 경마사이트

  VastaaPoista
 12. Ihanaa että löysin tämän reseptin. Äitini teki tätä herkullista juomaa pari kesää sitten. Nyt äitiä ei enää ole ja aloin kaivata tämän reseptiä. Rakastan karvasmantelin makua, säilykekirsikoissakin parasta on karvasmantelin makuinen liemi. Tontillamme on paljon pihlajia ja aion tehdä tätä janojuomaksi kuten äitinikin. Pakastimessa säilyy myös pidempään.

  VastaaPoista