Search

DIY Kuppikakkusaippua - katso ohje ja valmista hurmaavia saippuoita!

kuppikakkusaippua_
*Saippuassa käytetyt raaka-aineet saatu blogiin Limepop-verkkokaupasta


Leikkuulaudalla on rivistö herkullisen näköisiä kuppikakkuja. Niitä ei kuitenkaan kannata pistellä poskeensa, sillä värikkäät luomukset saavat suun vaahtoamaan. Ihanuudet ovat saippuoita. Kuppikakkusaippua näyttää erehdyttävän paljon aidolta leivonnaiselta, mutta on herkuttelun sijaan tarkoitettu käsienpesuun. Katso kuppikakkusaippuan ohje alta.

Kuppikakkusaippuan valmistus on kytenyt mielessä jo pitkään. Kimmokkeen saimme muutama vuosi sitten, kun eräällä ulkomaan matkalla vierailimme hurmaavassa saippuakaupassa. Liike oli täynnä mitä mielikuvituksellisempia saippuoita. Erityisesti kauniit kuppikakkusaippuat herättivät asiakaskunnassa suurta ihastusta.

kuppikakkusaippua-ohje

Kuppikakkusaippuan valmistus osoittautui helpommaksi kuin ajattelimme. Kiitos valmiiden saippuamassojen, saippuaa ei tarvitse valmistaa alusta alkaen itse. Homma siis luonnistuu keneltä vain. Kotimaisessa Limepop-verkkokaupasta löytyy kaikki tarvittava kuppikakkusaippuoiden valmistukseen.

Valmiista saippuamassoista huolimatta kannattaa saippuaprojektiin varata muutama tunti aikaa. Vaikka itse työskentely hoituukin reilussa puolessa tunnissa, joutuu välissä hieman odottelemaan, jotta sulatettu massa kovettuu. Lopputulos on kuitenkin kaiken vaivan väärti.

kuppikakkusaippua-valmistus

Kuppikakkusaippua ohje


Teimme kuppikakkusaippuan valmistuksesta sekä kirjallisen että videomuotoisen ohjeen. Kannattaa perehtyä molempiin. Videolta saat nopeasti hyvän käsityksen projektin eri vaiheista ja miltä pursotettavan massan tulee näyttää. Teksti puolestaan sisältää yksityiskohtaisemmat ohjeet.

Valmistuksessa oma silmä ja nenä ovat parhaita mittareita. Tarkkoja ainesosamääriä on vaikea antaa, koska määrät riippuvat, kuinka monta saippuaa on valmistamassa ja minkä kokoisia saippuat ovat. 500 gramman saippuapaketeilla saa jo monta saippuaa tehtyä.

Tuoksua kannattaa laittaa sen verran kuin omaan nenään tuntuu sopivalta. Jo muutama tippa eteeristä öljyä antaa kivan häivähdyksen saippualle.

Saippuoita voi värjätä juuri sen värisiksi kuin haluaa ja tehdä esimerkiksi kuppikakun pohjasta eri värisen kuin täytteestä. Vesiliukoiset värit ovat loistavia hommaan ja niitäkin kannattaa laittaa aina muutama tippa kerrallaan, kunnes haluttu sävy on saavutettu. Kaikki materiaalit saa tosiaan samasta paikkaa eli Limepopin verkkokaupasta.TARVITSET

silikonisia muffinivuokia tai -pelti
pursotinpussi ja tyllaKUPPIKAKKUSAIPPUAN POHJA


1. Leikkaa valkoisesta saippuamassasta silmämääräisesti sen kokoisia paloja kuin arvelet muffinivuokiin mahtuvan. Massaa voi aina sulattaa lisää, jos arvioit määrän liian pieneksi. Paloittele massa pienempiin palasiin ja laita palat kuumuutta kestävään astiaan.

2. Sulata saippuamassaa mikrossa ensin noin minuutin verran, jonka jälkeen jatka 15 sekunnin sykleissä, kunnes massa on kokonaan sulanut. Huolehdi, ettei massa pääse kiehumaan.

3. Sekoita sulaan massaan muutama tippa eteeristä öljyä tuoksuksi ja muutama tippa vesiliukoista väriä, kunnes massa on haluamasi sävyinen.

4. Kaada massa muffinivuokiin.

5. Anna jähmettyä noin tunnin ajan, jonka jälkeen voit valmistaa pursotteen.


KUPPIKAKKUSAIPPUAN PURSOTE


1. Laita haluamasi määrä vaahdottuvaa kylpytuotetta vatkausta kestävään astiaan. Tarkkaa määrää on vaikea antaa, koska se riippuu tehtävien saippuoiden määrästä ja kuppikakkujen koosta. Jos mittaat liian vähän, voit aina vatkata myöhemmin lisää. Itse olemme pystyneet silmämääräisesti yleensä arvioimaan tarvittavan määrän.

2. Vatkaa vaahdottuvaa kylpytuotetta vatkaimella tai yleiskoneessa noin kymmenisen minuuttia.

3. Saat massasta kestävämpää ja jämäkämpää, kun lisäät joukkoon valmista saippuamassaa. Sulata valkoista saippuamassaa mikrossa noin puolet siitä määrästä, mitä otit vaahdottuvaa kylpytuotetta. Kaada sula massa kylpytuotteen joukkoon koko ajan vatkaten.

4.Lisää haluamaasi väriä massaan muutama tippa ja eteeristä öljyä tuoksuksi.

5. Kun vaahto on valmis, pursota se aiemmin tekemiesi pohjasaippuoiden päälle. Koristele pursotteen pinta esim. kuivatuilla kukilla.

6. Anna pursotteen jähmettyä. Kuorrute jää väkisin hieman pehmeämmäksi kuin pohjasaippua.

7. Jotta kosteus ei haihtuisi saippuasta, kannattaa saippuat laittaa ilmatiiviiseen rasiaan tai pussiin säilöön.

Työvälineet voit pestä koneessa käytön päätteeksi.


VIDEO-OHJE
DIY-kuppikakkusaippua

Valmiista saippuamassasta voi taikoa uskomattoman kauniita luomuksia. Olemme vuosien aikana tehneet jos jonkinlaisia saippuoita, mutta milloinkaan lopputulos ei ole ollut yhtä kaunis kuin nyt. Kuppikakkusaippuat tekevät käsien pesemisestäkin hauskempaa. Sitä hommaa on viime kuukausina saanutkin tehdä useita kertoja päivässä.

Mitäs pidät näistä saippuoista?

*Saippuassa käytetyt raaka-aineet saatu projektia varten Limepop-verkkokaupasta

9 kommenttia

 1. Oi miten ihanilta näyttää nuo saippuat! Tuota pitäisikin joskus kokeilla, kiitos vinkistä:) Leppoisaa alkanutta viikkoa ja kaunista kesää sinne teille ❤️🌞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde. Näistä tuli kyllä varsin herkulliset saippuat ulkonäöltään :D Ei parane kuitenkaan maistaa, ettei ole suu vaahdossa :D Lämpimiä kesäpäiviä sinulle!

   Poista
 2. Super herkullisen näköisiä saippuoita 💛 Tässä on mukavaa puuhaa - saippualeivontaa! Tuo video ohjeen lisäksi on hyvä juttu 👍 Aurinkoisia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että videosta sai apua, kuinka saippuat on valmistettu. Tätä voisi tosiaan kutsua saippualeivonnaksi :D

   Poista
 3. Voi, miten suloisia saippuoita!!!

  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Tulipa niistä ihania. Vitsit, että tykkään näistä teidän ohjevideoista <3
  Kaunista iltaa teille murut <3

  VastaaPoista
 5. Onpa herkullisen näköisiä saippuoita! Kiva idea kesätuliaisiksikin.
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Enpä olisi uskonut että koskaan sanon tätä saippuasta mutta: vitsi kun on herkullisen näköisiä! Tämä voisikin olla hauska projekti toteuttaa joskus myöhemmin, vaikka syksyllä.Kesällä kun tuntuu että aika menee siellä parvekkeen yrttitarhassa.

  VastaaPoista
 7. This blog is what im exactly looking for. Great! and Thanks to you. 바카라

  VastaaPoista