Search

Kriikunapuun loistoa ja terassin sisustamista

C94D12FE-FE4C-44D2-AD5B-6C6B420ED692

Tulihan se kesä sieltä viimein. Viime päivinä onkin tullut vietettyä enemmän aikaa ulkona kuin sisätiloissa. Kuinka nautinnollista onkaan seurata väriloistoa, jota luonto parhaillaan tarjoaa. Vaikka sama kaava toistuu vuodesta toiseen, ei luonnon kauneudesta koskaan saa tarpeekseen.

Myös pikkuruinen puutarhamme on antanut ilon aiheita lähes päivittäin. Tulppaanit ovat nousseet esiin, raparperit kasvavat vauhdilla ja ensi kertaa saamme nauttia oman sadon perunasta. Hienosti onnistui perunoiden istutus ämpäreihin. Vahvasti näyttää siltä, että ensimmäiset varhaisperunat ennättävät lautaselle sopivasti juhannukseksi.

37E94CB2-EDF1-4C12-BDEB-86694F1E1268

Ehkä viikon kohokohta oli kuitenkin, kun kriikunapuu puhkesi loistoonsa. Hennon valkoiset kukat muistuttavat hieman omenapuun ja kirsikkapuun kukkia. Kukkaloisto jää aina harmillisen lyhyeksi, sillä kriikuna kukkii vain muutaman päivän ajan. Onneksi loppukesästä pääsee nauttimaan puun tarjoamasta sadosta. Kriikuna on luumun alalaji ja yhdestä puusta voi saada satoa 20-30 kiloa. Viime kesänä puu tarjosi niin valtavan sadon, että oli jo vaikea keksiä, mitä kaikkea siitä tekisi. Aika näyttää, millaisen sadon se tänä vuonna tarjoaa. Kooltaan kriikuna on luumua pienempi, mutta maku on aivan yhtä herkullinen.

DDE77874-D959-499A-A50D-AFF087E460BA

54389686-EE96-404E-BFAC-E97F0E663A70

Pieniä sisustuspuuhiakin olemme ennättäneet ulkosalla tehdä. Meillä on isot terassit sekä talon edessä että takana. Etuterassi on jostain syystä jäänyt aina takaterassin varjoon, joten päätimme tehdä siitä hieman viihtyisämmän. Jo pienillä jutuilla ilme koheni kummasti. Ostimme etuterassille kauniin maton, muutaman lyhdyn ja tyylikkään rahin. Näinkin pienillä asioilla tilasta sai paljon kutsuvamman. Kyllä nyt kelpaa löhöillä riipputuolissa. Täydellinen paikka, kun haluaa uppoutua esimerkiksi koukuttavan dekkarin maailmaan.

terassi-sisustus

terassin-sisustus

Tänään vuorossa onkin kesäkukkien istutus. Eilinen kului puutarhamyymälöitä kolutessa ja kummasti auton takaosa oli päivän päätteeksi kukkia piukassa. Laventelit ennätimme jo istuttaa, mutta muiden kukkein osalta istutusurakka on siis tänään edessä.

B01A0F3F-A50A-436A-9202-46047ED00C95

Tällaisia kesäkuulumisia tänne. Työn alla on kaikenlaisia askartelu- ja diy-juttujakin, mutta palataan niihin piakkoin paremmin. Mitenkäs siellä on kesä lähtenyt käyntiin?

27 kommenttia

  1. Voi, miten viihtyisää terassillanne!
    Ja kauniisti kukkii kriikuna.
    Kyllä täälläkin 'kukkahulluus' on taas valloillaan!
    Aurinkoa päiviinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :) Kyllä nyt edetään vuoden parhainta aikaa. Kovasti tykästyimme mekin uuteen lukunurkkaukseen :) Josko nyt tuossa etuterassilla tulisi vietettyä enemmän aikaakin. Aurinkoista sunnuntaita!

      Poista
  2. Joka kevät sykähdyttää kun luonto alkaa talven ruskeuden jälkeen muuttamaan kukkien myötä väripaletin kirjolla aina vain kauniimmaksi. Tänä keväänä se on antanut erityisen paljon iloa ja tuntuu kuin kukkia olisi enemmän kuin koskaan ennen.
    Onpa teillä komian näköinen "perunamaa". Ja tuo nurkkaus kyllä houkuttelee puoleensa. Hyvä kirja ja lasi virvoketta niin maailma häviää ympäriltä.... Ihanaa kesää teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin sitä itsekin herää uudelleen eloon aina näin kesän kynnyksellä. Luonnosta ja sen kauneusta saa valtavasti voimaa. Erityisesti näinä poikkeusaikoina. Tuo meidän "perunamaa" on tosiaan melkoinen :D Toivottavasti tuottaa herkullisen sadon :)

      Poista
  3. Kyllä tulee oltua ulkona paljon, kun niin hyvät ilmat.
    Ihanaa Kesää teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minttu. Ihanaa kesää sinullekin. Nautitaan aurinkoisista keleistä :)

      Poista
  4. Kauniisti laitettu ja kutsuva terassi, kelpaa siinä nyt kesää viettää. Ompa kaunis tuo kriikunapuu, en ole ennen nähnytkään .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun muutimme tänne, luulimme puuta ensin kirsikkapuuksi. Sitten siihen alkoikin ilmestyä sinisiä hedelmiä ja päädyimme, että taitaa olla luumupuu. Kriikunapuuksi se paljastui, kun lopulta näimme hedelmien jäävän luumua pienemmiksi. Todella herkullinen hedelmä! Aurinkoista sunnuntaita Sude!

      Poista
  5. Lämmin kiitos Suvi. Aurinkoa sinullekin ja leppoisia kesäpäiviä!

    VastaaPoista
  6. Hei! Pomppasin Suden kautta tänne, mutta koska edessä on lämmin aurinkopäivä, niin pakkaan eväät reppuun ja kipitän käsityön kera puistoon. Palaan tänne lukemaan "huonommalla" säällä, kiitos!
    Ihanaa helluntaita ja toukokuun viimeistä päivää! Kesä.

    VastaaPoista
  7. Ihania terassihetkiä teille <3

    VastaaPoista
  8. Miten viihtyisä ja kaunis terassi. Kukkakuvat ovat kyllä aivan täydellisiä. Onhan ihana kun nyt on kesä <3

    VastaaPoista
  9. Kaunis terassi. Pihahommia on paiskittu meilläkin ja välillä vaan istutta pihalla kuuntelemassa linnunlaulua ja ihailemassa ympärillä olevaa vihreyttä.

    VastaaPoista
  10. Niin kauniit kukat siinä kuvassa. En ole aiemmin tuosta puusta kuullutkaan. Meillä ei vielä omenapuukaan kuki, ne varmaan kukat seuraavana pihalla aukeamassa.

    VastaaPoista
  11. Kyllä nyt on säät hellineet meitä ja onkin ollut ihanaa viettää paljon aikaa ulkosalla. Aivan ihanalta näyttää teidän etuterassinne <3
    Kaunista sunnuntai-iltaa murut <3

    VastaaPoista
  12. Teidän terassinne on ihana ja viihtyisän näköinen! Kriikunapuu ei ole minulle tuttu. Kauniit kukat. Kevät on ihanaa aikaa - keväisen luonnon vihertyminen, kevätkukkien puhkeaminen kukkaan, leikatun kurmikon tuoksu. Hyvää alkavaa viikkoa <3

    VastaaPoista
  13. Kriikunapuut kuuluvat lapsuuteeni.
    Ihania muistoja ja vielä pari vanhaa puuta kotitaloni pihalla kukkii nytkin.
    Kesäkuun lumoa sinne! <3

    VastaaPoista
  14. Aivan huikean kauniit tunnelmat ja teiltä kahdelta en osaisi muuta odottakaan. <3 <3 Nuo yrtitkin ja kaikki.

    Aurinkoista kesää teille molemmille. <3

    VastaaPoista
  15. Kriikunapuun kukat ovat niin kauniita ja kaunis on myös teidän terassi <3 Meillä omena-,kirsikka- ja luumupuut kukassa ja on ne kyllä kauniita :)
    Leppoisaa ja aurinkoista kesää sinne!

    VastaaPoista
  16. Tyylikästä ja kotoisaa samassa paketissa :)
    Kriikunapuun kukkasetkin todella kauniita!

    VastaaPoista
  17. Ihanaa viikonloppua ja kesän aikaa Teille ♥️

    https://meidankotiblogi.blogspot.com

    P.S Ihanat terassikuvat

    VastaaPoista
  18. Teillä riittää paljon tekemistä uudessa kodissa. Sama on itselläkin omakotitalossa. Terassin pesu ja sen öljyäminen on edessä itsellä. Laita kuvaa sitten miten peruna on kasvanut, niin kokeilen itsekin ensi vuonna sitä kasvattaa sangossa. Nyt meillä on tuolla kasvimaalla perunaa. Kaunis terassi, jonka sisustitte!

    VastaaPoista
  19. Ihanaa kesää toivottelen täältä. Teillä on siellä niin kaunista!

    VastaaPoista
  20. I am overwhelmed by your post with such a nice topic. Usually I visit your site and get updated through the information you include but today’s blog would be the most appreciable. 토토

    VastaaPoista
  21. Everything is very open with a really clear explanation of the challenges. It was really informative. Your website is very useful. Many thanks for sharing! 먹튀검증

    VastaaPoista
  22. This is a good tip particularly to those fresh to the blogosphere. Brief but very accurate information… Many thanks for sharing this one. A must read post! 메이저사이트

    VastaaPoista