Search

Itse tehty kasvitaulu muovilevyistä

kasvitaulu

Kesäkasvien väriloisto on kuin ohikiitävä hetki, mutta onneksi pieniä osia siitä voi säilöä muistoiksi talven varalle. Pääsimme kasvien prässäyksessä muutama viikko sitten niin hyvin vauhtiin, että päädyimme tekemään pakettikorttien ohella myös kauniin kasvitaulun kuivatusta saniaisesta. Moderni, itse tehty kasvitaulu löysi heti paikkansa olohuoneesta.

Pitkä tv-taso on jo tovin kaivannut jotain raikasta ja piristävää töllön viereen. Aiemmin tasolla törötti pari kynttilänjalkaa, mutta siivousvimmassa toinen putosi lattialle ja halkesi rytäkässä kahtia. Itse tehty kasvitaulu korvasi menetyksen ja toi samalla pienen väripilkun olohuoneeseen.

Päädyimme kokeilemaan prässäämistä saniaisen lehdillä. Keräsimme metsästä muutaman saniaisen ja prässäsimme ne sanomalehtipaperin välissä kirjojen alla. Prässäyksen jälkeen oli aika suunnitella taulun toteutus. Olemme ihastelleet Ebba Masalinin kasviaiheisia opetustauluja jo pitkään ja alkujaan tarkoituksena oli tehdä jotain saman henkistä. Vaan toisinpa kävi, sillä homma lähti modernimmille raiteille. Kuivattu saniainen päätyi kahden muovilevyn eli akryylimuovin väliin. Puisen tukijalan avulla taulu pysyy pystyssä ja yläosaan laitettu paperipuristin pitää muovilevyt kiinni toisissaan.

kasvi-muovipleksissä

Jos innostut kokeilemaan tällaisen modernimman kasvitaulun tekemistä, tarvitset kuivatun kasvin lisäksi pari muovilevyä, metallisen paperipuristimen ja puusta tehdyn jalustan. Me teimme jalusta leikkaamalla puusta kolme akryylimuovin levyistä palaa, jotka liimasimme toisiinsa kiinni. Päällimmäiset kaksi palaa on liimattu niin, että niiden väliin on jäänyt rako, johon mahtuu työntämään kaksi muovilevyä.

Jos jalustan tekeminen tuntuu liian haastavalta, voit vaihtoehtoisesti ostaa valmiin akryylikehyksen.

Muovilevyä myy muun muassa Clas Ohlsonilla 

Paperipuristimia ja valmiita akryylikehyksiä myy puolestaan Granit. *

kasvitaulun-jalka

Itse tehty kasvitaulu kullatuista lehdistä


Kasvitauluinnostus ei jäänyt tähän. Toinen kasvitaulu syntyi samalla periaatteella, mutta tällä kertaa maalasimme kuivatut lehdet kullanvärisiksi. Suhaus spraymaalia pintaan ja kullatut lehdet olivat valmiit. Aika kiva tuli tästäkin versiosta.

kullattu-kasvi

kasvi-kultaus

Rakastamme kasveja ja niiden tuomaa vihreyttä. Valitettavasti kaiken elollisen aika päättyy aikanaan, niin myös kasvien. Prässättyinä kasveista on onneksi mahdollista saada pidempiaikaisia kavereita.

Tällaiset näistä kasvitauluista nyt sitten tuli. Kumpi on enemmän mieleesi, kuivattu lehti alkuperäisvärissään vain kultasuihkauksen saaneena?


*Mainoslinkki postauksessa mainittuun tuotteeseen

14 kommenttia

 1. Saniaisessa on niin kauniit lehdet! Ihastuttavat kadvitaulut! 👍😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän toteutukseen valikoitui juurikin saniaiset kauniiden lehtien vuoksi. Todella kaunis katsella niin luonnossa kuin kehyksen takanakin :)

   Poista
 2. Oi miten kauniit kasvitaulut! Olette te vaan näppäriä käsistänne, niin kivoja ideoita teillä<3 Mukavaa elokuun jatkoa sinne teille<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde! Näistä tuli ihan kivat muistot kesästä. Aurinkoisia elokuun viimeisiä päiviä sinulle!

   Poista
 3. Ihania tauluja kummatkin vaihtoehdot, mutta nyt valitsisin vihreyden. Minulla on joku vihreä vaihe menossa, siksi siis :D
  Ihanaa viikonloppua teille murut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreä on kyllä kaunis. Vaikea on päättää, kun itsekin pidän molemmista. Kivaa alkavaa viikkoa Outi!

   Poista
 4. Aivan ihana toi ensimmäinen, heleän vihreä! Olisin kuvitellut, että prässätessä saniainen kuivuu ja ruskistuu, mutta näköjään ei (paitsi jos unohtaa sen sinne puristuksiin liian pitkäksi aikaa niinkuin mulle vois hyvin käydä).

  Simppelin kiva idea jälleen kerran!

  VastaaPoista
 5. Aivan ihanat kasvitaulut ja oikein piristävä tuo vihreä saniainen.Oikein kiva idea!

  VastaaPoista
 6. Kaunis somiste olohuoneeseen. Jää jotain säilöön kesästä.

  VastaaPoista
 7. Teillä riittää ideoita!
  Mä tykkään noista molemmista versioista, mutta vihreästä vielä enemmän.

  VastaaPoista
 8. Tämä on siisti idea, siis cool :)

  VastaaPoista
 9. Vihreä on suosikki värini niin tietysti se. <3

  VastaaPoista
 10. Todella kiva idea ja tuo, että maalaa lehden kullanväriseksi. Mielestäni kumpikin näyttää hyvältä. Meillä onkin muovilevyä jäänyt yli, niin voisi itsekin väsätä tuollaisia.

  VastaaPoista