Search

Lukemista sadepäiville: Yhdeksän hyvää, kymmenen kaunista

yhdeksän-hyvää-kymmenen-kaunista
Kaupallinen yhteistyö: WSOY


Australialainen Liane Moriarty on yksi tämän hetken lempparikirjailijoistamme. Hän osaa kirjoittaa vetäviä teoksia kerta toisensa perään. Mustat valkeat valheet (Big Little Lies) räjäytti potin ja samaa nimeä kantava HBO:n tv-sarja toi kirjailijan laajempien massojen tietoisuuteen. Uusin teos Yhdeksän hyvää, kymmenen kaunista (WSOY) keikkui koko kesän lukulistojen kärjessä ja mekin ahmimme teoksen muutamassa päivässä.


Yhdeksän hyvää, kymmenen kaunista on taattua Moriartya, vaikka ei kirjailijan kärkiteosten tasolle täysin pääsekään. Siitä huolimatta kirja on varsin viihdyttävä ja pitää otteessaan aivan loppuun saakka. Tarina on vakuuttanut myös Nicole Kidmanin, jonka tuotantoyhtiö on ostanut oikeudet teokseen. TV-esitystä siis odotellessa.

Kirjan tapahtumien keskipisteenä toimii ensiluokkainen hyvinvointihotelli, jonne yhdeksän ihmistä on kokoontunut kymmenen päivän retriitille etsimään uutta elämää. Osallistujien joukkoon mahtuu monta mielenkiintoista hahmoa. Leirille on päätynyt muun muassa sureva perhe, väsynyt kotiäiti ja hyvinvointiretriitteihin hurahtanut asianajaja. Kenelläkään vieraista ei ole aavistusta, mitä leiri tulee pitämään sisällään. Sen tietää vain venäläissyntyinen Maša, entinen kovanluokan businessnainen ja hyvinvointihotellin johtaja, joka vuosia aiemmin on kokenut vahvan kuolemanrajakokemuksen.

Yhdessä hyvinvointikonsulttiensa kanssa Maša ohjailee vieraitaan kohti onnellisempaa ja tasapainoisempaa elämää. Hän on vakuuttunut, että jokainen kävelee retriitistä ulos täysin muuttuneena. Jotta näin tapahtuisi, asiakkaita ei auteta ainoastaan painonpudotuksessa tai parisuhteen korjaamisessa, vaan heille halutaan tarjota jotain vieläkin mullistavampaa.

Kirja irvailee monille aikamme ilmiöille, kuten ikuiselle onnen tavoittelulle, materialismille ja ulkonäkökeskeisyydelle. Se kertoo, kuinka fiksun oloiset ihmiset ovat valmiita mukisematta ulkoistamaan oman hyvinvointinsa ulkopuolisille, vaikka menetelmät olisivat kuinka kyseenalaisia.

Yhdeksän hyvää, kymmenen kaunista on sujuvalukuinen romaani, joka sisältää aimo annoksen tummanpuhuvaa huumoria. Se on samaan aikaan sekä viihdyttävä että ajatuksia herättävä. Tarina taipuu matkan aikana jännäriksi, jonka lopputulosta saa arvailla loppumetreille saakka. Täydellistä sadepäivien lukemista. Kirjaa myy muun muassa Adlibris*

Oletko sinä tutustunut Moriartyn teoksiin? Onko niiden joukosta löytynyt oma lempparisi? Entä oletko katsonut HBO:n suoratoistopalvelusta Big Little Lies -sarjaa? Jos et, kannattaa katsoa. Sen jälkeen haluat tutustua kirjailijan koko tuotantoon.

Kirja saatu arvostelukappaleeksi / WSOY
Postaus sisältää mainoslinkin mainittuun tuotteeseen

9 kommenttia

 1. Kiva vinkki, kunhan me vaihdetaan HBO:n niin täytyy katsoa tuo.
  Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantsii tosiaan katsoa sarja. Sen jälkeen varmasti kiinnostuu lukemaan myös kirjailijan kirjoja. Ovat älyttömän hyviä :)

   Poista
 2. Sarjon olen katsonut, kun tytär yllytti :) Oli kyllä hyvä ja aika hauskalta kuulostaa tämän kirjankin tarina.
  Ihanaa viikonloppua teille <3

  VastaaPoista
 3. Varmasti hyvää luettavaa, kiitos vinkistä! Leppoisaa viikonloppua😍👋

  VastaaPoista
 4. Luettu on! Kesällä kaipasi vähän kevyempää luettavaa, ja tämä tempaisi mukaansa aiempien tapaan. 👍😀

  VastaaPoista
 5. Kivoja kirjavinkkejä. <3 Upeaa syyskuuta teille molemmille ja kunpa jossain törmättäisiin taas. <3

  VastaaPoista
 6. Just nappasin tämän mukaani kirjaston pikalainahyllystä!
  Nurmon kirjastossa on kiva systeemi. Pikalainakirjoilla on laina-aika vain 2vk, joten ne kiertävät nopeammin. Oon usein löytänyt siitä kirjoja joiden tavisversioiden varauslistalla oon jossain sijalla 67. 😊
  Mielenkiinnolla syvennyn kirjaan, kunhan pääsen loppuun tuossa joka on vielä kesken. 😊
  Kiva kuulla positiivinen arvio!

  VastaaPoista
 7. "Viihdyttävä mutta ajatuksia herättävä"!Kiitos vinkistä!🍂🍁🍂🍁ja mukavaa syyskuuta🍁🍂🍁

  VastaaPoista
 8. Mäkin luin juuri tuon Lianen kirja ja oli kyllä todella hyvä luettava. Mun ehdoton lempparihahmo oli juuri se erikoinen asianajaja, jotenkin ihan kuvasti minua. Pitääpä ottaa seurantaan tuo Big little lies sarja, olenkin juuri halunnut löytää jonkun uuden sarja seurattavaksi.

  VastaaPoista