Search

Coca Colalta tuoksuva pelargoni ja terassin kukkaistutukset

kesäistutukset

Kesä on edennyt heinäkuun puolelle ja olemme viimein molemmat päässeet lomailun makuun. Juhannukseen asti tulikin paahdettua pää kolmantena jalkana, jonka vuoksi kesäkukkienkin osto jäi aivan viime metreille. Ihan kelpo kokonaisuuden onneksi saimme hankittua terassille, vaikka valikoima ei enää ollutkaan yhtä runsas kuin alkukesästä.

Lämpiminä ja aurinkoisina päivinä terassimme on kuin pätsi. Porotus asettaa vaatimuksia myös kukille, sillä aivan kaikki yksilöt eivät moista rääkkiä kestä. Vuosi sitten ihastuimme erilaisiin heinäkasveihin. Orastavan kuuma kesä nujersi tuolloin monet kasvit, mutta heinät selvisivät voittajina. Kastelua nekin toki vaativat. Myös tänä kesänä päädyimme ostamaan heinäkasveja terassille. Kestävyyden ohella ne sopivat hyvin parijavaljakoksi muille kesäkukille.

kirjomaahumala2

Coca Colalta tuoksuva pelargoni


tuoksupelargonia-cola

On mukava tuoda terassille klassikkokukkien seuraksi myös uusia tuttavuuksia. Tämän vuoden erikoisuus on Coca Colalta tuoksuva pelargoni. Kuulostaa utopistiselta, mutta totta se on. Tuoksupelargonin vihreät lehdet tuoksuvat todellakin kokikselta. Kukkia pelargoniin ei ole ilmestynyt, mutta kaunis se on tuollaisenakin. Puutarhamyymälässä oli kaupan myös appelsiinilta ja suklaalta tuoksuvia pelargonioita, joskin suklaa ei ainakaan meidän nuuhkutteluissamme vastannut suklaan tuoksua. Appelsiinin tuoksuisessa pelargonissa sen sijaan oli aistittavissa hedelmän ominaistuoksu.

käärmeenparta-kasvi

Viime vuoden erikoisuus, käärmeenparta, selviytyi talven yli sisätiloissa ja nauttii jälleen auringonsäteistä ulkosalla. Toivottavasti se saa ulkoilusta uutta puhtia ja ilahduttaa vielä pitkään.

laventeli

Ei kesää ilman laventelia. Tuoksu on huumaava ja kukkia tulee aina myös kuivatettua. Kuivatut laventelinkukat sopivat hyvin esimerkiksi jalkakylpyihin tai koristeeksi itse tehdyn saippuan pinnalle.  Molempiin löytyy ohje blogista.

LUE MYÖS: Koristele itse tehty saippua kuivatuilla laventelinkukilla

LUE MYÖS: Kotitekoinen laventeli-jalkasuola on ihana hemmottelulahja

lumihiutale1

Laventelin kaveriksi ostimme valkoista lumihiutaletta. Violetti ja valkoinen muodostavat kauniin väriparin keskenään.

heinä-istutus

sininata

Rottinkiruukuista, jotka ostimme Honkkarista, löytyy muun muassa verililjapuu, sininata, kirjomaahumala ja hopealehti. Verililjapuu on jo vuosia ollut lempparimme. Se on aina yhtä näyttävä ja kaunis. Verililjapuu kestää myös pitkälle syksyyn, sillä se oppii sietämään jopa pikkupakkasia.

pionit

Pionit tulivat ja menivät, mutta aina ne vain jaksavat ihastuttaa. Pihamaan ehdoton kuningatar, jos meiltä kysytään.

kukka-asetelma-kakkuvuoassa

Janin kotipuolesta kantautuneet vanhat kakkuvuoat saivat uuden elämän istutusruukkuina.

kesäkukkia

Pientä väri-ilottelua piti ostaa myös etupihan terassille.

kesäkukkia2

kukkaseppele

Nyt kelpaa istuskella ulkona ja ihastella kesän kukkaistutuksia. Sateisinakaan päivinä mieli ei vedä matalaksi, kun ihastelee pihamaan väriloistoa. Tällaisia kukkia tänä vuonna, ensi vuonna sitten taas jotain uutta. Oliko joukosta kukkia tai kasveja, joita löytyy myös teiltä?

15 kommenttia

 1. Teillä on todella upeat istutukset. Omat jäi todella vähäisiksi. Sinitata oli viime kesänä terassilla ja istutin ne kukkapenkkiin syksyllä. On tykännyt kasvaa siellä. Upean erillinen tuo käärme kukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä törmännyt tuohon cocacolalle ruokkivaan pelargoniin. Pitääkin pitää mielessä.

   Poista
  2. Aivan uusi tuttavuus oli meillekin tuo Coca Cola -pelargoni. Oikein odotamme, että millaiset kukat siihen tulee. Käärmeenpartaan lumouduin viime kesänä täysin. Niin iloinen, että se talvehti onnistuneesti sisällä.

   Poista
 2. Tässäpä hyviä vinkkejä. Tämä kesä lienee jo taputeltu, mutta pikkuhiljaa alkaa ensi kauden suunnittelu. Mielenkiintoinen blogi teillä!

  VastaaPoista
 3. Kauniit kesäistutukset teillä. :) Ei löydy samoja nyt tällä kertaa itseltä, tuli valittua aika perinteisiä kukkia tänä vuonna, pelakuita useampaa sorttia, miljoonakelloa, samettiruusuja, mustasilmäsusanna, huovinkukkaa... Nyt vaan käyn taas taistelua, etteivät ötökät pääsisi tuhoamaan kaikkia kasveja, viime vuonna kun kävi vähän huonosti. Parvekkeella kun ei tietenkään sada, mikä auttaisi pitämään kuivista paikoista pitävät kasvipunkit yms. poissa. Sumuttelua, tarkkailua, lisää sumuttelua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan ötökät. Ne ovat inhottava riesa. Meillä aikoinaan kirvat löysivät jopa lasitetulle parvekkeelle ja tuhosivat chilit ja tomaatit. Toivottavasti saat suojattua kasvit tuholaisilta.

   Poista
 4. Nyt täytyy nolona myöntää, että olen ostanut vain orvokkeja etuovelle ja nekin onnistuin tappamaan. Joten kaikki teidän kukat ja heinät näyttävät täydellisiltä minun silmissäni <3
  Seuraavan kerran minut löytääkin nenä kiini pelargonioissa, kun käyn Plantagenissa :D
  Ihanaa sunnuntai-iltaa teille ihanat <3

  VastaaPoista
 5. Coca colalta tuoksuva pelargonia ei tosiaan haise pahalta, se haisee Cokikselta :D Ja kokiksen lisäksi näitä oli saatavilla myös appelsiinin tuoksuisina. Leppoisaa kesäviikkoa Marja-Terttu!

  VastaaPoista
 6. Juu, ensi vuonna on pakko ostaa näitä lisää. Hieman huolettaa, kun pelargonia jäi yksi yö sateeseen ja se ei oikein kovasta vesikastelusta pidä. Toivotaan, että ei käynyt ohraisesti.

  VastaaPoista
 7. Kivoja kesäistutuksia :)
  Minulla pioonit eivät tänä vuonna kukkineet lainkaan :(

  VastaaPoista
 8. Kauniita istutuksia ja hauska idea tuo kakkuvuoka :)
  Meillä ei tänä kesänä parvekerempan takia kasva mitään, mutta
  iloitsen näistä muiden istutuksista :)

  VastaaPoista
 9. Huikean ihanat istutukset ja kivoissa ruukuissa.
  Cocis, appelsiini ja suklaa-pelargonia! Nevö höör - kaikkea sitä onkin markkinoilla :) Koettakaa talvettaa tuo, josko kukkisi ensi vuonna, ellei loppukesästä sitten ilmesty pieniä cocis-tölkkejä kukiksi :D

  VastaaPoista
 10. MEidän pihalla ei kasva mikään, oli ne sitten ruukussa tai maassa. Syytä en tiedä ollenkaan...

  VastaaPoista
 11. Ihania istutuksia!
  En ole kuullutkaan Coca colan tuoksuisesta pelargonista. Kiva, kun blogeista löytää aina uutta!
  Hyvää kesän jatkoa!

  VastaaPoista