Search

Nikkaroi ja rakenna omat ulkokalusteet

Nikkaroi ja rakenna
Kirja saatu arvostelukappaleena. Postaus sisältää mainoslinkin.


Nikkarointi on mukavaa kesäpuuhaa. Jokin siinä hommassa koukuttaa niin, että vuosi toisensa perään sitä huomaa löytävänsä itsensä aina vasara kädessä uuden nikkarointiprojektin ääreltä. Intoa siis löytyy, osaamista ei aina niinkään. Onneksi kirjahyllystä löytyy useampikin aiheeseen liittyvä opus, josta ammentaa ideoita ja oppia työskentelyyn.

Kirjarivistö täydentyi muutama viikko sitten Mäkelän kustantamalla uutuusteoksella Nikkaroi ja rakenna. Kirjassa nikkaroijapari Anna ja Anders Jeppsson esittelevät liudan ulkokalusteita ja -rakennelmia, joilla voidaan korvata kauppojen kalliit vaihtoehdot. Itse tehty pyykkiteline tai istutuspöytä ovat aina uniikimpi vaihtoehto kuin kaupasta ostettu vastaava. Tämä kirja myös todistaa, ettei itse tehty kalpene tyylikkyydessään tehdastekoiselle.

Paitsi että kirja sisältää tarkat rakennusohjeet ja mallipiirrokset projekteihin se myös tarjoaa inspiraatiota, kuinka luodaan viihtyisiä ja toimivia ulkotiloja. Kirjaa voisi kuvailla todelliseksi idealaariksi, sillä yli satasivuinen kattaus opastaa, kuinka tehdä penkit ja pöydät, siirrettävä tilanjakaja, taimilaatikot ja kasvilavat, unelmien kesäkeittiö tai kukkatikkaat. Löytyypä joukosta jopa pyöräkatos ja ulkosuihkukin. Kirjassa annetaan ohjeet myös kolmen erilaisen terassin rakentamiseen.

Huh, onhan tässä ideaa ja ohjetta kerrakseen. Kirjassa on oma osionsa myös työvälineille ja pintakäsittelylle. Me innostuimme erityisesti pehmustelaatikon rakentamisesta. Saa nähdä, olisiko se tämän kesän projekti. Tällä hetkellä säilytämme pehmusteita muovisessa säilytyslaatikossa, joka on aika rimpula. Tukevampi säilytysratkaisu tulisi tarpeeseen.

Nikkaroi ja rakenna -kirjasta olisi ollut apua myös kuukausi sitten, kun ryhdyimme nikkaroimaan kasvilavaa puutarhaan. Projekti saatiin pienestä kompuroinnista huolimatta vietyä onnistuneesti maaliin ja kasvilava löytyy nyt terassin kupeesta. Siitä projektista voit lukea enemmän aiemmasta postauksestamme. Nyt jatkamme kirjan selailua ja pohdimme, mitä kaikkea sitä voisi kesällä nikkaroida. Pehmustelaatikko ainakin. Kun näistä hommista kerran innostuu, loppua ei meinaa tulla.

Onko siellä nikkarointiprojekteja tiedossa kesälle? Tai jotain kenties jo syntynytkin?

Kirjaa myy mm. Adlibris**

*Kirja saatu arvostelukappaleena
**mainoslinkki

3 kommenttia

 1. Mun kesän "nikkarointi" on maalata ruoka pöytä. Tosin se on sisälle, enkä tiedä lasketaanko maalaamista varsinaisesti nikkaroinniksi. Ihmiselle, joka ei ole mikään hyvä kädentaidoissa se on aika iso ponnistus tosin saada edes se maalaus aikaan.

  VastaaPoista
 2. Kyllä on, tulevina kesinä mökillä luvassa jos jonkinlaista pikku projektia ja nikkarointia :)
  Tuo kirja voisi ollakin varteenotettava!

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkkauksesta. Tämä kirja minun onkin hankittava käsiini ja annettava esikoiselle, innokkaalle rakentelijalle. :)
  Mukavia heinäkuun päiviä!

  VastaaPoista